Širvintose dega angaras

Nuotrauka “Krašto žinių” skaitytojos

    Šiandien 15.05 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Širvintų mieste Kalnalaukio g. dega angaras.

   Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

BENDRASIS PAGALBOS CENTRAS

Dėkojame skaitytojams už nuotraukas ir video

PAPILDYTA Širvintų r. savivaldybės informacija:

🔊 Širvintiškių ir aplinkinių teritorijų gyventojų dėmesiui!!!
Kilus gaisrui Kalnalaukio gatvėje veikiančioje UAB „Baltijos perdirbimas“, miestas apimtas pavojingų juodų dūmų.

❗️ Gaisras yra gesinamas, prašome laikytis kuo didesnio atstumo, patraukti mažamečius vaikus ir saugotis galimos oro taršos.

👇 Rekomendacijos, kaip elgtis padidėjusios oro taršos atvejais:
▶️ cheminės medžiagos yra itin skvarbios ir stipriai dirgina kvėpavimo takus, akių gleivinę, odą, todėl būtina, kad kūno dalys būtų apsaugotos;
▶️ rinkitės buvimą uždarose patalpose, ne lauke neatidarinėkite orlaidžių, langų ir durų, esant būtinybei vėdinti patalpas, langus ar orlaides uždenkite drėgnu audeklu;
▶️ važiuojant autotransporto priemonėmis sandariai uždarykite langus;
▶️saugoti kvėpavimo takus, pridengiant juos marlės kauke (raiščiu), vatos ir marlės kauke (raiščiu) ar respiratoriumi;
▶️ vertinkite savo sveikatos būklę, atsiradus simptomams, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.
Teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos.
Sekite viešai teikiamą informaciją, ji bus atnaujinama.

10 thoughts on “Širvintose dega angaras

  • 2023-07-18 at 15:48
    Permalink

    Kauno valdantieji politinės kultūros dugne

    Šiandienos tarybos posėdis ypatingas Vieningo Kauno pasiektu nauju politinės kultūros dugnu. Kauno merui neleidus mūsų frakcijai turėti savo atstovų net penkiose suformuotose komisijose bei tarybose, nusprendžiau Visvaldui Matijošaičiui įteikti jo mėgstamiausią dovaną – stiklainį ne su uogiene, bet su pinigais.

    Po tokios mano dovanos salėje prasidėjo tikra sumaištis. Replikavo ne tik meras, mero sūnus, vicemerai, bet buvo sulaukta ir plačių pavaldinių komandos ovacijų. Įžeidžios replikos iš Kauną valdančios šeimynos pasikartojo net po posėdžio. Ši „Marozų“ kultūra klesti Kauno taryboje. Valdantieji savo valdžią bando pagrįsti panieka, įbauginimais ir įžeidinėjimais, tačiau toks elgesys tik parodo žemą politinės kultūros lygį Kaune.

    Vos per penkis tarybos posėdžius jau spėjau išgirsti krūvą mūsų frakcijai skirtų replikų apie neteisingai užduodamus klausimus, nemokėjimą rašyti bei nebaigtą pirmą klasę. O kol nepagarba tarybos salėje tampa kiekvieno posėdžio kasdienybe mes ir toliau koncentruojamės į konstruktyvų darbą bei siekiame įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

  • 2023-07-15 at 09:57
    Permalink

    Gal dainius protingas… ne , nereikia ašarų… nereikia kalbėti apie tai kas neįvyks (žp + dainius = politika?)…

    Oooooo tiomnaja noč….

  • 2023-07-14 at 22:17
    Permalink

    Aišku, Jūs viską geriau žinote kas ten ir kaip. Deja, man labiau imponuoja Mečio Laurinkaus pasisakymas TV laidoje, kad nematomos publikai derybos jau senai vyksta ir diplomatai nuolatos susitikinėja. Tai be kitų dalykų padeda išvengti branduolinių ginklų panaudojimo karo zonoje.

  • 2023-07-14 at 21:55
    Permalink

    “Žiniasklaida: buvę JAV diplomatai slapta susitiko su Lavrovu” / Delfi, 2023 m. liepos 7 d. 09:11

    O. Arestovičius prieš kelias dienas taikliai pastebėjo: „Bet kuris kariškis žino – didvyriškumas yra nesėkmės pasekmė”

    Arba kitais žodžiais perfrazuojant: kai diplomatai tyli, kalba patrankos

  • 2023-07-14 at 21:04
    Permalink

    Paskambink putinui.
    Paskambink ruzzijai.
    Paskambink merei.
    Su ruzzija ir mere kalbėtis reikia. Viskas prasidėjo, kai Ivanas Ivanovičius pėsčias caro prašyti ėjo. Vergo mentalitetas. Būna paprasti nuo gimimo vergai. Bet būna naudingi, nuomonės formuotojai ir smegenų likučių plovėjai.
    Perduokit kas nors Dainiui, kad visi viską supranta. Tik kažkaip nemalonu ir atsibodo.
    O dėl ąžuolo, tai, kai jau nudžiovini šakas, iš anksto nutaręs ąžuolą nudžiovinti, tai jas reikia nupjauti, kad ant smegenų likučių nenukristų.

  • 2023-07-14 at 15:38
    Permalink

    Ačiū už informaciją. Nesuprantu, kodėl su tokiu patosu ir kokia jo potekstė.

    Tai ir labai gerai, kad nupjovė. Negi norėjote, kad sausos šakos per kokią šventė žnegtelėtų kam nors iš Jūsų ant galvų? Reiškia, 2 kartą savivaldybė IŠGIRDO, nes Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Skardžius žadėjo, kad nupjaus. Ir nupjovė! Ačiū, Aidai!

    Dar prašiau, kad laistytų medį, nes nežmoniškai sausa, o šaknų sistema turi ribotą atidengtą žemės paviršių. Nežinau, ar kas laisto.

    Koks moralas? Yra problema – eini į savivaldybę, Širvintų šilumą, kitą atsakingą įstaigą ir kalbi, aiškinies su atsakingu asmeniu. Rezultatas negarantuotas, bet žymiai geresnis nei parašyti 33 piktus komentarus. Siūlyčiau tą daryti ir dėl vėjo jėgainių. Asociacija, jei jau užsiėmė tuo, tai būtų pats laikas pradėti varstyti duris.

  • 2023-07-14 at 13:58
    Permalink

    Perduokite J.E. Dainiui. Vakar pačiame miesto centre, dienos metu vyko amputacija. Buvo nupjautos sausos ąžuolo šakos. Kiek liko šakų, galima suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų. Tokiu tempu, 2027 metų Živilės inauguracijos proga, ąžuolas bus nupjautas.

  • 2023-07-14 at 12:16
    Permalink

    Mere tyli gaip vandens i burna pripilusi. Gaudavo atkata todel veikla pazeidziant saugumo taisykles, vyko.

  • 2023-07-13 at 20:46
    Permalink

    Tai tikra dovana merei. Visą laiką dantį griežė. Ar užsiundys komisijas ir uždarys. Arba nugręš, nuskausmins. Arba įsigys akcijų

Comments are closed.