Dvidešimtojo „Auksinio proto“ gyvų protmūšių sezono apžvalga

SAULIUS VOVERIS

  Apie sezoną: 14 antradienių Širvintose aštuonios komandos kovėsi gyvuose “Auksinio proto” žaidimuose, kur buvo visko: juoko, džiaugsmo, nusivylimo, azarto, emocijų ir dar daug ko. Nuoširdi padėka ir pagarba visoms komandoms ir jų žaidėjams, o galutinė rikiuotė šiame sezone yra tokia:

  1. BLONDES HAVE MORE FUN – 1182 taškai
  2. KIETAI VIRTI – 771
  3. DERMĖ – 636
  4. KOVOTOJAI – 627
  5. TURBULENCIJA – 620
  6. RAUDONAS VERŠIS – 585
  7. ŠIRVINTŲ PGT – 573
  8. BOKŠTAS – 508

Ekspertai, analitikai ir ypač pikti kritikai šio sezono komandų žaidimą vertina taip: 

BLONDES HAVE MORE FUN

  Monstrai, ne tik Širvintų, bet ir visos Lietuvos Elitinė komanda garsinanti Širvintų vardą šalyje, priverčianti žavėtis jų žaidimų net pačias geriausias ir stipriausias ekipas. Mažųjų miestų Lietuvos ČEMPIONAI, tuo viskas pasakyta. Žaidimo stilius: visada atsipalaidavę, be įtampos, užtikrinti. Lankomumas: beveik visada pavyzdinis, neskaitant priešpaskutinio žaidimo, kuris buvo nepateisinamas nesusipratimas. Rezultatai: itin stabilūs ir nuostabūs, nors ir per visą sezoną nei sykio nesurinktas šimtukas. Pasiekta vieta: I, kitos ir neturėtų būti. Palinkėjimas: sėkmės finale ir neužrieskite nosių naujame sezone.

KIETAI VIRTI

  Komanda, neišnaudojanti savo potencialo. Žaidėjai turi daug galimybių žaisti žymiai geriau ir sugražinti šlovę šiai legendinei Lietuvos komandai, tačiau lankomumas dažnai paveda. Žaidimo stilius: nedidelis susikaustymas, su įtampos prieskoniu. Lankomumas: nepateisinamai prastas. Rezultatai: gana stabilūs, bet neatspindintys tikro komandos pajėgumo Pasiekta vieta: II, gana dėsninga, tačiau komanda tikrai turi pajėgų pakovoti dėl vietos superfinale ar pakonkuruoti su Blondėmis. Palinkėjimas: rasti laiko mėgstamam užsiėmimui, galbūt Naujųjų Metų naktį pasižadėti lankyti žaidimus naujame sezone?

DERMĖ

  Komanda šiame sezone padarė viską ką galėjo, nes žaidėjų trūkumas (nedalyvavimas dėl įvairių priežasčių), neleido pasiekti geresnių rezultatų. Surinkusi pilną sudėti komanda gali mesti iššūkį bet kam, net ir Blondėms. Smagu, kad komanda nenuleidžia rankų ir vis ieško būdų kaip pasistiprinti, tai rodo ir naujoko eks-Pradinuko Leono prisiviliojimas  Žaidimo stilius: įtemptas, bet smagiai emocionalus (ypač teisingai atsakius). Lankomumas: yra kaip yra. Rezultatai: atspindi komandos pajėgumą, koks jis yra dabar, bet gali būti ir geresni Pasiekta vieta: III,  dėsninga, Palinkėjimas: sveikatos, laimės, daugiau laisvo laiko ir palankių grafikų.

KOVOTOJAI

  Komanda, turbūt, labiausiai neišnaudojusi savo potencialo šiame sezone. Savo sudėtyje turint tiek žaidėjų, kad būtų galima sudaryti net dvi tikrai pajėgias komandas, bet nesugebėti mobilizuotis – nieko sau. Nežiūrint į tai, komanda žavi savo išmone, šypsenomis ir gera nuotaika (tik vienas žaidėjas nuotraukose kažkodėl būna susiraukęs  ), supratingumu, draugiškumu ir noru padėti gyvuoti protmūšių judėjimui Širvintose. Akivaizdu, kad komandą vienija superlyderė, bet ir ji tėra žmogus (labai geras ir nuostabus!), kartais pavargęs ar užsiėmęs. Komanda turi tai vertinti ir pasistengti nors dalelę naštos pasiimti sau.  Žaidimo stilius: visada kovojantis ir niekada nepasiduodantis, nuotaikingas, bendruomeniškas Lankomumas: nepatenkinamas. Rezultatai: neatspindi komandos pajėgumo, akivaizdžiai trūksta stabilumo Pasiekta vieta: IV,  nedėsninga, komandai, kalbant apie užimtas vietas, turėtų užtekti mokėti skaičiuoti tik iki trijų, Palinkėjimas: darbas – ne vilkas, į mišką nepabėgs, o protmūšis vyksta bet kokiu oru.

TURBULENCIJA

  Labai išradinga, „šeimyninė“ komanda, kuri gali bet kada iššauti. Komandai trūksta dar 2-3 žaidėjų iš kitų pomėgių ir žinių sričių (gal kokio barzdočiaus nusimanančio kulinarijoje?). Žavi komandos punktualumas, gera nuotaika, šypsenos ir draugiškumas. Galima būtų vadinti stabiliausia komanda šiame sezone, kuriai kažkodėl vis pritrūksta kelių taškų  Žaidimo stilius: susikaupęs, bet ne įtemptas, nebesiginčyjantis. Lankomumas: stabilus, beveik pavyzdinis. Rezultatai: neatspindi komandos pajėgumo, nors gana stabilūs Pasiekta vieta: V,  nedėsninga, komanda gali žaisti geriau. Laimei, Fortūna nešykšti prizų.  Palinkėjimas: linksmų Švenčių, galbūt Kalėdų senelis privilios naujokų.

RAUDONAS VERŠIS

   Neabejotinai šį sezoną mylimiausia vedėjo komanda. Nuostabi, labai unikali „krašto“ komanda, sugebanti suburti smegenų mankštos mėgėjus iš, palyginus, nedidelio rajono lopinėlio. Komanda žaidžia gana banguotai, bet visada gali paleisti taiklų šūvį, nekalbant apie sugebėjimus stebinti staigmenomis, aprangomis, idėjomis ir siurprizais. Net jei ir vedėjas pamirštų kokią šventę, neabejotinai, šios komandos dėka, ji nebūtų nepaminėta. Lieka neatsakytas klausimas: ar komandos apsirengimas paskutiniame žaidime buvo atsitiktinumas, ar ji jau turi savo aprangą ir stilių? Lankomumas: gana stabilus. Rezultatai: neatspindi komandos pajėgumo, komanda tikrai gali geriau, tereikia suprasti ir išsiaiškinti ko jai trūksta Pasiekta vieta: VI,  nedėsninga.  Palinkėjimas: būkite tokie, kokie esate, viskas bus gerai!

ŠIRVINTŲ PGT

  Tiesiog nuostabi jaunų, gražių, šviesių žmonių kompanija. Vis dar nenustoja stebinti jų žaidimo rezultatai: jei klausimas labai sunkus ir niekas į jį neatsako – pažiūrėk Širvintų PGT lapelį, jie atsakys. Unikali komanda, kuri visada geros nuotaikos, niekada nenusimena ir bet kada gali nustebinti (rezultatu ir ne tik). Komandoje dažniausiai žaidžia ketvertukas, jei pavyktų prisivilioti dar vieną tokį ketvertą – Blondės nebegalėtų būti užtikrinti savo pergale niekada (beje, Blondės yra išsidavusios, kad Širvintų PGT yra jų mėgstamiausia komanda žaidime). Lankomumas: gana stabilus, bet nepakankamas. Rezultatai: neatspindi komandos pajėgumo, nors neaišku kas jį atspindi. Pasiekta vieta: VII,  nedėsninga. Visiškai.  Palinkėjimas: gyvenkite ir šypsokitės, nes gyvenimas per trumpas liūdėti.

BOKŠTAS

   Jei kalbėti apie rezultatus – turbūt, labiausiai nuvylusi komanda šiame sezone. Nors rezultatai dėsningi – jokio stabilumo, maksimalus atsipalaidavimas ir neatsakingas požiūris į žaidimą. Tačiau, paskutinis paskutinio sakinio žodis yra esminis – tai tik žaidimas. Tai turbūt pati draugiškiausia ir linksmiausia komanda šiame sezone, kuri susirenka patirti žaidimo džiaugsmą ir malonumą per daug negalvodama apie rezultatą. Atsakymai kartais būna neteisingi, bet tikrai „geresni“  . Neabejotinai tai viena labiausiai protmūšius mylinčių komandų Širvintose, kai kurių šių žaidėjų dėka protmūšiautojai negrįžta namo be prizų (Šlovė Arvydui ir jo kašikui!). Lankomumas: nenuspėjamas. Rezultatai: nenuspėjami. Pasiekta vieta: VIII,  daugiau nei nedėsninga. Palinkėjimas: viskas su jumis gerai, šaunuoliai ir… ar tikrai daugiau nėra kam rašyti atsakymus?

BENDRA VISO SEZONO APŽVALGA

   Šis sezonas buvo išskirtinis savo iššūkiais, pakeitėme gyvenamą vietą. Rugsėjį pastebėtas komandų žaidėjų retėjimo metas buvo pradėjęs gąsdinti, tačiau, suprastėjus orams, žaidėjų pradėjo daugėti, o paskutinis žaidimas parodė, kad rezultatus labai smarkiai lemia žaidėjų skaičius komandoje: jie buvo puikūs (lyginant su kitais sezono žaidimais). Džiugu, kad bendruomenė išliko ne mažiau draugiška, linksma, nuoširdi ir šypseninga. Smagu, kad beveik visi žaidimą supranta kaip žaidimą, o ne kaip sportą. Gera, kai atvykęs į žaidimą pasijunti kaip… ligoninėje. Nepagydomų ir nenorinčių pagyti protų mūšių viruso nešiotojų palatoje. Lankomumas: gerokai suprastėjęs. Rezultatai: prastesni nei paskutinius du sezonus. Palinkėjimas: iki susitikimo naujame sezone sausio 9 dieną!