Beprotiškas intelekto festivalis ŠProtai 2023

   Festivalis įvyko, o ar pavyko lai sprendžia dalyviai.
   Smailių poilsiavietė penkios komandos, kuriose dalyvavo ir svečiai iš visai ne artimo užsienio, susigrūmė trylikoje skirtingų, kartais paprastų o kartais ir suktų rungčių. Kiekviena komanda po 52 kartus stojo į dvikovą su priešininkais (bet ne priešais). Buvo visko: azarto, juoko, pergalės saldėsio ir pralaimėjimo kartėlio, bet kiekvieną dvikovą lydėjo draugiškumo aura. Komandos neretai “skolindavosi” legionierių iš buvusių priešininkų (kaip buvo susitarta neaišku, kontraktų sąlygos griežtoje paslaptyje 🙂 ).
  Dėl Draustukas įsteigtų prizų teko kovoti net 9 valandas. Prizus, tradiciškai, įsteigė ir Arvydas Dačka. O demokratiškoji Alinutė visų gomurius pamalonino nuostabiu gardėsiu.
Komandom sekėsi taip: Odinėje bulvėje geriausias buvo BOKŠTAS, Plunksnuotyje – BOKŠTAS ir KOVOTOJAI, Golaityje – BOKŠTAS ir SKĖTUKAI, Burbuliutbole – BOKŠTAS, Pendeliuose – eKSPERTAI ir SKĖTUKAI, Svyruoklyje – BOKŠTAS, Antipliuse – BOKŠTAS, Perduotuvėjė – KOVOTOJAI, Orkų žudynėse – EKSPERTAI, SKĖTUKAI ir KAS TIE JIE, Kalmaro virvėje – KAS TIE JIE, Trafalgare – KOVOTOJAI ir EKSPERTAI, Žodžių karoliuose – KOVOTOJAI, Klaustumyne – KAS TIE JIE.
   Kiek buvo išlieta prakaito ir kaip kartais teko sukti galveles žino tik patys dalyviai, o neatvykusiems telieka tyliai tupėti ir ryti pavyduko seilutes 🙂
   Sudėtinga skaičiavimo mašina suskaičiavo galutinius rezultatus ir tapo aišku, kad 2023 metų ŠProtais tapo BOKŠTAS, antri liko KAS TIE JIE, treti – SKĖTUKAI.
   Viską smulkiau suprasite foto ir video galerijose (viskas į vieną įrašą netilps, tad žiūrėkite ir kitus), už ką labai didelis dėkui Rima DaLilija Sere ir Vita Voveriene
   Na ir pabaigai, mieli protmūšiautojai ir jų draugai: pasimėgaukite vasara ir susitiksime jau rudenį, dividešimtąjame “Auksinio proto” sezone!