Tai buvo ar nebuvo gydytoja girta?

R.Tuškevičiūtės nuotrauka

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Penktadienio popietė. Suskambus telefonui ekrane matau nepažįstamą numerį. Atsiliepiu. Susijaudinęs balsas pasakoja, kad ką tik Širvintų ligoninės priėmimo skyriuje lankėsi policijos pareigūnai, nes “ir vėl girta daktarė dirbo”. Pasakojama, kad medikei teko ramstytis į sienas. Tiesa, pranešėjas nežino, kaip baigėsi istorija – niekas neleido dalyvauti medikės girtumo tikrinime. Mums pasakojama apie garso įrašą, kur aiškiai girdima, kas, ką ir kaip kalba.

  Na, kadangi kviesta policija – nėra nieko paprasčiau – kreipiamės į ją ir laukiame atsakymo. Juk policija nemeluos ir dokumentų neklastos. Deja, gauname atsakymą, kad “Atvykę Širvintų r. policijos komisariato pareigūnai nenustatinėjo budinčios vidaus ligų gydytojos neblaivumo, nes aiškintis aplinkybių atvyko VšĮ Širvintų ligoninės personalo vadovė-administratorė I. Masiukienė.” Mums rekomenduojama kreiptis į Ligoninės administraciją. Pareigūnai nežino, kad jau ne tik kreipėmės, bet ir atsakymą turime. O jis kuklus: “atsižvelgiant į 2022-10-10 gautą paklausimą, patvirtiname, kad minimu laiku buvo  iškviesta policija. Šiuo metu atliekamas  vidinis tyrimas, aiškinamasi visos aplinkybės.” Abu atsakymus pateikiame nuotraukose, rasite įdomios informacijos.

   Ligoninė medikės girtumo nepaneigė (juk vadovaudamasi teisės aktais, įstaigos administracija privalėjo patikrinti girtumą). Įdomu, ar informavo įstaigos vadovas savo steigėją apie situaciją? Juo labiau, kad dar visai neseniai merė skelbė, jog bus imtasi visų priemonių, kad nė vienas medikas neblaivus Širvintų gydymo įstaigose nedirbs. O gal nuo merės nuslėptas šis faktas?

  Medikai yra tie, kurie geriausiai galėtų pagelbėti suklupusiam kolegai. Tik ar pagelbėja?

  Bet kai tos istorijos kartojasi taip dažnai, negalime jaustis saugiai dėl savo ir artimųjų sveikatos bei gyvybių. Ar ir šį kartą Širvintų rajono medikų bendruomenė užsimerks ir lauks nelaimės?

 

 

4 thoughts on “Tai buvo ar nebuvo gydytoja girta?

  • 2022-10-13 at 19:59
    Permalink

    Toks įspūdis, kad ligoninės visas kolektyvas “vartojantis”.

  • 2022-10-13 at 15:50
    Permalink

    Toks įspūdis, kad ranka ranką plauna

  • 2022-10-13 at 12:58
    Permalink

    Įdomu, ką mano Pinskuvienė apie tokius vykstančius atvejus?
    Vadovai juk yra jos statiniai ir jokių priemonių nesiimama? Kodėl?
    Štai yra rimta tema platesnei auditorijai, o ne jos pasakos sekimas delfi.

  • 2022-10-13 at 09:16
    Permalink

    Citata: “Ar ir šį kartą Širvintų rajono medikų bendruomenė užsimerks ir lauks nelaimės?”

    O Jūs tikitės kažko kito? Kai kažkas atsitinka pasigirsta pikti riksmai: “Oi oi oi! Kur buvo tas, kur buvo anas?”

    Gegužės 23 d. buvo atlikta apklausa “Ar norėtumėte, kad ties Maksima esanti sankryža turėtų šviesoforą arba būtų perdaryta į žiedą?”:
    https://www.facebook.com/groups/sirvintudarboskelbimai/permalink/1832702470235789/

    Joje balsavo virš 400 (!) širvintiškių. 85% pasisakė, kad reikia kažką daryti, nes sankryža nesaugi. Ir ką? Ir nieko. Kas tuomet iš politikų susidomėjo, kažką padarė, kad reikalai pajudėtų iš mirties taško? Merė tik po 3 mėnesių (rugpjūčio 12 d.) feisbuke paminėjo Maksimos sankryžą kaip problematišką, skėstelėjo rankomis ir viskas. O kur kiti politikai?
    Praėjo pusmetis. Padėtis lygiai tokia pati. Visi laukia kol kažkas nutiks. O jau tada gerieji žmonės išreikš gilų susirūpinimą: “Oi oi oi!”…

Comments are closed.