5 būtiniausi daiktai siuvėjai

  Siuvimas – kūrybinga, maloni ir tikrai naudinga veikla. Neretai vos per kelias akimirkas galite pasigaminti sau unikalius marškinėlius, kurių neturės niekas, kostiumą vaikiškam karnavaliniam pasirodymui ar praktiškus apatinio trikotažo laikymo krepšelius, kurie padeda palaikyti tvarką spintoje. Toks pomėgis vienareikšmiškai yra tikras lobis! 

  Siuvimas taip pat yra būdas išreikšti save. Kursite unikalius drabužius ir aksesuarus sau ir savo artimiesiems. Galbūt tai netgi taps jūsų pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu!

  Jei esate pradedantysis ir tik mokotės siūti, tikrai  kyla nemažai klausimų: nuo tinkamos medžiagos iki reikmenų pasirinkimo, todėl šiuo straipsniu norime jums padėti suprasti, ką galite naudoti ir ką būtina turėti. 

Būtini drabužių siuvimo įrankiai

1. Siuvimo mašina

Tai neabejotina kiekvienos siuvimo darbo kambario karalienė. Jos pasirinkimas pradedantiesiems gali kelti sunkumų. Siuvimo mašinų pasirinkimas tarp skirtingų gamintojų labai didelis, instrukcijos ir specifikacijos neaiškios, kai kurių kainos svaigina. Norint pradėti siūti, pakanka paprasčiausios siuvimo mašinos. Tačiau jei nenorite po kelių mėnesių turimos mašinos keisti į pajėgesnę, siūlome iš karto rinktis vidutinės klasės prekę. Ieškokite mašinos, kuri turi šiek tiek daugiau siūlių. Mašina, leidžianti įsidėti dvigubą adatą, bus išsigelbėjimas, kai pradėsite siūti su trikotažu.

2. Siuvėjų žirklės

Sunku įsivaizduoti siuvimą be aštrių ir kokybiškų žirklių. Pasirinkus pigesnes ir prastesnes, karpyti medžiagą taps problematiška. Storesnės medžiagos, tokios kaip bukle medžiaga ar bet kuri kita storesnė, bus praktiškai neįmanoma atkirpti nesugadinus jos kraštų. Taigi šioje vietoje jūs tikrai neturėtumėte taupyti – papildykite savo turimus siuvimo reikmenis tikrai geromis siuvėjo žirklėmis. Be to, pravers ir dantytos žirklės bei siūlų kirpimo žirklės. 

Nepamirškite, kad siuvėjo žirklėmis nederėtų kirpti nieko kito, kaip tik audinius. Net kerpant popierių žirklių ašmenys gali atšipti. 

3. Matavimo priemonės

Ar teisingai atkirpau audinį? Kokio pločio reiktų siūti sau palaidinę? Į šiuos ir panašius klausimus galima atsakyti tik naudojant siuvėjų matavimo priemones. Dažniausiai tai vyniojami metrai. svarstant, kokią matavimo priemonę patogiausia naudoti, rinkitės guminį arba odinį metrą, nes šie tarnaus ilgiau! Metalinė ar medinė liniuotė taip pat puikiai papildys jūsų matavimo reikmenų krepšelį – ji padės lengviau nubrėžti tiesias linijas ant audinio. 

4. Smeigtukai ir antpirštis

Tai smulkios drabužių siuvimo pagalbinės priemonės, tačiau be jų nepasiūsi nė menkiausio dalyko – ir tikrai siuvimas neisis it per sviestą pradiniame mokymosi siūti etape. Smeigtukai laiko siuvimo medžiagą tiksliai ten, kur norite siūti. Kita vertus, antpirštis pravers, kai reikės ką nors apdailinti rankomis – ypač su storesne medžiaga. Ar dirbate su medžiagomis, kuriose nenorite palikti papildomų skylių? Įsigykite siuvamų segtukų rinkinį, kuris laikys audinį jo nepradurdamas.

5. Medžiagos

Ir paskutinis svarbus dalykas – tai medžiagos. Rekomenduojame pradėti mokytis siūti su trikotažu, kadangi ši medžiaga yra tampri, elastinga, universali. Su ja labai patogu dirbti. Be to, galėsite įgyvendinti daug skirtingų sumanymų. Tačiau jei esate jau kiek pažengę, derėtų medžiagų arsenalą praplėsti. Pasidomėkite įdomesnėmis medžiagomis, tokiomis kaip bukle audinys ar gipiūras. Su jais jūsų projektai bus perkelti į visai kitą lygį! Šiuos audinius galite įsigyti čia.

Užsakymas ŠS Nr. 22-170-2