Savaitės policijos suvestinė

VILNIAUS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

2023 M. LAPKRIČIO 22 D. – 2023 M. LAPKRIČIO 28 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

            2023 m. lapkričio 22 d. – 2023 m. lapkričio 28 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai: dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo – 2, dėl plėšimo – 1.

            Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

  1. 2023 m. lapkričio 24 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad 2023 m. lapkričio 24 d. 4.45 val. namuose, esančiuose Širvintų r., Širvintų sen., Ūdaros k., neblaivus vyras, (gim. 1975 m.), konflikto metu metė į savo neblaivų brolį (gim. 1974 m.), keramikinę lėkštę ir sužalojo jam ranką. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR KB 140 str. 2 d.
  2. 2023 m. lapkričio 26 d. apie 0.30 val. moteriai (gim. 1966 m.), būnant namuose Širvintų raj., Jauniūnų sen., Medžiukų k., pas ją užėjusi moteris, (gim. 1990 m.), sukėlė žodinį konfliktą. Konflikto metu atėjusi moteris vieną kartą rankine trenkė per galvą ir vieną kartą kairės rankos plaštaka į veido sritį, nukentėjusiajai taip sukeldama fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

            Plėšimas

  2023 m. lapkričio 26 d. užregistruotas vyro, (gim. 2005 m.), gyv., Lapelės k., Čiobiškio sen., Širvintų r., pareiškimas, kad jam būnat šalia autobusų stotelės, esančios Vilniaus g., Musninkų mstl., Musninkų sen., Širvintų r., privažiavo tamsios spalvos visureigis iš kurio išlipo trys vyrai ir vienas jų nieko nesakęs staiga ranka trenkė į veidą dėl ko jis nugriuvo ant žemės. Vyrui nugriuvus ant žemės iš jo rankų iškrito laikyta piniginė ir mobilaus ryšio telefonas „Nokia“. Tuo metu jam gulint ant žemės tas pats vyriškis vieną kartą koja spyrė į veidą, o pribėgęs kitas vyriškis pasiėmė nuo žemės piniginę, kurioje buvo penkiasdešimt eurų, ir sulaužė mobilaus ryšio telefoną „Nokia“, kurio vertė apie 30 eurų. Viso padaryta 95 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

            Vykdytos policinės – prevencinės priemonės

            2023 m. lapkričio 27 d., lapkričio 10 d. ir lapkričio 13 d. Širvintų rajono keliuose Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė tikslinę policinę – prevencinę priemonę, skirtą transporto priemonių vairuotojų blaivumo (apsvaigimo nuo alkoholio ir (ar) psichotropinių medžiagų) kontrolei, siekiant prisidėti prie vairuotojų sąmoningumo didinimo. Priemonės metu buvo patikrinti 115 transporto priemonių vairuotojų, Vienas vairuotojas vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės. Jam buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal LR ANK 424 str. 3 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija