Sujungtos Širvintų ligoninė ir PSPC

  Penktadienis įeis į Širvintų rajono istoriją. Pirmą dieną Širvintų ligoninė ir PSPC dirbo kaip viena įstaiga. To ir reikėjo tikėtis, nes dar rugpjūčio mėn. Širvintų rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą DĖL SUTIKIMO REORGANIZUOTI VIEŠĄJĄ ĮSTAIGĄ ŠIRVINTŲ LIGONINĘ PRIJUNGIANT PRIE VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS ŠIRVINTŲ RAJONO PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRO.

  Tarybos nariams buvo siūloma sutikti reorganizuoti viešąją įstaigą Širvintų ligoninę prijungiant ją prie viešosios įstaigos Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro iki 2024 m. sausio 5 d.

Dokumentuose teigiama, kad reorganizavimo tikslas – prijungti viešąją įstaigą Širvintų ligoninę prie viešosios įstaigos Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro siekiant gerinti Širvintų rajono savivaldybės gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą, optimizuoti teikiamų paslaugų apimtį ir struktūrą pagal gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų poreikius, didinant sveikatos priežiūros įstaigų veiklos efektyvumą;

   Po reorganizavimo veikianti įstaiga – viešoji įstaiga Širvintų rajono savivaldybės sveikatos centras.

   Sekmadienio vakarą informacijos apie reorganizaciją nėra abiejų įstaigų internetiniuose puslapiuose, nei savivaldybės tinklapyje dar nebuvo (žiūrėti nuotraukas). Tad apie veiklos organizavimą kol kas oficialios informacijos nėra.

3 thoughts on “Sujungtos Širvintų ligoninė ir PSPC

  • 2024-01-09 at 09:05
    Permalink

    Neparašyta, nuo kurių metų…

  • 2024-01-08 at 22:30
    Permalink

    Kam pasiteisino ši “TVARKOS” melagiena: nuo gruodžio 1 d. chirurgų nedarbo metu, numatoma teikti pacientų pavežėjimo paslaugą t.y. ambulatoriniai planiniai pacientai, kuriems reikalinga chirurgų ar traumatologų konsultacija, bus iš Širvintų ligoninės priėmimo skyriaus nuvežami į Ukmergės skubios pagalbos skyrių ir po konsultacijos parvežami į Širvintas.

  • 2024-01-08 at 22:02
    Permalink

    Svarbu, kad informacija Širvintų valdžiukės su džiaugsmais ir foto Lietuvai apie naują sveikatos vadovą buvo talpinta. Ką reiškia nuo gruodžio 1 d chirurginių sveikatos priežiūros paslaugų teikimo “tvarka” https://www.krastozinios.lt/2023/11/23/04/54/sirvintu-ligonineje-keiciasi-chirurginiu-sveikatos-prieziuros-paslaugu-teikimo-tvarka/. Teko susidurti su ne vienu sutiktu po traumų atvykus pagalbai į Priimamąjį sausio 5 d. , penktadienį, kurie buvo palikti likimo valiai, negana, kad savaitgaliais nėra chirurgo. Tikra betvarkė. Kodėl Priimamojo slaugytojos nežino apie tokią skelbiamą tvarką, jei reikalinga savaitgalyje chirurgų konsultacija, iš Širvintų ligoninės priėmimo sk. pacientai nuvežami į Ukmergės priėmimo skubios pagalbos sk. ir po konsultacijos parvežami į Širvintas.
    .

Comments are closed.