STT: Širvintų įmonėse – nepotizmo rizika

 

Ukmergės, Šalčininkų ir Širvintų savivaldybių valdomų įmonių vadovų skyrimas be konkursų didina nepotizmo riziką, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/m/id/verslas/bendroves/stt-ukmerges-salcininku-ir-sirvintu-imonese-nepotizmo-rizika-663-2116538?utm_medium=copied

 

8 thoughts on “STT: Širvintų įmonėse – nepotizmo rizika

  • 2023-10-06 at 00:47
    Permalink

    kiek tų žmonių Širvintų rajone? kiek jų nepriklausomai nuo savivaldybės, t.y. nuo mierės, dirba? Jei ne su pačiu kitaip mąstančiu nesusidoroja, tai per jo aplinką spaudimą padaro. ir kas pasikeis per rinkimus, jei visi kaip užhipnotizuoti blizgučiais, šauktukais, pagyrom, išsivartymais per visas tv šou? o kur dar pats dekanas asmeniškai rožes įteikinėja- nesu matęs ar girdėjęs kad dvasininkai taip darytų. išskirtinis dėmesys? padėka? reklama? ranka ranką plauna?

  • 2023-10-05 at 19:25
    Permalink

    “Niekas”? Jeigu žmonėms nepatiktų, rinkimų dieną sustabdytų. Ne tik, kad nesustabdė, bet dar ir paturbino… Žmonės 45 metus gyveno prie vienos partijos, ir vieno partijos sekretoriaus. Taip ir įprato. O dar Lietuvos Lenkijos pasienis, kur gyvena, kas kitur nepritapo.

  • 2023-10-05 at 19:21
    Permalink

    sakote- rizika? kad jau nebe rizika o realybė. ir seniai. Niekas carienės nesustabdė jos pirmoje kadencijoje- niekas nestabdys ir dabar.

  • 2023-10-01 at 21:58
    Permalink

    Vargšas ąžuolas, augantis prie savivaldybės pastato baigia nudžiūti per kelis metus. Pasižiūrėjau į jį ir norisi verkti. Taip anksčiau gražiai augo, bujojo, buvo išdidus.
    Tai galima sulyginti su rajono žmonėmis. Prieš 2015 m. žmonės buvo pasitikintis savimi, šypsojosi, draugiškai bendravo, o dabar kas darosi. Žmonės bijo garsiai kažką pasakyti, pareikšti savo nuomonės. Kadangi rajone vyrauja viena nuomonė, vienas protas.
    Negi merai ką nori ir daro, nėra jokios kontrolės, atsakomybės, tai nors turėtų turėti žmoniškumą, taktiškumą. Dar nematyta, kad užimant merės postą, tiek dirbtų savo naudai (reklama per visą Lietuvą sau, televizijoje reklama sau, judėjimų, partijų kūrimas savo naudai, savo giminių ir jai prijaučiančių žmonių įdarbinimas, jai nepatinkančių darbuotojų atleidimas iš darbo ir dar daug, daug……).

  • 2023-09-26 at 16:14
    Permalink

    Išgyvenom Rusijos priespauda .
    – išgyvensim ir šia .Nes tikrai visada ateina rytojus.
    LAISVAS

  • 2023-09-26 at 07:27
    Permalink

    Deja, bet artimiausia galimybe stabdyti nepotizmą – eiliniai savivaldybių rinkimai. Su sąlyga, kad to panorės dauguma atėjusių balsuoti rinkėjų. Kitaip – tenka susitaikyti su esama situacija.

  • 2023-09-26 at 06:36
    Permalink

    Įsitikinta, kad jei nesi partinio valdžios moteriškių klano narys, garbintojas, rėmėjas, valdančios partijos tarybos nario šeimos narys, draugužis kt. sunkiai ištversi jų aplinkoje arba tempdamas vidinę įtampą, stengiesi visas funkcijas vykdyti, nes neturi kito pasirinkimo. O be to, ar už mūsų visų gyventojų lėšas leidžiami reprezentacinėms pinigai per švenčių fursetams, kaip demokratiniame pasaulyje prieinami opozicijos tarybos nariams, ar matomi tokiomis progomis pagerbti ir kt rajonui davusios naudos institucijos.

  • 2023-09-25 at 19:58
    Permalink

    Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu. Keturios su puse valandos, kai Krašto žiniose straipsnis paskelbtas. O 15MIN, paskelbė 10.30val. Ir ką Širvintų elitas į tai gali pasakyti? Juk visi mes buvusieji buvome nustumti, neteisėtai atleisti būtent dėl darbo vietų. Prieš 2015m. rinkimus ir buvo sutarta, kad einam kartu, vieniems atkatai, garbė per visą Lietuvą, o smulkmei darbo vietos. Ai dar, tiesa, už tas darbo vietas premijas, valandas už papildomas pareigas reikia pasidalinti. Jeigu kas ponią nors pirštu pajudins, visi mūru gins. Bet mes atleistieji turime gerus darbus Vilniuj, niekam nesilankstom, ir ir niekas mūsų nežemina. Laikykitės už kėdžių.

Comments are closed.