Lietuvos Cinikų sostinės naujienos. Arba „Kėdė pastumdėlė“

   2015 metų pabaiga, gal lapkritis, o gal jau gruodis. Šalia namo Vilniaus gt. 45 esančioje pievelėje prasideda kažkokie darbai. Žemė jau gerai įšalusi. Tai lygtai „Širvintų šilumos“, ar „Širvintų komunalinio ūkio“ vyrai, atsinešę laužtuvus ir kirvius, bando tą įšąlą pralaužti. Jeigu metamos tokios pastangos, pagalvoju, kad greičiausiai bus kokia vandentiekio, ar elektros tinklų avarija. Bet ne. Iškasę duobeles, užliejo jas betonu. Bet naktimis tai juk šaltis gerokai spaudė… Na tai pridengė akmens vata.

Taip šalta, kad net terška.Bet po kelių dienų, grįžęs po darbų namo, randu ant gruodo suguldytas akmens skulptūros „Kėdė“ detales. Kelias sekančias dienas vyrai bando surinkti tą skulptūrą. Keturios pasvirusios kojos ir pagrindas su atlošu. Net vasarą toks darbas nebūtų lengvas. O darbas su skiediniu gruodžio šaltyje… Taiso kelis kartus, nes skiedinys sušąla į kaulą dar nesustingęs. Viską aplink sujungimo vietas išteplioja.

    Bet kodėl 2015 metų gruodžio mėnesį akmens skulptūrą „Kėdė“ reikėjo skubiai perkelti į kitą vietą? Nes prieš tai buvusi vieta ypatinga. Ji buvo šalia merei Živilei priklausančio sklypo ir namo adresu Vilniaus gt. 60.
 Ir tuo metu buvo perkelta ne tik akmens skulptūra, bet ir buvo išardyta metalinė tvora „sietka“, skyrusi merės Živilės žemę nuo miesto žemės.
   Tiksliai neprisimenu, kad lygtai 2016 metų vasarą, geodezininkai – matininkai bėgiojo po merės Živilės sklypą ir šalia esančią miestui priklausančią pievą, ir tai kalė, tai traukė ir vėl kalė raudonus riboženklius.
 Jau rašiau šeštadienį, kad Širvintų rajono savivaldybės Administracijos, Architektūros ir kraštotvarkos skyrius, niekieno neįtakojamas, ėmė labai nenorėti to valstybinės žemės gabalėlio, kaip tyčia esančio prie merės Živilės sklypo. O ta akmens skulptūra, kaip tyčia buvo pavojingai arti merės Živilės sklypo, ir kaip tik ant tos, miestui taip nemielos žemės gabalėlio. Tai Širvintų savivaldybės įmonių vyrai, visiškai niekieno neįtakojami, telepatijos pagauti, nutarė merei Živilei padaryti Naujametę dovaną, perkelti skulptūrą į kitą vietą, ir išgelbėti merę nuo taip artimai esančio meno žalingos įtakos. Ir merei Živilei neliko bereikalingos įtampos, prieš taip netikėtą sklypo padidėjimą…
HPIM0979.JPG

Taip ir stovi akmens skulptūra „Kėdė“ kitoje gatvės pusėje, šalia namo Vilniaus gt.45. esančioje pievelėje. Kojos lyg rachito išsukinėtos. Kėdės pagrindas pasviręs, lyg senas rąstinis namelis. Skiedinys iš sujungimo vietų baigia išbyrėti.    Bet ji tebestovi dar vis…

P.S. Kaip tiksliai vadinasi akmens skulptūra nežinau.
P.S.S. Kurios konkrečiai įmonės vyrai dirbo, nežinau. Gal „Širvintų šilumos“, o gal „Širvintų komunalinio ūkio“

2 thoughts on “Lietuvos Cinikų sostinės naujienos. Arba „Kėdė pastumdėlė“

  • 2022-11-18 at 21:34
    Permalink

    Viskas apgalvota jau nuo 2015 m. Todėl ir buvo planuojama ir administracinio pastato, kavinės, viešbučio statyba Širvintų mieste.
    O didelių investicijų skyrimas miesto centrui? O seniūnijoms, sveikatos apsaugai špygą taukuotą!!!!!

  • 2022-11-18 at 11:38
    Permalink

    Nėra komentarų. O žinote kodėl? Atsakymas trivialus: žmonėms tai nerūpi. Jei nerūpi, tai ir elgiasi valdžia taip, kaip mano tinkama. Ir visiems gerai.

    Vienoje pirmųjų apklausų buvo klausta kokiose srityse širvintiškiai norėtų pokyčių. Vienas punktas buvo – priimant sprendimus, labiau atsižvelgti į žmonių, bendruomenės nuomones. Gaila, bet šis punktas nebuvo populiarus. Žmonės nenori aktyviai dalyvauti priimant sprendimus. Juos tenkina tai, kaip yra dabar. O jei taip, tai kodėl valdžia turėtų elgtis kitaip?

Comments are closed.