Šeštą parą vairuotojai skundžiasi dėl vinių kelyje, bet atsakingi kažko laukia

   Jau penktadienį rašėme apie tai, kad širvintiškiai socialiniuose tinkluose dalijasi informacija, jog važiuojant nuo Maišiagalos senuoju Širvintų keliu į Širvintas ties Jauniūnais priberta daug vinių.

  Pasirodo, dar rugpjūčio 24 d. policijai parašytas pirmas pareiškimas. Penktadienio rytą parašėme paklausimą apie įvykį (viršininko nurodytu el.pašto adresu), tačiau atsakymo negavome net pirmadienį. Parašius griežtą priminimą apie pareigą laiku atsakyti – atsakymo sulaukėme antradienį.

  29 d. policija rašo, kad pranešimą gavo 24 d, tačiau dar tyrimas nepradėtas (29 d. !!!). Žinoma, eilinis pilietis neišmano policijos darbo subtylybių, tačiau ar tikrai reikia beveik 6 parų, kad būtų pradėtas tyrimas? Ypač, kai tiek daug nukentėjusių. Pati policija praneša, kad į ją kreipėsi viena rajono įmonė dėl didelio jos darbuotojų skaičiaus, kurie nukentėjo būtent dėl išbertų vinių. Apie įvykį viešai prabilo ir rajono merė, kuri sakėsi taip pat nukentėjusi tame kelio ruože.

  Net ir vienas nukentėjusysis yra daug. O jų gerokai daugiau. Kas kompensuos nuostolius vairuotojams? Neužmirškime, kad kalbama ne vien apie finansinius nuostolius. Kiekvienas vairuojantis žino, kuo gali baigtis, kai važiuojant sprogsta padanga. Gal laukiama nelaimės?

Taip pat nesuprantama, kodėl policija apie nesaugų kelią neinformavo kelininkų, ugniagesių? O jei informavo, kodėl kelias nebuvo sutvarkytas?

   Primenu, jau nuo šio penktadienio tuo keliu kasdien riedės mokykliniai autobusiukai, vežantys vaikus į mokyklas ir atgal. Kas užtikrins vaikų saugumą???

   Rajonas turi kilnojamų kamerų, kuriomis stebimos kapinės, kitos aikštelės. Kodėl jos nepanaudojamos nusikaltimo ištyrimui?

   Galų gale, pačios vinys yra specifinės – skirtos arklių kaustymui. Nejau sunku pasidomėti, kur ir kas pirko jų didelį kiekį?

     Neoficialiai kalbama, kad net žinoma niekadėjo pavardė. Galimai jis nėra adekvatus. Teko girdėti ir tokį pasiteisinimą, neva jis apklaustas, bet neprisipažino. Gal ir neprisipažino, bet ko gero nė vienas žmogžudys, vagišius ar smurtautojas neprisipažįsta, bet kažkaip įrodomas nusikaltimas. Tam ir yra pareigūnai, kad panaudotų savo profesines žinias ir UŽTIKRINTŲ PILIEČIŲ (šiuo atveju – vairuotojų ir keleivių) SAUGUMĄ.

     O kol kas senajame Širvintų kelyje vairuotojus raginame rinktis mažesnį greitį ir labai atidžiai stebėti kelią. Visus nukentėjusius kviečiame netylėti ir skambinti policijai bei registruoti įvykį. Jį galima registruoti ir internetu per epolicija.lt . Kuo daugiau bus pranešimų, tuo greičiau bus sustabdytas niekadėjas. Tuo greičiau būsime saugūs, važiuodami savo rajono keliais.

  Kadangi rajone per beveik savaitę problema neišspręsta, kreipiausi į kolegas – respublikos žurnalistus. LRT reagavo pirmieji ir renka medžiagą. Gal bent viešumas padės mums.

    O kokius sprendimo būdus matytumėte Jūs?

P.S. tinklapio dešinėje sukurta nauja apklausa. Ji anoniminė. Kaip vertinate policijos darbą, sprendžiant klausimą dėl vinių kelyje? Lauksime Jūsų atsakymų.

6 thoughts on “Šeštą parą vairuotojai skundžiasi dėl vinių kelyje, bet atsakingi kažko laukia

  • 2023-08-30 at 22:22
    Permalink

    Nežinote, ar merė nukentėjo su savivaldybės transporto priemone?
    Ar merė apie šį įvykį rašė pareiškimą policijai?

  • 2023-08-30 at 09:40
    Permalink

    Dėkui Jums! Deja, bet policiją pas vinių mėtytoja rado dėžė vinių ir nieko nepadarė ‍♀️ juk rado įrodymus. Nu žodžiu…. laukiam nelaimės, gal tada policija susigriebs…

  • 2023-08-30 at 09:21
    Permalink

    Nesuprantu kaip su juo nesusitvarko, vakar ryte 13 auto su viniais, vel žmonės stojo, rinko

  • 2023-08-30 at 08:12
    Permalink

    Merė keistai. Plykstelėjo ir nutilo. Juk galėtų pareikalaut rajone tvarkos. Kodėl nekviečia komisaro ant kilimėlio? Kodėl?

  • 2023-08-30 at 08:10
    Permalink

    Pasirašau po kiekvienu jūsų teiginiu. Policija turi priemonių sutvarkyt lodorių.

  • 2023-08-30 at 07:47
    Permalink

    Seniai Jus mačiau piktą. Bet esate teisi. Negalime tyliai stebėti

Comments are closed.