Paskelbti 2024 m. karo prievolininkų sąrašai

  Interneto svetainėje https://sauktiniai.karys.lt šių metų karo prievolininkai jau gali pasitikrinti jiems skelbiamus nurodymus – nuo šiandien čia skelbiami 2024 m. karo prievolininkų sąrašai.

  “Tikiu, kad jaunuoliai patekę į karo prievolininkų sąrašus laikysis nustatytos tvarkos, bus aktyvūs ir atliks savo konstitucinę pareigą. Svarbiausia nepamiršti, kad reikia patiems pasitikrinti sąrašą ir laiku vykdyti  duodamus nurodymus, o kilus klausimams visada galima kreiptis į mūsų specialistus”, – sako Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktorius Arūnas Balčiūnas.

  Pirmieji 2024 m. šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės vasario pradžioje, paskutinieji – gruodžio pradžioje. Gausiausiai karo prievolininkai užpildys dalinius gegužės ir rugsėjo mėnesiais. Iš viso pagal metinį šaukimo planą į tarnybą bus pašaukta daugiau kaip 3,8 tūkst. karo prievolininkų, jie tarnybą atliks 18-oje Lietuvos kariuomenės dalinių.

  Primenama, kad paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į juos nepatekę vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų taip pat gali teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Jie galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes kaupiamąsias išmokas. Pirmumo prašymus galės teikti ir patekusieji į šaukiamųjų sąrašus. Į jų pageidaujamas tarnybos vietas bus stengiamasi atsižvelgti, o kaupiamosios išmokos jiems bus didesnės 15 procentų.

2024 m. karo prievolininkų sąrašas skelbiamas čia

2024 m. šaukimo planas skelbiamas čia

Aktuali informacija karo prievolininkams teikiama:

·         Interneto svetainėje karys.lt

·         Nemokama linija Lietuvoje – 8 800 12340

·         Skambinantiems iš užsienio – +370 706 76 854

·         Regioniniuose KPKT skyriuose ir poskyriuose: https://bit.ly/3Gkyjxd