Neiškėlę trispalvės galite sulaukti baudos

Nuotrauka iš “Krašto žinių” archyvo

   Skubame priminti, kad valstybės švenčių dienomis turi būti keliamos vėliavos. Viena iš tokių valstybinių švenčių yra Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, švenčiama liepos 6 dieną.

   Šią dieną ant kiekvieno pastato nustatytu laiku turi kaboti valstybinė vėliava. Už šio reikalavimo nepaisymą gyventojams ir įmonėms yra numatytos baudos, kurias skirti gali pareigūnai.
Lietuvos Respublikos įstatymo dėl Valstybinės vėliavos 4 straipsnis teigia, kad “Šio įstatymo 3 straipsnio 2 punkte numatytais atvejais Lietuvos valstybinė vėliava iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą, o 3 straipsnio 7 punkte numatytais atvejais – balsavimo laiku.”

    Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad Lietuvos valstybės vėliavos, užsienio valstybės, ES ar tarptautinės organizacijos vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, gyvenamųjų namų savininkams arba už namų eksploatavimo organizavimą atsakingiems asmenims nuo 10 iki 12 eurų, o baudą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 10 iki 16 eurų. Už pakartotinį pažeidimą numatyta iki 30 eurų dydžio bauda.
Įstatymą rasite čia:

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalActPrint/lt?jfwid=32wf6lrn&documentId=TAIS.1488&category=TAD