Saugaus eismo priemonė ,,Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?”

  Balandžio 18-21 dienomis Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė tikslinę policinę prevencinę saugaus eismo priemonę, siekiant atkreipti vairuotojų dėmesį, vežančių vaikus į mokyklinio ugdymo įstaigas, į eismo saugumo svarbą prie mokyklų ir būtinybę laikytis Kelių eismo taisyklių nuostatų, pareigą pasirūpinti pažeidžiamiausiais eismo dalyviais – vaikais ir išvengti eismo įvykių, kuriuose nukenčia vaikai.

  Rytais prieš pamokas pareigūnai stebėjo mokyklų prieigas, ar saugiai vairuotojai išleidžia iš automobilio vaikus, ar vaikai iki 135 cm. ūgio sėdi saugos kėdutėse prisegti saugos diržais, patikrinti ir mokykliniai autobusiukai, džiugu, kad vaikai segėjo saugos diržus ir tik vienas kitas buvo primiršęs užsisegti saugos diržą. Vairuotojams įteikti policijos simbolio ir vaikų draugo Amsiaus prevenciniai lipdukai „Išlipti nesaugu“, priklijuojami prie automobilio lango stiklo su QR kodu: „Būk gudrus ir saugus. Nuskaityk!“, nuskaičius kodą pateksite į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tinklalapį, kur rasite daug naudingų patarimų tėvams ir vaikams.
  Priemonės metu atkreiptas dėmesys ir į vaikus važiuojančius el. paspirtukais, vaikams priminta, kad nepilnamečiams privalomas šalmas, kad vaikai prisimintų KET reikalavimus paspirtukininkams įteikta informaciniai lankstinukai „Taisyklės ir patarimai dviračių, paspirtukų, riedžių, mopedų vairuotojams“.
Priemonės metu buvo surašyti 2 administracinių nusižengimų protokolai pagal ANK 432 str. 1 d.
✅Pagrindinė priemonė, galinti padėti išvengti eismo įvykių, yra atsakingas tiek mažesnių, jaunesnių asmenų, tiek suaugusiųjų elgesys kelyje, nustatytos tvarkos paisymas, Kelių eismo taisyklių laikymasis, supratimas, kad viešajame eisme esi ne vienas.
  Būkime atsakingi ir budrūs, pasirūpinkime vieni kitų saugumu, kad išvengtume nelaimių kelyje!
Juk saugus eismas – išsaugota gyvybė!
Prevencinės priemonės metu užfiksuoti kadrai

Širvintų raj. Policijos komisariato informacija