Neįgaliam vaikinui reikalingas keltuvas

NERINGA TUŠKEVIČIENĖ

   Tuo metu, kai mes ruošiamės šventėms ir jas švenčiame, šešių vaikų mama, kurios vyriausiasis Lukas yra prikaustytas prie lovos, ieško pagalbos. Ji socialiniuose tinkluose prašo padėti įsigyti keltuvą neįgaliam sūnui.

   Tiesa, sūnus jau pilnametis. Tačiau mamai nuo to nėra lengviau. Kasdien ne vieną kartą tenka jį keti – pakeisti sauskelnes, nuprausti, pakeisti kūno poziciją lovoje, perkelti į neįgaliojo vežimėlį… Visą tai mama daro rankomis, o juk suaugęs vaikinas jau sveria daugiau už ją pačią.

  Jurgita Tiškovienė rašo, kad keltuvo laukia jau penkerius metus. Čia imi ir susimąstai, o juk atsisakius vienos girliandos, šeima gautų keltuvą ir gerokai palengvėtų neįgalaus vaikino slauga kiekvieną dieną. Pasidomėjusi radau, kad mobilus keltuvas kainuoja 890 eurų.

O čia mamos prašymas

“Draugai reikia, kad dalintumetes šiuo mano įrašu. Reikalingas keltuvas, naujo nereikia, gal dar yra šioje šalyje gerų žmonių kurie galėtų padėti? Mano sūnus jo laukia 5 metus. Kurie galėtų padėti susisiekite su manimi, komentaruose palieku sąskaitą. Ji po postu https://www.facebook.com/profile.php?id=100091739257872

Taip pat reikalingi maisto papildai- vitaminai kraujotakai pagerinti, taip pat ir šlapimo takams. Šis puikus mano angelas kuris stebi tave iš nuotraukos tau pasakys ačiū.” Prie prašymo yra ir vaikino nuotrauka.

17 thoughts on “Neįgaliam vaikinui reikalingas keltuvas

  • 2023-12-30 at 10:29
    Permalink

    Labas rytas draugai, ačiū, kad dalinates mano prašymu.Vakar vis galvojau,kad kažkas paskambins iš soc.paslaugu centro ir bent pameluos kad padės,kaip melavo 5 metus.Bet deja ne,vėlai vakare nusprendžiau rašyti į įvairių šalių organizacijas prašymus padėti Lukui, gal sulauksim atsakymo.Po naujų metų jaigu niekas nesikeis tada imsiuos blogiausio scenarijaus ir kreipsiuos į ministeriją ir į prezidentūra,nes kitos išeities man nėra.Bet jaigu žinote kas galėtų man padėti ir Lukui,rasykit man ir skambink labai lauksiu , ačiū

  • 2023-12-28 at 21:48
    Permalink

    Keltuvas neįgaliajam – tai ne eglutė. Jo žiūrėti Lietuva nevažiuos ir nuotraukų po visus saitus nedėlios. Valdžios moteriškėms – dėmesio nevertas niekalas.

  • 2023-12-28 at 20:33
    Permalink

    Žinokit, kaip pamačiau KK2 apie Širvintų geriausią eglė apsiverkiau, kadangi Živilė Širvintas naudojasi, tik reklamai ir gaila pasidarė visų rajono gyventojų.
    Pinigai yra visų rajono gyventojų. Kodėl jinai ten reklamuojasi viena?
    O balsavimas nupirktas., kaip 2015 m.
    Apgaudinėjant visus žmones., Živilės gyvenimas pagerėjo po Širvintų Sporto centro statybos. Gal iš ES premiją gavo?
    Reikalaukite iš SAVIVALDOS, kad visi turėtų teisę į normalų gyvenimą.

  • 2023-12-28 at 17:10
    Permalink

    Ar Jūs prisimenate, kai Širvintų kaime šunis gaudė, saugojo Pinskus su Pinskuviene? Aišku prieš rinkimus. Tais metais šunims iš savivaldybės skirta po 380 Eur per mėn. , kol vyko ginčai, ar gyvūnai paimti teisėtai? Iš viso sumokėta 58 000 Eur. Ar Jūs pastebėjote, kad paslaugos perkamos po visą Lietuvą tik ne iš Širvintų raj. įmonių. Ką tai reiškia? Skaudu, kai žmonių sveikatai palaikyti neskiriama pinigų.
    Tiesa Živilė reklamavosi Kalnalaukio g., kad žmonės prašė padaryti aikštelę šunims lakstytis. Buvo padaryta už 500 Eur. Tai kodėl neskirti pinigų įrangai pirkti?

  • 2023-12-28 at 14:10
    Permalink

    negaliu patikėt, kad čia Širvintų rajone neranda 900 eurų per 5 metus… tie “nemokami” kalendoriai kasmet metami į pašto dėžutes, tai užmuša – aš juos tiesiog deginu, nei jie gražūs, nei ką. kažkokia reklama ir tiek. o juk už mokesčių mokėtojų pinigus spausdinami.
    o FB posto nebėra, įdomu kodėl – ar jau surinko pinigus taip greit, ar savivaldybė atlėkė su visa reikalinga suma?

  • 2023-12-28 at 12:40
    Permalink

    LT337300010145904534
    Jurgita Tiškovienė
    Parama Luko keltuvui

  • 2023-12-27 at 12:15
    Permalink

    Kas jūs toks, kad įrodymų reikalautumėt? Ar domitės kiek neįgaliems skiriama pinigų? Vertintojas atsirado…
    Neringa, Ar galite paskelbti sąsk nr aukai? Nes valdžiai dabar rinkimai ateina. Ne tokios žmonių bėdos galvoje

  • 2023-12-27 at 12:11
    Permalink

    Danoau, į savų prašymus tikrai reaguoja,neabejoju, bet būtumėt ne to lizdo ir abejingas blondinės grožiui, abejoju ar būtumėt išgirstas

  • 2023-12-27 at 12:00
    Permalink

    Derkitės derkitės toliau. Jūsų tokia prigimtis.
    O man reikia faktų, kad galėčiau įvertinti viską objekyviai. Tai kreipėsi mama į savovaldybę ir merę ar ne?
    Esu kreipęsis į merę per jos feisbuko komentarą dėl pėsčiųjų tako prie pradinės mokyklos sutvarkymo. Išgirdo! Taip, kad neskubu klijuoti etikečių, kaip nekurie

  • 2023-12-27 at 11:56
    Permalink

    O ką į tai širvintų neįgaliųjų draugija? Ar ir ten jau nupirkta kaip ir bažnyčia, mokyklos, įmonės savivaldybės?

  • 2023-12-27 at 11:50
    Permalink

    Savivaldybė (vicemerė, Jasevičienė ir kiti) platina kalendorius ir šokoladus (nėra galiojimo laiko ir neaišku, kada gaminti ir pirkti) neaiškios gamybos. O kad iš tikrųjų rimtos pagalbos žmonėms reikia, nulio vietoje.
    Kodėl reikia prašyti asmeniškai Živilės? Ką jinai verslą vykdo, turi savo fondą? Yra biudžetas ir iš patvirtinto biudžeto yra skirti ir šiam tikslui pinigai.
    Man atrodo, kad žmonės pradeda suprast, kiek blizgučių ir makaronų ant ausų prikabino žmonėms Živilė, sėdėdama socialiniuose tinkluose.
    Žmonės turintieji finansinių ir kitokių problemų, rašykite prašymus ir pateikite savivaldybės darbuotojams. Reikalaukite pagalbos.

  • 2023-12-27 at 11:49
    Permalink

    O kiek tokių likimo nuskriaustų žmonių rajone? Dabartiniai valdžiai, tai neįdomu! Kas svarbiausia , patekimas į savivaldą , jau įvyko! Motina įdarbinta, malūnai stovės, ligoninė sunaikinta, seniūnai – nemoki ir veži, adijalas apvyniotas? O kam per posėdį reikėjo bakteriją platint? Tsi dar sykį įrodo, kiek blondinei dzin visi…

    Stiprybės Jurgita, tikiuosi višienimas išeis į naudą. Jūs be galo stipri moteris! Sveikatos ir kantrybės Jums!

  • 2023-12-27 at 11:40
    Permalink

    Daniau, Nors čia nelyskit blondinei be muilo… šlykštu …

    Dar vienas įrodymas, kad jai niekas nerūpi, išskyrus savireklamą kitų sąskaita ir motinos įdarbinimą savivaldybės įmonėje…

    Žmones, dar jums neaišku ką renkate? Naivuoliai…

  • 2023-12-27 at 11:26
    Permalink

    Kalbėjau su Jurgita. Tai, ką parašė Neringa, tik lašas cinizmo jūroje. Pasakysiu trumpai, laikrodukas tiksi.

  • 2023-12-27 at 10:43
    Permalink

    Neskubėčiau kažką kaltinti. Suma nėra didelė. Nesinori tikėti, kad savivaldybė nerado tiek pinigėlių šiai priemonei įsigyti. Ar tikrai buvo kreiptasi į savivaldybę ir asmeniškai į merę? Nejaugi atsisakė padėti?

    Ar čia tik aš nerandu, ar iš tikrųjų, paspaudus nurodytą nuorodą, nėra jokio teksto su sąskaitos numeriu?

  • 2023-12-27 at 10:26
    Permalink

    Va ką reiškia neteisingai sudėlioti prioritetai. Blizgučiai svarbiau už žmogaus kasdienius vargus. O mes – durniai – dar ir pataikaujam

  • 2023-12-27 at 09:31
    Permalink

    Dieve, apšviesk žmones!!!! Kas vyksta šiam rajone? Tiek blizgučių, lempučių, o žmonės vargsta dėl 800 eur nebuvimo… nėra žodžių dėl dabartinės valdžios monopolijos! Jei svarbiausia įdarbinti savo motiną ir gimines ar pataikūnus, apie kokius dar klausimus galime diskutuoti!!! Ši rajono valdžia turi eiti Lauk! Nedelsiant!

Comments are closed.