Policinė priemonė „Vairuotojų blaivumo kontrolė“

 Rugpjūčio 24 d. nuo 5.00 iki 8.00 val. Širvintų rajono kelyje Jauniūnėliai – Musninkai buvo vykdoma tikslinė (policinė) priemonė, atsižvelgiant į tai, kad vairuotojai transporto priemones vairuoja neblaivūs ar apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, neturėdami teisės vairuoti transporto priemones. Priemonė  skirta transporto priemonių vairuotojų blaivumui (apsvaigimui nuo alkoholio ir (ar) psichotropinių medžiagų) tikrinimui, siekiant prisidėti prie vairuotojų sąmoningumo didinimo.

   Šiandien priemonės metu per tris valandas buvo patikrinta 252 transporto priemonių vairuotojų. Nustatyti 2 neblaivūs vairuotojai, kuriems buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal LR ANK 422 str. 5 d. (Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai, taip pat apsvaigimo patikrinimo vengimas arba alkoholio (nustatytas daugiau negu 0,4 promilės neblaivumas), narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas iki patikrinimo).

   1 vairuotojui surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal LR ANK 424 str. 3 d. (Transporto priemonių vairavimas, kai vairuojančiam asmeniui atimta teisė vairuoti transporto priemones).

   2 vairuotojams nustatytas (0,40 prom. ir 0,36 prom.), leistinas alkoholio kiekis. Priemonės metu kitų pažeidimų ir nusikaltimų nenustatyta.

   Žinant, įtariant, pastebėjus galimą vairavimo apsvaigus atvejį visada praneškite skubiosios pagalbos telefonu 112.

   Vairuokite saugiai ir atsakingai! Laimingo kelio Jums linki policijos pareigūnai!

Širvintų r. Policijos komisariato inf.