Nors ir su velniu obuoliauti, kad tik kraštui būtų geriau

 / SAULIUS VOVERIS, LSDP Širvintų skyriaus kandidatas į Širvintų rajono Tarybą /

  Peržvelgiau keletą paskutinių Širvintų rajono savivaldybės pranešimų (gal tiksliau: merės pranešimų Savivaldybės vardu) socialinėje erdvėje. Į akis krenta vienas naratyvas: mes tokie geri, pūkuoti o valdžia mus skriaudžia, mūsų nemyli, mes jai nerūpim, arba pažodžiui: “Nes valstybei – nusispjaut”.

  Nedrįsiu teigti, kad tai netiesa, neslėpsiu, kad ir man ne prie širdies dabartinė mūsų šalies valdančioji dauguma. Na, bet šalies žmonės tokią išsirinko, sąžiningai. Yra kaip yra, bet…

  O ką padarė Širvintų rajono savivaldybė, kad pasiektų užsibrėžtus tikslus ir gautų rezultatą? Ar buvo atlikti kokie veiksmai? Deja, tokios informacijos nėra (arba aš nesugebu jos rasti). Gal patogiau madingai verkšlenti, kurti įspūdį, kad “einame prieš sistemą”? Tai, galimai, duoda papildomus dividendus politikoje, viešojoje erdvėje, bet, esu tikras, kad Širvintų rajono savivaldybė turi dirbti Širvintų rajono labui ir daryti viską, kad rajono žmonėms būtų geriau.

  Berods Bogdanas Chmelnickis yra pasakęs: “Nors ir su velniu eisiu oboliauti, kad tik kraštui būtų geriau” (čia nepažodžiui, jis pasakė “aštriau”). Tai kodėl, pasižadėję dirbti krašto gerovei, vis ieško naudos sau (politinės ir ne tik), aukodami savo kraštiečių interesus, griaudami tiltus, atimdami galimybes? Kiek tokių ar kitokių projektų neįvykdyta, susidūrus su pirmom kliūtim ir teisinantis: “Valstybei ant mūsų nusispjauti…”. Jai, tikriausiai, ne tik nusispjauti, jai galimai giliai vienodai, bet tai nereiškia, kad nereikia stengtis, bandyti, ir dar kartą bandyti.

  Aš manau, kad reikia ieškoti visų galimybių ir būdų, veikti visomis priemonėmis, siekiant pasiekti rezultatų ir tikslų. Net jei tektų ir nusileisti, pamiršti savo ego, ambicijas ir, svarbiausia, kad išrinkti politikai ir savivaldybėje dirbatys žmonės turi dirbti ŽMONĖMS, o ne savo naudai. Esu tikras, kad atkaklus, nuoseklus, (galbūt, net įkyrus) darbas anksčiau ar vėliau duos daug daugiau rezultatų rajonui, nei verkšlenimas, emocijos ar elementarus bei banalus politinių taškų ar populiarumo ieškojimas.   O naratyvas: “Mes einame prieš sistemą”, sutikit, skamba juokingai, atidžiau pažvelgus ir supratus kokia SISTEMA yra sukurta mūsų krašte. Bet apie tai kitą kartą.

Politinė reklama, bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos pagal sutartį ŠS 23-03. Užsakymas ŠS 23-14-11KŽ