Kaip pasirūpinti medinių langų priežiūra?

   Mediniai langai iš pirmo žvilgsnio atrodo ganėtinai retas ir kažkuo ypatingas sprendimas. Stiliaus atžvilgiu tai iš tiesų yra kai kas nekasdieniško ir kitokio. Mediniai langai prideda namams daugiau jaukumo ir paprastumo, juos nesunku įrengti šiuolaikiškai ir tuo pačiu kūrybingai. Ir vis tik reikalinga reguliari medinių langų priežiūra, kuri gali geriau išlaikyti įrengtų langų ilgaamžiškumą ir kokybę. Skaitydami toliau sužinosite, kaip pasirūpinti mediniais langais.

Nepriekaištingas langų iš medžio grožis

   Mediniai langai iš tiesų nereikalauja daug priežiūros. Minimaliai rūpinantis mediniais langais išsaugomas maksimalus jų grožis. Impregnuotas ir dažytas medis yra atsparus šalčiui, drėgmei ir lietui, todėl gali išlikti puikia jūsų namo puošmena daugybę metų. 

   Langų gamintojai pasirūpino visais praktiniais medinių langų aspektais ir tuo, kad įrengti langai būtų ilgaamžiai, patikimi ir apsaugoti nuo įvairių pažeidimų. Jums belieka tik išsirinkti patinkančius medinius langus pagal stilių, juos įsirengti ir minimaliai prižiūrėti. Tai bus puiki investicija į namo grožį ir jaukų patalpų interjerą.

Medinių langų priežiūros aspektai

   Kokių veiksmų reikėtų imtis norint prižiūrėti medinius langus? Iš tiesų užtenka juos tik retkarčiais nuvalyti. Valomi turi būti ne tik stiklai, bet ir langų rėmai atitinkamais specialistų rekomenduotais valikliais. Kadangi medis yra jautrus kai kurioms cheminėms medžiagoms ir valikliams, norint išsaugoti medinių langų rėmus reikėtų naudoti baldų valiklius arba muilą su vandeniu, vengti chemijos.

   Langų stiklai valomi atskirai, su specialiu langu valikliu, stengiantis kad šis nekontaktuotų su mediniais langų rėmais. Taip pat svarbu valant langus nepamiršti ir sandarinimo tarpinių, kurias vertėtų periodiškai sutepti. 

  Tinkamai ir kruopščiai prižiūrint medinius langus jokių nusiskundimų neturėsite, nes šie išliks gražios išvaizdos ir patikimai tarnaus ilgus metus.

   Medinių langų priežiūra neužims daug laiko ir nesukels rūpesčių. Todėl įsirengti medinius langus savo namuose tikrai verta. Tai stilingas, unikalus, ilgaamžis sprendimas, džiuginantis savo natūralumu ir gražia išvaizda. 

   Daugiau rūpimais medinių langų priežiūros klausimais jums patars patyrę Langų bazės ekspertai. 

Užsakymas ŠS Nr. 22-104-2