Liepos mėnesio rajono tarybos posėdis

   Liepos mėnesio tarybos posėdyje dalyvavo  visi  tarybos nariai (21). Jiems buvo pateikta svarstyti 7 pagrindinės darbotvarkės klausimai ir vienas papildomas klausimas.

   Posėdžio pabaigoje buvo vienas teikimas Tarybai ir supažindinimas su Lietuvos genocidų ir rezistencijos centro atsakymu. Taip pat perskaitytas Širvintų rajono savivaldybės gyventojų suinteresuotos grupės kreipimasis.

 Savivaldybės video įrašą galima peržiūrėti čia:

15 thoughts on “Liepos mėnesio rajono tarybos posėdis

  • 2023-07-29 at 21:24
    Permalink

    į Vytauto Toleikio klausimą, ar tikrai reikia sostinėje statyti abejotinos vertės paminklą poeto Justino Marcinkevičiaus kūrinių trilogijai, pusė Lietuvos sureagavo tarsi į bandymą nugriauti Gedimino pilį. Oponentai ginčijo ne V. Toleikio straipsnio teiginius, bet pačią jo teisę kritiškai vertinti poeto kūrybą ir veiklą sovietmečiu. Paskui viešuosius intelektualus sukruto biudžetinių kultūros įstaigų valstybės švenčių etatiniai J. Marcinkevičiaus eilių deklamuotojai (R.Zibalas**) ir žmonės, kurie poezijos knygos nebuvo atsivertę nuo mokyklos baigimo 1980-aisiais.

  • 2023-07-29 at 18:12
    Permalink

    Kam kiekvienam mieste tie balvonai ,paminklais vadinami .

  • 2023-07-29 at 13:03
    Permalink

    Kaip pirštu į akį!
    Štai ir ką tik išėjęs straipsnis puiki praktinė minties, kad neverta žmonėms statyti paminklų, nes vis tiek atsiras labai nepatenkintų, iliustracija:

    “Ekskursijas Vilniuje vedanti gidė: kibome beveik prie visų paminklų, tik skirtas skalikams visiems tiko”
    2023 m. liepos 29 d. 12:16
    delfi.lt/kultura/naujienos/ekskursijas-vilniuje-vedanti-gide-kibome-beveik-prie-visu-paminklu-tik-skirtas-skalikams-visiems-tiko-94056285

  • 2023-07-29 at 10:06
    Permalink

    Ačiū, Virginijau. Jums irgi geros dienos

  • 2023-07-29 at 09:25
    Permalink

    Ne tik rašytojai ir poetai buvo parsidavę prisitaikėliai. Yra tokių, kurie jau dabar, nesulaukę 2073m. yra atgyvenos, ir stoja vėjo jėgainių aukštinimo, ir asociacijos juodinimo pusėn. Tinka viskas, pripažinimas, vėjo jėgainės atitraukimas ir tautodailininkės statusas. Judas ir dabar nėra atgyvena. Jis amžinas.

  • 2023-07-29 at 09:08
    Permalink

    Nuostabu, nei vieno komentaro apie vėjo jegaines, nors įrašo liūto dalį sudaro būtent ši tema.

    ***

    Dar senai senai, kai buvo pradėti masiškai griauti vienas po kito paminklai, suvokiau, kad paminklų žmonėms neverta statyti. Visada atsiras pavyduolių, kurie ras tuose asmenybėse nors kruopelytę blogio ir ims matuoti tuos garsius žmones naujo laikmečio matais, kurie neišvengiamai per tiek laiko bus pasikeitę.
    2073 metų matais visi ligi vieno mes būsime moralinės atgyvenos.

  • 2023-07-28 at 22:54
    Permalink

    “Vienuoliktoje klasėje mano karta nagrinėjo apysaką „Pušis, kuri juokėsi“. Apžvalginę pamoką12. Ne kažin kas iš jos užsiliko, bet pagrindinis veikėjas man pasirodė simpatiškas. Kažkokios diskusijos, išėjimas dirbti į fabriką. Kad kūrinys antivakarietiškas, tamsybiškas, man tuomet neduota suprasti. Kai Nepriklausomybės laikais Tomas Venclova, Aleksandras Štromas ir Pranas Morkus paviešino, kad jie yra apysakos prototipai, kad poetas apysaką sukūrė pagal užsakymą naudodamasis KGB tardymo medžiaga, kilo baisus skandalas. Atgimimo laikais poetas vadintas Tautos sąžine. Bet poetas viską neigė. Kodėl? Tik Kazys Saja paliudijo, jog pats poetas viešai pasigyręs, kad jį pasiekusi labai įdomi medžiaga. Beje, knygos priešlapyje pats autorius rašė: „Šiandien tam tikrų gyvenimo reiškinių ir faktų skatinamas, […] norėdamas įsikišti į tą procesą, kuriame pastebimai formuojasi nedidelė, bet ne visai sveika amžinai žaliuojančio medžio atžala. Aš nieko neišsigalvojau […]”
    Ant paminklo reikės parašyti: Rašydamas “kurinius” naudojo KGB perduotą tardymo medžiagą.

  • 2023-07-28 at 14:24
    Permalink

    Kiekvienas, prieštaraujantis Marcinkevičiaus įamžinimui, tegu padeda sovietmečio išsilavinimo dokumentus ir eina darbintis be jokio išsilavinimo. Nemokyti.

  • 2023-07-28 at 10:52
    Permalink

    Per rimta tema Širvintoms.Nereikia tuščios reklamos darytis. O paminklą statyti gal V.Bubniui,nors sodybą rajone turėjo,o gal KGB agentui A.Čekuoliui,kūrusiam sąjūdį Širvintose,o gal pinskams,nes iki jų Širvintų nebuvo.Solidžių variantų daug.

  • 2023-07-28 at 10:39
    Permalink

    Norintys pasiklausyti, kaip Justinas Marcinkevičius sveikindamas Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio steigiamąjį suvažiavimą, sake: “džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu jo dalyvis. Turbūt tokia ir visų jūsų savijauta: šventiška, pakili, darbinga. Palinkėkime tad savo pirmajam forumui ir sau kuo daugiau geros valios, išminties, tolerancijos ir susiklausymo. Giedojom juk šiandien „Vienybė težydi“. Tie žodžiai tegul skamba mumyse nuolat.

  • 2023-07-28 at 10:33
    Permalink

    Aš jau nepakeliu minčių apie tave!
    Kaip obelis, apsunkusi nuo vaisių,
    Užlaužiu tragiškai nusvirusias rankas,
    O tu sakai: „Stovėk, kaip stovi laisvė!“
    Tai uždaryk mane, Tėvyne, savyje,
    Kaip giesmę gerklėje mirtis uždaro,
    Taip, kaip uždaro vakarą naktis,
    O tu man atsakai: „Aš – tavo laisvė!“

    O nesibaigianti kelionė į tave!
    Jau kaip akmuo šalikelėj suklupęs
    Aš pilku vakaru lyg samanom dengiuos,
    O tu sakai: „Eik taip, kaip eina laisvė!“
    1974

  • 2023-07-28 at 10:20
    Permalink

    ❗️ ❗️ ❗️ Vilniuje nukeltas paminklas Petrui Cvirkai .Jam vietos Vilniuje nėra?
    Širvintose – tikrai vieta atsirastu .

  • 2023-07-28 at 09:24
    Permalink

    Širvintose tik vienintelis Anatolijus Davidonis Širvintose vertas paminklo ar aikštės prieš savivaldybę. Jeigu ne jis – Širvintos būtų kukli miesto teises turinti vietovė Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje. O A. Davidonis net šimtmečio širvintiškiu nebuvo paskelbtas. Jo vaidmuo Širvintų rajonui dešimtis kartų didesnis nei šimtmečio širvintiškio V. Dorofejevo.

  • 2023-07-28 at 08:46
    Permalink

    Nugriaut kiekvienas durnius moka. O paimk ir pastatyk. Bet merė sakė – bendruomenė parems

  • 2023-07-28 at 07:04
    Permalink

    Durnių laivas ❗ Justinukui – paminklą Širvintose❗❗❗❗❗
    Cha cha cha ir chi chi chi. Juokėmės linksmai visi. Chi chi chi ir cha cha ch ,. Tai linksma juokų daina.
    O kur – raudona žvaigždė ❗❗❗

Comments are closed.