Kalėdinės dovanos

       Tūkstančiai žmonių kasmet nekantriai laukia Kalėdų. Geri buvo ar blogi, visi šių švenčių proga iš draugų ir artimųjų laukia dovanų. Praėjęs kalėdinis laikotarpis buvo įspūdingas ir Bagaslaviškio dienos centro vaikams. Jis atnešė vaikams labai daug džiaugsmo.

Gruodžio pradžioje vaikai lankėsi IF draudimo bendrovės organizuotame šventiniame vakare, kuriame buvo daug vaišių, žaidimų, įvairių edukacinių užsiėmimų (piešimas ant veidukų, cukraus vatos sukimas, vaflių kepimas, biliardo stalo žaidimai, klouno organizuojami šokiai, mokslo atradėjų pasirodymas ir kt.), dovanų. If  draudimo bendrovė  Dienos centrą lankantiems vaikams ir jų tėveliams  kasmet atveža mikroautobusiuku dvi gausias labdaras kokybiškų drabužių, avalynės, kanceliarinių priemonių, knygų, saldumynų ir kt. Gruodžio 4 dieną gauta dar viena siunta. If draudimo bendrovė draugiškus santykius su Bagaslaviškio vaikų dienos centru palaiko nuo 2009 metų.

             Gruodžio 20 dieną  vaikai vyko į UAB “Wix” organizuotą kalėdinę šventę. Ten vaikai susitiko su Dienos centro rėmėjais, kurie kasmet pildo vaikų svajones. Dienos centro direktorė Nijolė Masiulienė dar spalio mėnesį informavo vaikus, kad jie pateiktų savo svajonę  ko norėtų gauti iš Kalėdų senelio. 15 vaikų svajonių sąrašas spalio mėnesio pabaigoje buvo pateiktas Jauniui, kuris buvo atsakingas už vaikų svajonių įgyvendinimą. Vaikų norai buvo dideli, visi jie buvo  įgyvendinti su kaupu. Berniukas labai norėjo kompiuterinės žaidimų kėdės, net nesitikėjo, kad tokią gerą gaus, du vaikai norėjo belaidžių ausinių, keturiems vaikams iš vienos šeimos buvo padovanotos šiltos antklodės, pagalvės, patalynės komplektai, paklodės, mergaitė labai norėjo Nike batus ir ji buvo laiminga juos gavusi, berniukas svajojo apie išmanųjį laikrodį – ir jau tą patį vakarą buvo užsidėjęs ant rankos, puodų ir papuošalų rinkinys atiteko mergaitei, kuri mėgsta gaminti maistą kartu su mama, kita mergaitė svajojo apie lėlių vežimėlį ir jį gavo, mergaitės mamai padovanota Fiskars firmos keptuvė, kokybiškas spausdintuvas padovanotas mergaitei, kuri nori gerai mokytis ir spausdinti mokomąją medžiagą namuose, patalynės komplektai, žvakių gaminio rinkinys ir kt. – tokios buvo gautos dovanos iš UAB „Wix“ darbuotojų. Be dovanų, vaikai vaišinosi picomis, karštais ir šaltais gėrimais, saldumynais, popkornais ir kt. Tą patį vakarą vaikai aplankė Katedros aikštėje Vilniaus tikrąją eglę, pasimeldė Katedroje, grožėjosi išpuoštomis Vilniaus senamiesčio gatvėmis.

            Dienos centras kiekvienam vaikui dovanojo kalėdinį lauknešėlį maisto produktais, kad Kūčių stalas būtų gausesnis, įvairesnis.

            Dienos centro vaikai aktyviai dalyvavo kalėdiniuose renginiuose. Vyko kalėdinių atvirukų konkursas, kurį skelbė Vaikų teisių apsaugos tarnyba Vilniuje. Vaikai turėjo nupiešti atviruką Kalėdų tema. Šiame konkurse dalyvavo visi vaikai.  Mūsų  Modesto atvirukas pateko tarp geriausių darbų. Jis gavo labai vertingą dovaną nuo Širvintų rajono savivaldybės administracijos.

            Dienos centro vaikai jau ne  pirmus metus dalyvauja prezidentūros eglės puošime. Šiemet vaikai siuvo  Angelus, kurie dabar puošia  kalėdinę eglę . Už dalyvavimą akcijoje Bagaslaviškio vaikų Dienos centras gavo prezidento žmonos Dianos Nausėdienės padėką.

            Kalėdinės staigmenos dar nesibaigė. UAB “Ernst & Young ” vaikams prieš pat Šv. Kalėdas dovanojo kalėdinius sausainukus, kuriuos  kiekvienas vaikas galėjo dekoruoti namuose ir Dienos centre.   2024 m. sausio 7 dieną  UAB “Ernst & Young” kviečia vaikus į šventę, kuri  vyks interaktyvioje žaidimų erdvėje  Future live. Vaikai čia galės susikurti savo miestą, pamatyti gamtą iš paukščio skrydžio, atlikti smagias užduotis ir dalyvauti žaidimuose.

            Nemažai geradarių išpildė vaikų svajones  –  jie dovanojo vaikams jų išsvajotas dovanas.

            Labai įtemptas buvo gruodis, bet jis vaikams ir tėveliams suteikė džiaugsmo. Tėveliai turėjo galimybę Širvintų kultūros centre klausytis Irūnos ir Jampolskio dueto, gėrėtis jų scenine vaidyba, šmaikščiais Jampolskio pasisakymais, po to vaišintis Debiut picerijoje picomis..

             Didelis ačiū mūsų rėmėjams – IF draudimo bendrovei, UAB “Ernst & Young “,UAB “Wix”, Širvintų rajono savivaldybės administracijai, savanoriams  ir visiems prisidėjusiems prie Bagaslaviškio vaikų dienos centro veiklos..

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija

One thought on “Kalėdinės dovanos

  • 2023-12-31 at 17:33
    Permalink

    Jūratė tai visiur valkatauja nu žiauriai čia jį pavaro

Comments are closed.