Ugniagesiai nuo kelio traukė medį, valė kelio dangą ir pagelbėjo eismo įvykiuose

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-07-14 d. iki 2022-07-19 d.

Pranešame, kad 2022 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 55 gaisrai. Atlikti 44 gelbėjimo darbai.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2022-07-14 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., netoli Išeriškių k. griovyje guli apsivertęs automobilis Mitsubishi. Žmonių viduje nėra. Jaučiamas stiprus benzino kvapas. Atvykus, automobilis ant ratų atverstas panaudojus gelbėjimo virvę, atjungtas transporto priemonės akumuliatorius.
  2. 2022-07-15 d. gautas pranešimas, kad Kernavės sen., Čirkų k. ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Atvykus, ir panaudojus grandininį pjūklą medis supjaustytas ir pašalintas nuo kelio.
  3. 2022-07-15 d. gautas pranešimas, kad kelyje Panevėžys – Vilnius ties 92 kilometru į skiriamųjų juostų tvorą įvažiavęs automobilis, viduje matėsi žmonės, ar prispausti nežinoma. Atvykus, automobilis buvo sugedęs ir laukė tralo. Pagalbos neprireikė.
  4. 2022-07-19 d. gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Levaniškių k. automobilis apsivertė ant stogo. Viduje yra galimai prispaustas žmogus. Atvykus, automobilis Volvo buvo nuvažiavęs nuo kelio ir apsivertęs, vairuotojas buvo prispaustas. Naudojant gelbėjimo įrangą žmogus išlaisvintas ir perduotas medikams, kurie nukentėjusįjį išvežė į ligoninę. Automobilis atverstas ant ratų, atjungtas akumuliatorius.
  5. 2022-07-19 d. gautas pranešimas, kad Širvintose, Plento g. nuo žiedo link 92 namo gatvėje kažkas išpilta, kelio danga labai slidi. Sudaro avaringas situacijas. Atvykus, ant važiuojamosios kelio dalies 400m² plote buvo išsilieję tepalai. Panaudojus parankines ir naftos produktų valymo priemones nuvalyta ir nuplauta kelio danga.

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija