Sudaryta Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryba

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ/

   Širvintų rajono savivaldybės taryba birželio mėnesio posėdyje patvirtino naują Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybą.

  Jos sudėtis tokia:

1.1. Gintė Bžozinskaitė, Širvintų rajono savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus specialistė;

1.2. Rita Čatrauskaitė, Širvintų kaimo bendruomenės „Upė“ pirmininkė;

1.3. Artūras Krapas, visuomeninės organizacijos Anciūnų bendruomenės pirmininkas;

1.4. Rytė Kružikė, Širvintų rajono savivaldybės kultūros centro direktorė;

1.5. Gintarė Lipskė, Širvintų rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė);

1.6. Neringa Lubytė-Stankevičienė, Širvintų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro direktorė;

1.7. Kęstutis Norušis, Širvintų senjorų klubo narys;

1.8. Anastazija Stakauskienė, Širvintų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininko pavaduotoja;

1.9. Inga Vaickienė, asociacijos bendruomenės „Mūsų Širvintos“ pirmininkė;

1.10. Alina Zapolskienė, Širvintų sporto centro direktorė.

Sprendimo projekto aiškinamajame rašte rašoma, kad: “Šio sprendimo tikslas: kurti palankią aplinką nevyriausybinėms organizacijoms, užtikrinti tinkamas jų veiklos sąlygas Širvintų rajone.

Uždaviniai: sudaryti Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybą (toliau – Nevyriausybinių organizacijų taryba).

Laukiami rezultatai: priėmus sprendimą ir patvirtinus Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybą, bus užtikrintas nevyriausybinių organizacijų dalyvavimas įgyvendinant nevyriausybinių organizacijų plėtros politiką Širvintų rajono savivaldybėje.”

   Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybos nuostatų 10 punktas skelbia, “kad Nevyriausybinių organizacijų tarybą sudaro 10 narių: 5 narius deleguoja nevyriausybinių organizacijų atstovai, o kitus 5 narius iš Savivaldybės institucijų ir įstaigų deleguoja Savivaldybės meras ir Savivaldybės administracijos direktorius.”

  Kai kurių nevyriausybinių organizacijų atstovai piktinasi, kad kvietimas teikti kandidatus nebuvo siunčiamas į jų elektroninius paštus, o tik skelbtas savivaldybės svetainėje. Jų teigimu, nepamatę skelbimo negalėjo pateikti savo kandidatų. Tačiau nuostatai aiškiai teigia, kad skelbimai skelbiami tik savivaldybės svetainėje.

   Žinoma, nuostatai nepažeisti, tačiau kai norime kuo plačiau paskleisti žinią, dažnai naudojame ne vieną informavimo priemonę. Gal ir šį kartą  galima buvo pasistengti kuo plačiau paskleisti kvietimą teikti kandidatūras? Ką manote Jūs?

6 thoughts on “Sudaryta Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryba

  • 2022-07-13 at 22:59
    Permalink

    Šlykštu? Toli gražu ne visiems.

    Kiškite savus, silpnai vidutinių gabumų klapčiukus visur kur tik įmanoma. Kuo daugiau kišite, tuo bus greitesnis procesas. Kai svarbiausius postus be realių konkursų užima ne kompetetingiausi, bet minkšto charakterio, lengvai valdomi, paklusnūs oportunistai, tai anksčiau ar vėliau ta nekompetencija duos karčius, labai karčius vaisius. Yra tam tikra grupė žmonių, kurie karštligiškai neigia esą alkoholikai tol, kol pradeda byrėti šeima, niekas nebepriima darbą, o kepenys negrįžtamai pradeda irti. Širvintiškiai pasirinko šį kelią. Na, tai pirmyn, gerkite gerkite, atsigerkite į valias, o po to dugnas…

    2027 metų pavasaris. Virintų miestelis išsirinko naują – jauną, energingą, pilną ambicijų – merą socialkonservatorių Irmantą. Tuo tarpu, 12 metų valdžiusi, Rytų partija, vadovaujama Minskų, savivaldybės taryboje tegavo vos 2 balsus. Nesėkmė totali – pralošti tiek vietiniai, tiek Seimo rinkimai. Garsiai dardėdama partija nuėjo šuns keliais, ištaškė kadaise turėtą žavesį, nes kiek gi ilgai gali
    lengvatikius šerti populistiniais pliurpalais, kai ES parama Lietuvai baigėsi ir daugiau nėra kuo finansuoti publikai taip patikusius “projektus”. Naujajam merui iškilo dilema – ką gi daryti su Rytų partijos klapčiukais užėmusiais visus įmanomus svarbius savivaldybės postus? Įstatymai draudžia imti ir išmesti į gatvę, tad Irmantas priėmė iš ties saliamonišką sprendimą – reorganizavo savivaldybę. Uždarė visus svarbiausius skyrius, atleido jų darbuotojus ir čia pat sukūrė naujus, visiškai naujais pavadinimais, į kuriuos, aišku, sukišo savus. Be galo pasipiktinę dėl tokios neteisybės atleistieji prie savivaldybės durų surengė žvakučių deginimo akciją…

  • 2022-07-13 at 21:36
    Permalink

    Čia kaip ir su pradinės nauja direktore, šlykštu.

  • 2022-07-13 at 10:47
    Permalink

    nieko nežinojom, geras, nu kaip visada, bet ką čia apie tarybą kalbėt, juk net eilutės biudžete nėra bendruomenių projektų finansavimui. nieko nedirbi iki šiol, tegul ir toliau sau tyli

  • 2022-07-13 at 08:48
    Permalink

    Ir dar vienas cirko numeris. Visi nariai pasiruošę tarnauti vienintelei Živilei.
    Živile, maustyk Širvintų žmones. Tau tikrai sekasi. Tu turi įgimtą talentą tam.

  • 2022-07-13 at 08:19
    Permalink

    Kodėl stebuklingai skelbimą matė ir kandidatus teikė tik tie, kurių reikia?

  • 2022-07-13 at 06:31
    Permalink

    Tai bent taryba, visi nariai iš vienos gvardijos, nuolankūs ir turės tik vieną pritariančią nuomonę.

Comments are closed.