Išgertuvių metu tarp brolių įvyko konfliktas

VILNIAUS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

2022 M. SPALIO 5 D. – 2022 M. SPALIO 11 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

  2022 m. spalio 5 d. – 2022 m. spalio 11 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai: dėl Fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo  – 1, dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio) – 1. Sulaikytas 1 asmuo.

 Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

 2022 m. spalio 8 d. apie 1.00 val. namuose, adresu Širvintų r., Širvintų sen., Avižonių k., išgertuvių metu tarp brolių įvyko žodinis konfliktas, kurio metu vyresnysis brolis (gim. 1992 m.), nustatytas 2,25 promilių neblaivumas, paėmė stiklinį butelį (nuo alaus) ir juo trenkė jaunesniam broliui (gim. 1994 m.), nustatytas 2,14 promilių neblaivumas per galvą, ko pasekoje butelis sudužo, o vėliau ranka (per alkūnės riešą) apglėbė kaklą ir jį smaugė. Gindamasis nuo vyresniojo brolio smurtiniu veiksmų jaunesnysis brolis taip pat jam kelis kartus sudavė į įvairias kūno vietas, abu nugriuvo ant grindų ir mušėsi, ko pasekoje į sudužusias stiklo ir indų šukes abu susižalojo rankas ir kojas. Dėl vyresniojo brolio veiksmų jaunesnysis brolis patyrė nežymius kūno sužalojimus ir jam buvo sukeltas fizinis skausmas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. Vyresnysis brolis sulaikytas.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio).

2022 m. spalio 9 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad vyras (gim. 1988 m.), gyv. Širvintose, neblaivus, kai mažesniu iš dviejų pūtimų nustatytas 1,82 promilių girtumas, vairavo automobilį NISSAN ALMERA, Širvintose, Mindaugo g. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija