Aš jums ruošiu laimingą mamą!

  Dauguma mamų pasakoja, kad gimus pirmam vaikui jos nori nuversti kalnus: nori būti geriausia žmona, mama, namų šeimininke… Mes visada siekiame būti geriausios ir skubame tol, kol visiškai nuvargstame Kartą kažkur skaičiau istoriją, kuria šiandien  norėčiau pasidalinti su visomis mamomis. Beje, šia istorija dalinuosi jau ne pirmą kartą, tačiau ji yra verta prisiminti. Juk mes, mamos, taip dažnai užmirštame save…

🙂 🙂  🙂  

   Kartą gyveno varginga šeima. Vaikų joje buvo daug, o pinigų – maža. Kiek vargšė mama bedirbo – skalbė, tvarkė, vaikais rūpinosi, tačiau nei ji pati, nei jos vaikai laimingi nebuvo. Kartą ji kreipėsi patarimo į išmintingą kaimynę: kaip jums pavyksta padaryti, kad vaikai laimingi būtų?

   Ilgai tuomet jos kalbėjosi. Daugiavaikė mama išėjo susimąsčiusi. Niekas nežino, ką ji tuomet sužinojo, bet nuo tos dienos ji ėmė švytėti ir vaikai vis dažniau džiaugsmingai klegėjo.

   Kartą per savaitę, kai vieninteliame kambariuke siautė vaikai, mama užsidarydavo virtuvėlėje. Smalsūs vaikai sukluso ir nusprendė patikrinti, ką veikia mama, o pravėrę duris pamatė, kad mama sėdi su knyga rankoje, gurkšnoja kavą ir užsikanda pyragaičiu.

– Mama, ką tu čia veiki? – suirzę sušuko vaikai. – O kaip gi mes?

– Ramiai, vaikai, – nusišypsojo moteris, – aš jums ruošiu laimingą mamą!

🙂 🙂  🙂 

   Mielos mamos, bėgame, rūpinamės stengiamės ir dažnai užmirštame pačios save. O juk sakoma, kad tik laiminga mama gali suteikti laimės savo vaikui.

   Tad šį rytą kviečiu visas bent pusvalandžiui užsidaryti savo jaukiame kampelyje su mėgiamo gėrimo puodeliu ir skirti laiko sau. 

   Lai mūsų vaikai turi laimingas mamas!

Su meile ir pagarba Jums – Neringa ir Krašto žinios

One thought on “Aš jums ruošiu laimingą mamą!

Comments are closed.