Musninkuose pasklido “Metų laikų” kerai

     Žvarbaus ketvirtadienio vakarą Musninkų filiale rinkosi meno mylėtojai ir Vidos draugai. Čia atidaryta antroji personalinė Vidos Kriaučiūnaitės tapybos darbų paroda Musninkuose. Musninkuose tai antroji paroda, tačiau rajone Vidos darbai eksponuoti jau ne vieną kartą ir jau spėjo susirinkti savo gerbėjų ratą. O pati pirmoji, tiesa neoficiali, paroda daugumai širvintiškių ir rajono gyventojų nuolat matoma Širvintų poliklinikos foje prie rentgeno kabineto. Kurią Vida nuolat atnaujina naujausiais savo darbais.

  Ši paroda skirta pamatyti gražiausias metų laikų akimirkas. Vida neslėpė, tapyti ji pradėjo jau būdama suaugusi, kai sūnus nuėjęs į dailės mokyklą greitai persigalvojo ir nutarė nepiešti. Taip ir tapo jau dešimtmetį. Kaip pasakojo Vida, karantinas jai buvo itin produktyvus – dauguma darbų gimė būtent jo metu. Tad ir šį kartą pasitvirtino taisyklė, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gera. O prisistatydama Vida juokavo, „darbe nuolat meniškai fotografuoju kaulus“. Tad renginio vedėjas Edgaras Orlovas pasiteiravo, kada jų parodą pamatysime.

   Musninkų seniūnė Birutė Jankauskienė džiaugėsi, kad į mažą miestelį vis daugiau ateina kultūros ir nuostabių darbų. Ji kvietė autorę dažniau užsukti su savo darbais. Seniūnė akcentavo, kad ne žiūrovų skaičius, o atnešta emocija lemia renginio sėkmę. O emocijų šį vakarą buvo daug – nuo nuostabos iki susižavėjimo, nuo klausimų iki filosofinių pamąstymų.

   Renginio organizatorė Dalia Kiaulevičiūtė pasakojo, kad su Vida yra kaimynės ir jos darbais ji gali pasigrožėti itin dažnai. Todėl ir buvo nutarta dar kartą musninkiečiams parodyti įstabius darbus, kuriuose labai aiškiai ir suprantamai pateikiamas mūsų gyvenimas, mūsų aplinka.

   Musninkų klebonas Marius Talutis džiaugėsi, kad sterilios gimnazijos salės sienos pasipuošė jaukiais peizažais. Kaip sakė kunigas, net ir pro šalį prabėgantys vaikai gal net patys to nesuprasdami išsineš emociją ar vaizdą, kuris į jų pasąmonę sugrįš po daugelio metų… “Žvilgsnis nuo daugybės rūpesčių, problemų, sunkumų nukrypsta į gamtą, grožį, harmoniją. Tai nuostabus kvietimas pro šviesiąsias sielos erdves. Labai reikia tokių kelionių šiandienos žmogui…”, – kalbėjo kunigas Marius.

  Klebonui pritarė Dalia Kiaulevičiūtė. Ji papasakojo, kad dar net neatidarius parodos, jos darbais domėjosi keli vyrenių klasių mokiniai. Dalia pasakojo, kad jie labai aktyviai aptarinėjo darbus fojė ir tuomet Dalia pakvietė juos į salę apžiūrėti visos parodos.

 

   Vidos draugės medikės taip pat sveikino kolegę. Laimutė Meškauskienė atviravo, kad dažnai su Vida keliauja, abi sustojusios fotografuoja tuos pačius vaizdus, tačiau Vidos nuotraukos atrodo kaip tikri meno kūriniai, o jos pačios…

  Daug sveikinimų ir nuostabių linkėjimų, prisiminimų ir svajonių tą vakarą skambėjo Musninkų salėje. Visus juos vainikavo Tado Imbraso atliekamos dainos ir renginio vedėjo Edgaro Orlovo skaitomos eilės.

   Čia pat svečiai rašė Vidai linkėjimus albume, vaišinosi arbata ir saldumynais, apžiūrėjo parodą, fotografavosi.

   Paroda Musninkų kultūros namų salėje veiks iki balandžio 27 dienos.