Asociacija “Kraštovaizdis”: atsakymo vis dar laukiam

  2023 m. birželio 23 d. Širvintų savivaldybės rajono merei Živilei Pinskuvienei bei Širvintų rajono savivaldybės tarybai įteiktas 884 vietos gyventojų pasirašytas kreipimasis dėl planuojamo vėjo elektrinių parko Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje (kreipimąsi viešinome asociacijos Facebook paskyroje anksčiau).
  KREIPIMESI PRAŠOMA: INICIJUOTI GRIEŽTESNIŲ REIKLAVIMŲ BEI DIDESNIŲ – MAŽIAUSIAI DVIGUBAI AR DAR REIKŠMINGESNIO DYDŽIO ATSTUMŲ (APSAUGOS ZONŲ) NUO NUMATOMŲ STATYTI VĖJO ELEKTRINIŲ IKI ŽMONIŲ GYVENAMŲ PASTATŲ, KULTŪROS VERTYBIŲ, SAUGOMŲ GAMTOS IR KRAŠTOVAIZDŽIO OBJEKTŲ NUSTATYMĄ NEI NUMATYTI ŠIUO METU VE PARKO PROJEKTŲ VYSTYTOJŲ.
  Vakar dienos (2023-06-28) Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje merė Živilė Pinskuvienė 884 vietos gyventojų pasirašytą kreipimąsi Tarybos nariams pristatė netiksliai ir pateikdama  informaciją, kurios kreipimesi nebuvo. Kaip svarbiausius klausimus, neva nurodytus gyventojų kreipimesi, merė Tarybos nariams pristatė, tikėtina, dalį klausimų, kurie buvo pateikti Širvintų rajono savivaldybės administracijai visai kitu asociacijos ,,Kraštovaizdis“ raštu, įteiktu 2023-05-22. Merė 2023-06-28 Tarybos posėdyje pasisakė taip : “… ir turbūt pats svarbiausias klausimas yra kiek merė ar tarybos nariai ar su Jumis kiekvienu asmeniškai susiję artimieji turi ten žemių ir pasirašę esate sutarčių…” .
  Akcentuojame, kad asociacijos ,,Asociacija “Kraštovaizdis” nariai ir Širvintų rajono savivaldybės gyventojai 884 parašais pasirašėme dėl svarbiausio mums klausimo – ATSTUMŲ IKI PLANUOJAMŲ STATYTI VĖJO JĖGAINIŲ DIDINIMO. Dar kartą norime pažymėti, kad dabartinis teisinis reguliavimas Lietuvoje nenustato draudimo savivaldybėms nustatyti didesnių atstumų iki pastatų ar atstumo iki miestų, miestelių ar kaimų, numatant tolimesnės vietovių urbanizacijos galimybę ar kitaip pagrindžiant priimtą sprendimą dėl padidintų atstumų.
  Kadangi Tarybos nariai posėdyje nebuvo tinkamai informuoti dėl suinteresuotos visuomenės prašymo, kyla daugybė klausimų…
  Kviečiame susipažinti su 2023-06-28 vykusio Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdžio dalimi, kurioje netiksliai pristatomas kreipimasis. Visas tarybos posėdžio garso ir vaizdo įrašas viešai prieinamas šiuo adresu: https://youtube.com/live/EeF0IgJtEVM?feature=share .
  Taip pat komentaruose pridedame 2023-05-21 įteiktą kreipimąsi dėl informacijos suteikimo Širvintų rajono savivaldybės administracijai bei 2023-06-23 asociacijos narių ir Širvintų rajono savivaldybės gyventojų kreipimąsi, kuriame prašoma padidinti atstumus iki planuojamų statyti vėjo jėgainių, kad visi galėtume įsitikinti kokia informacija yra teisinga.
Asociacijos “Kraštovaizdis” informacija.
Su asociacijos tikslais bei veikla galite susipažinti:
FB Asociacija “Kraštovaizdis”
Merės atsakymas čia: https://youtu.be/TneOteIC1Ok

19 thoughts on “Asociacija “Kraštovaizdis”: atsakymo vis dar laukiam

  • 2023-07-19 at 20:22
    Permalink

    Asociacija vėl parašė raštą merei, kad per tarybos posėdį perskaitytų 884 širvintiškių pasirašytą kreipimąsi. Kreipimąsį šį kartą greičiausiai perskaitys. Tik kas toliau?

    Tuo tarpu vilniečiai raštų rašymais neapsiriboja. Nesismulkina, eina ir kovoja už savo teises net dėl kelių medžių:
    “Kantrybės taurė perpildyta: šimtai vilniečių sukilo prieš užmojį kirsti 9 medžius”
    lrytas.lt/bustas/nekilnojamasis-turtas/2023/07/19/news/kantrybes-taure-perpildyta-simtai-vilnieciu-sukilo-pries-uzmoji-naujamiestyje-kirsti-medzius-27746069

    O juk situacija analogiška. Formaliai medžiai kertami pagal visus įstatymus,
    nes
    “[…] savivaldybė teigdama, kad nebėra teisinio pagrindo stabdyti šį projektą […]”,
    bet
    “[…] savivaldybei pateikus argumentus, galimas ir priešingas nutarimas. Taigi, savivaldybė tiesiog neatliko savo darbo ir pareigos […]”

  • 2023-07-15 at 09:16
    Permalink

    Gerbiamas Arai, būtų labai smagu, jei dažniau rašytumėte komentarus, teiktumėte savo pasiūlymus ir idėjas. Su malonumu paskaitytume. Būtų didesnė minčių įvairovė, o kiekvienas atsirinktų kas labiau kam priimtina.

    Pavyzdžiui, kad ir apie šią – vėjo jėgainių – temą. Kokia Jūsų nuomonė? Ką reikia toliau daryti? O gal nieko?

  • 2023-07-14 at 11:45
    Permalink

    Miela,Neringa. Raskite laiko šitą dainių atjungti,nes Jūs prarandate daugelio susidomėjimą šiuo portalu.

  • 2023-07-14 at 09:59
    Permalink

    Aišku…
    Reiškia, Virginijus pasismagino…
    Geros vasaros

  • 2023-07-13 at 22:47
    Permalink

    Gerb. Dainiau, nesupratau, kodėl komentaras man adresuojamas. Vasara, daug darbų, tad net ne visada spėju komentarus paskaityti. Neringa

  • 2023-07-13 at 22:28
    Permalink

    Gerbiama Neringa, ne aš rašiau, kad “Nežinau kur įžvelgėt gerus darbus…”. Tai kas čia nihilistas, kas vaivorykštės spalvų visiškai nemato? Kas gi čia niekina kitus ir jų darbus, kam yra misija neįmanoma ištiesti ranką ar pasakyti “Ačiū” oponentui, nes karūna nukris?

  • 2023-07-12 at 22:11
    Permalink

    nors vienas komentaras, kurį parašėte sau…

    Nepainiokite pasaulio spalvų ir partijos (polittikos) spalvų…..
    Pasaulis nuostabus, ko nepasakyčiau apie politiką rajono….. esu daug mačiusi susireikšminusių žmonių, be dainiau, jūs juos visus pralenkėt;

  • 2023-07-12 at 21:56
    Permalink

    Žmogus turi būti depresijoje, kad pasaulį aplink tik pilkai juodą mato. Yra daug dalykų dėl kurių nepritariu, ką ir kaip daro valdantieji, bet čia pateiktas požiūris irgi niekuo negeresnė nesveiko nihilizmo forma.
    Ai, murkdykitės tame politiniame negatyve į sveikatą. Kas nenori nieko girdėti, tas negirdės, nors tu jam kuolą ant galvos tašyk. Nenoriu vėmimo vieni ant kitų varžybose dalyvauti

  • 2023-07-12 at 21:16
    Permalink

    Nežinau kur įžvelgėt gerus darbus… gal žmonėse, kurie pabėgo nuo z partijos ir pusę metų praleis psichiatrijos skyriuje, nes nervai pasidavė…
    Kur jūs Dainiau gyvenat? Briusely? Kokie protestai??? Jūs esat pavyzdys, kaip rašyti tuštumą reiškiančius šūkius ir pan.
    Nemanau, kad jūsų iliuzijos ir gražiausios ponios patempimai ir juokeliai dirbtina šypsena užmarins žmones… jiems atsibos žiūrėti į patemptą pedkelnę, kuri slepia baisią koją…

  • 2023-07-12 at 16:58
    Permalink

    Citata: “Manau, kad problemos turi būti analizuojamos ir reiškiamos įvairiu formatu…”

    Tai ko tada prisikabinote prie mano komentaro, kuris šioje temoje buvo tik VIENAS? Pateikiau konkretų problemos sprendimo būdą dėl šienavimo ir gėlių laistymo. O kokį problemos sprendimo būdą pasiūlėte Jūs?

    Pasidalinau tuo, su kuo susidūriau pats sprendžiant konkrečią savo aplinkos problemą ir kokie būdai realiai buvo VEIKSMINGI. Susinervinote, kad paminėjau Živilę Pinskuvienę ne neigiamame, o labiau teigiamame kontekste? Man nėra ir niekada nebuvo sunku padėkoti ar šiaip geru žodžiu paminėti beleką, kas iš tikrųjų padarė kažką gero.

    Kadangi tema visgi apie vėjo jėgaines, tai vėlgi, man atrodo, kad patinka ar nepatinka, reikia peržengti savo ambicijas, skambinti, eiti, sėstis kalbėti ir derėtis. Kiti keliai yra, bet kolkas, kaip matome, nieko gero neduoda arba bendruomenė tiesiog nesubrendusi tam, pvz.: ar įmanomas protestas prie savivaldybės kai žmogelis bijo po komentaru vardu pasirašyti?

  • 2023-07-12 at 14:28
    Permalink

    Tai ir pasisakau, kad jūs nesusireikšminkit, nes neesate toks svarbus kaip galvojate apie save…
    Manau, kad problemos turi būti analizuojamos ir reiškiamos įvairiu formatu… ir apie šienavimą, ir apie vėliavas , ir apie penktąją kolononą…

  • 2023-07-12 at 12:25
    Permalink

    Citata: “gal leiskim visiems pasisakyti, o ne vienam”

    Tai reikėjo ir pasisakyti. Kas gi tamstai sutrukdė?

  • 2023-07-12 at 12:13
    Permalink

    Ne jums spręsti p. Dainiau… atsirado komentarų analitikas iš ten pat kur visi…

    Ne visi vienodi dainiau, ir protingi kaip jūs… gal leiskim visiems pasisakyti, o ne vienam

  • 2023-07-12 at 08:23
    Permalink

    Asociacija kalta, kad Jums žolės nenupjauna ir gėlių nepalaisto? O į ką kreipėtės dėl nedaromų darbų?
    Burbėjimai ir komentarų rašinėjimai prasmės turi mažai.

    Ne vienus metus prašiau savivaldybės interneto svetainėje ir savivaldybės feisbuke sutvarkyti pėsčiųjų tako atkarpą prie pradinės mokyklos. Arba visiška tyla, arba savivaldybės klerkų atsikalbinėjimai visai ne į temą. Šiais metais parašiau Živilės Pinskuvienės feisbuke. Ir ką manote? Per mėnesį išasfaltavo.

    Koks moralas? Turi problemą – eik tiesiai pas tą, kas atsakingas, jei nepadeda pas jo viršininką ir t.t.

    O asociacijai tai irgi tinka – jei tikrai nori išspręsti problemą, turi eiti ir kalbėtis. Visai nesvarbu kas ką yra pasakęs ir kas ant ko pyksta

  • 2023-07-11 at 20:47
    Permalink

    nereikia asocacijos, bėdų ir be jos daug. kodėl nepjaunama žolė prie vilniaus 45 namo? gal patiem pjau dalgiais? mes mokam mokesčius kaip visi žmonės. kodėl nelaisp prie namo gėlių? an kelių gal prašyt reiks? niekam neidomu tas vargdienis

  • 2023-06-30 at 11:19
    Permalink

    Vieną vienintelį kartą ponia buvo sustabdyta, įgyvendinant eilinį šios šeimos verslo projektą. Tai buvo „garsusis“ miestelio mokyklų jungimas. Tam reikėjo trijų labai drąsių širvintiškių ir fakto, kad mokyklų jungimas liečia širvintiškių vaikus. Tai žmonės ir pajudėjo labai truputį ir labai nedrąsiai…Šiaip su širvintiškiais galima daryti absoliučiai viską. Svarbu, kad būtų daug švenčių ir gražūs filmukai apie merę.

  • 2023-06-30 at 08:38
    Permalink

    Savivaldos nėra ir nereikia. Vieni už kitus balsuoja, kad tik išlaikyti darbo vietas, tariamą įtaką ir garbę. Ir vaikštome vieni šalia kitų. Į akis šypsomės, už akių meluojam ir už spadviliškio kekšę balsuojam.

  • 2023-06-30 at 07:24
    Permalink

    Savivalda, o su ja ir meras , turi tarnauti žmonēms. Ir ne tik girdamiesi projektais, bet ir spręsdami gyventojų problemas

  • 2023-06-30 at 00:07
    Permalink

    Ir vėl patyčios. Ar čia tik aš toks jautrus?

Comments are closed.