Skirtingi mastikų tipai ir jų savybės statybose

  Tinkama bet kokio objekto hidroizoliacija užtikrina pastato ilgaamžiškumą bei kokybę. Ilgus metus nafta buvo vienintelė medžiaga, kuri naudojama statybinių konstrukcijų darbuose, ypač atliekant stogų arba rūsių, vamzdžių ir kitų komponentų hidroizoliaciją.

   Visgi, nafta tikrai negali būti pristatoma kaip efektyvi hidroizoliacinė medžiaga, kadangi ją veikia tiek karštis, tiek šaltis. Po daugybės metų paieškų – šiuo metu galime džiaugtis butiminės mastikos funkcionalumu, kuris plačiai išnaudojamas stogų konstrukcijų darbuose.

Mastika – galimybė išvengti bitumo įtrūkimų

   Natūralu, kad itin aukštos kokybės mastika buvo atrasta tik daugybės eksperimentų pagalba. Šiuo metu sukurtas produktas padeda užtikrinti, jog bitumo įtrūkimų nebus. Prie to prisideda sudėtyje esanti guma, lateksas, dedamas ir aukštos kokybės aliejus bei įvairūs mineraliniai priedai: bazalto vata, asbestas, pelenai, kalkės, smulkintas kvarcas ir kitą. 

  Aukštos kokybės užpildai sustiprina hidroizoliaciją, taip pat padeda objektą padaryti kur kas atsparesniu įvairaus tipo įtrūkimams, galiausiai, užtikrina kietumą, kuris reikalingas tiek pamate, tiek stogo dangoje. Naudojant sertifikuotą mastiką taip pat galite būti ramus, kad bitumas bus atsparus korozijai, tad tarnaus daugelį metų.

Pagal gaminimo technologijas

  Priklausomai nuo temperatūros intervalo, kuriame mastika veikia, ji gali būti skystesnė arba kietesnė. Šaltose mastikose bitumas yra maišomas su tirpikliu. Taigi, jo nereikia šildyti, kad tinkamai teptųsi. Karšta mastika yra įkaitinama iki +160 laipsnių ir tik tuomet yra tepama. Užtepus ant paviršiaus – ji sukietėja.

Pagal paruošimo tipą

   Taip pat mastikos detaliau klasifikuojamos pagal tai – kaip jos yra paruoštos. Šiuo metu rinkoje yra galimos: vienkomponentės bei dvikomponentės.

  Vieno komponento mastika išsiskiria tuo, kad pamatų hidroizoliacijai ji turi būti naudojamas iškart, kai tik atidaroma. Taigi, dirbti yra patogu, tačiau reikia greičio, tokios mastikos negalima pasidėti ir laukti, kol jos vėl prireiks. Ji yra pilnai paruošta naudojimui, tad padeda sutaupyti daug laiko.

Pagal dedamus priedus

  Mastikos taip pat detaliau klasifikuojamos pagal tai – kokie priedai yra dedami. O jie lemia medžiagos elastingumą, stiprumą… Galimos: gumos-bitumo, poliuretano-bitumo, bitumo-latekso, bitumo-kaučiuko ir bitumo-aliejaus tipai. Kiekviena jų pasižymi skirtingais parametrais, elastingumu, tačiau visas vienija tai, kad orientuotos į tinkamai atliekamus hidroizoliacijos darbus.

Užsakymas ŠS Nr 23-107