Bičiuliai svečiavosi Strasbūre

  LSDP partijos pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės kvietimu Širvintų socialdemokratai svečiavosi Europarlamente, Strasbūre.

  Šį kartą į kelionę vyko skyriaus senbūviai Gediminas Voveris ir Rimas Kazlauskas, kurie socialdemokratines vertybes Širvintose puoselėja jau ne vieną dešimtmetį.

  Savaitė prabėgo greitai, pakeliui buvo aplankyti Drezdeno bei Bambergo miestai Vokietijoje, garsėjantys savo istorinėmis įžymybėmis. Prancūzijoje, be pačio Strasbūro, aplankytas Kolmaras, Riquaewuhr‘as ir nuostabus itin senomis tradicijomis garsėjantis vynuogynas Ammerschwihr‘e.

  Europarlamente bičiuliai išklausė Armėnijos ministro pirmininko N. Pashinyan‘o kalbą apie konfliktą Kalnų Karabache, taip pat stebėjo diskusijas dėl tragiškų įvykių Briuselyje. Tai buvo neįkainojama patirtis matant, kaip iš tikrųjų veikia demokratija, išklausomos visos nuomones, kokia yra politinė kultūra ir pagarba oponentams. Mūsų rajone to ir su žiburiu nerasi…

  Iš karto po posėdžio prie bičiulių prisijungė pati partijos pirmininkė ir pokalbiai, diskusijos užsitęsė iki vėlaus vakaro. Smagu buvo bendrauti bendraminčių būryje, kur kiekvienas yra išgirstamas ir vertinamas, nepriklausomai nuo to kokias pareigas jis užima ar kokią karjerą yra padaręs.

  Pačioje kelionėje, žinoma, užsimezgė daug naujų pažinčių, buvo pasidalinta idėjomis, mintimis, nerimu ir džiaugsmu.

  Esame įsitikinę, kad tai ne paskutinė Širvintų socialdemokratų išvyka.

LSDP Širvintų skyriaus informacija