Kol galvos imituoja darbus, paprasti žmonės siūlo sprendimo būdus

   Daugiau nei prieš mėnesį rašėme apie tai, kad širvintiškiai socialiniuose tinkluose dalijasi informacija, jog važiuojant nuo Maišiagalos senuoju Širvintų keliu į Širvintas ties Jauniūnais priberta daug vinių. Straipsnį rasite čia: https://www.krastozinios.lt/2023/08/30/05/00/sesta-para-vairuotojai-skundziasi-del-viniu-kelyje-bet-atsakingi-kazko-laukia/

   Parašyti pareiškimai policijai, rajono merė viešai pabaksnojo dėl pareigūnų neveiklumo. Gyventojai net nurodė konkretų asmenį. Į gatves išriedėjo mokykliniai autobusiukai, vežantys mūsų rajono vaikus. Net televizija filmavo. Tačiau per mėnesį niekas nepasikeitė.

   Pirmadienį ir vėl pasirodė gyventojų skundai dėl vinių kelyje. Jos vėl specifinės – skirtos arklių kaustymui. Tad tikėtina, kad barstomos to paties asmens.

  Kol galvos imituoja darbus, paprasti žmonės spėlioja, kodėl negalima kelyje prikabinti vaizdo fiksavimo kamerų, kurios šiuo metu stebi miestą? Juk turima rajone kilnojamų kamerų, kuriomis stebimi šiukšlintojai prie konteinerių.  Taip pat vis dar tikimasi, kad rajono valdžia ( ji turėtų ginti rajono gyventojų interesus) organizuos bendrą advokatą, kuris galėtų sujungti visus įvykius ir teisminiu keliu reikalauti kompensacijų žalą patyrusiems. Iš ko reikalauti kompensacijų? Iš kelio prižiūrėtojo. O jis lai ieško kaltininko. Teisminiu būdu. Gal kai finansiškai nukentės atsakingos organizacijos, tuomet ir įrodymams rastis sąlygos atsiras?

   O kaip Jūs spręstumėte šią sudėtingą situaciją?

P.S. Šie siūlymai ne mano. Juos pasufleravo skambinę nerimaujantys skaitytojai.

2 thoughts on “Kol galvos imituoja darbus, paprasti žmonės siūlo sprendimo būdus

  • 2023-09-27 at 21:34
    Permalink

    Ką tu čia surasi, ką tu nufilmuosi, jei žmogus naktį pravažiuodamas pro langą saują vinių išmeta?

  • 2023-09-27 at 21:20
    Permalink

    Policininkus sustatyt ir tegu stebi kelią, jei kitų būdų supakuot vinių mėtytojo neranda

Comments are closed.