Gyvenkime tvariau

Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikai pernai dalyvavo programoje apie tvarumą “Kaip paprasti dalykai atveda į sėkmę”. Vaikai stebėjo virtualias pamokas, bendravo su lektoriais, darė įvairiausius darbelius, sėmėsi tvarumo idėjų. Šiemet UAB “Ernst Young Baltic”  dėka mokniai gavo progą gyvai sudalyvauti tokioje veikloje.

   Po pamokų vaikai išvyko į Vilnių susitikti su socialinio verslo „Denim diaries“  steigėja Milda Paukšte, kuri surenka naudotą džinso tekstilę, ją perdirba ir iš jos gamina naujus daiktus. Milda kalbėjo apie svarbą panaudoti iš pažiūros nereikalingus ar nusibodusius daiktus. Tokį būdą pasirinkusi tvaraus verslo vystytoja sako, “kad kartais šios nuostatos ir pačiai atrodo nelogiškos ar neekonomiškos, tačiau nugali mintis – bet kokio vienkartinio daikto turime vengti”. Ji vaikams pasiūlė pasigaminti pinigines iš nereikalingų džinsų bei juose esančių užsegimų. Mergaitės ir berniukai su dideliu užsidegimu puolė matuoti, kirpti, siūti. Kai kuriems iš pirmo karto nepavyko įverti siūlo į adatą, iškirpti sagos ar dygsniuoti. Tačiau Milda visada buvo pasiruošusi padėti. Ir užsiėmimo pabaigoje visi vaikai turėjo pačių pasigamintas pinigines. Per užsiėmimą vaikai sužinojo pagrindinius tvaraus vystymosi principus, pasisėmė daug idėjų kitiems darbeliams.

   Padėkoję Mildai už nuostabią pamoką vaikai aplankė riedlenčių parką. CORE INDOOR Vilnius – pirmasis Lietuvoje uždaras riedlenčių parkas tik riedlentininkams.

  Kaip visada draugai iš UAB “Ernst Young Baltic”  vaikus išlydėjo įteikę maišelius su skanumynais. Ir mokiniai laimingi, dalindamiesi įspūdžiais, saugiai grįžo namo.

  Didelis ačiū Ernst young įmonei  ir  Mildai Paukštei už šią edukacinę dovaną.

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija