LSDP Širvintų rajono skyrius. Matyti visą rajoną, išgirsti kiekvieną gyventoją!

Mes, patyrusi socialdemokratų komanda, į rinkimus einame su aiškia savo krašto ateities vizija. Mūsų siekis – lygios galimybės ir perspektyvos visiems širvintiškiams, nepriklausomai nuo gaunamų pajamų ir turtinės padėties, gyvenamosios kaimo ar miesto vietovės. Gavę Jūsų pasitikėjimą esame pasirengę dirbti rajono ir gyventojų labui.

Savivaldybė – arčiau žmogaus. Kursime ir formuosime skaidrią ir į gyventojus orientuotą savivaldą. Visi savivaldybės organizuojami pirkimai bus lengvai pasiekiami kiekvienam rajono gyventojui, o iš viešųjų pirkimų pašalinsime ydingą praktiką, kai konkursai laimimi apklausus vieną ar du tiekėjus.

Gyventojų išlaidos taps savivaldybės rūpesčiu. Kainoms kopiant aukštyn, dabartinė valdžia nepadarė teisingų žingsnių, kad gyventojai jas pasitiktų renovuotuose namuose. Tai bus vienas iš prioritetų. Taip pat neleisime kartotis praktikai, kai savivaldybės įmonės perka reklamą privačiuose laikraščiuose, remia neaiškios paskirties renginius, o už tai galbūt sumoka gyventojai per šildymo ar kitas sąskaitas. Peržiūrėsime dabartines vandens bei šildymo paslaugų kainas ir visomis išgalėmis sieksime, kad jos būtų sumažintos.

Spręsime sveikatos ir socialinės apsaugos problemas. Gerinsime sveikatos priežiūros įstaigų veiklą ir, svarbiausia, ligoninės infrastruktūrą. Spręsime ligoninės atnaujinimo klausimą, kuris nejuda iš mirties taško. Pagerinsime sveikatos priežiūros prieinamumą kaimo vietovėse ir rasime būdų, kaip pritraukti kvalifikuotų gydytojų.

Kultūra ir švietimas – prieinami kiekvienam rajono gyventojui. Aktyvinsime kultūrinį ir sportinį gyvenimą rajone. Užtikrinsime prieinamą vaikų priežiūrą darželiuose ir ugdymą švietimo įstaigose. Įsteigsime papildomų popamokinių programavimo klasių vaikams, kad nuo mažų dienų galėtų lavinti šį vertingą įgūdį.

Politinė reklama, bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos pagal sutartį ŠS 23-03. Užsakymas ŠS 23-14-53KŽ