Kad namuose būtų gera gyventi: laiką taupantys sprendimai

  Statant ar renovuojant būstą, svarbu atsižvelgti į daugybę veiksnių, kurie gali palengvinti kasdienybę ir padėti sutaupyti laiką. Vienas jų – namų langų ir durų pasirinkimas. Tinkamai parinkti parametrai, komponentai ir apgalvoti sprendimai gali ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę ir užtikrinti saugumą ekstremalių situacijų atveju.

Langų ir durų parametrai

   Sutaupyti laiką padeda teisingai parinkti langų ir durų parametrai, komponentai ir kiti apgalvoti sprendimai. Pasirinkus tinkamą langų tipą, ergonomiškai suplanavus būstą, pavyzdžiui, netgi parinkus tinkamus rankenėlių atstumus aukščiau esantiems langams, galima iš tiesų palengvinti kasdienybę ir sutaupyti laiką. Patogiai funkcionuojančios ir tinkamoje vietoje sumontuotos durys padės greičiau patekti ar išeiti iš patalpų. Iš pažiūros nereikšmingi, tačiau neapgalvoti langų ir durų planavimo sprendimai neilgai trukus ima gadinti gyvenimą, tačiau jų galima išvengti.

Saugumo sprendimai

  Optimalus evakavimasis iš patalpų itin svarbus gaisro atveju. Ekspertai pataria apgalvoti atsarginius išėjimo variantus nesant galimybei evakuotis pro duris. Tam būtinos varstomos langų varčios ir pakankamai plati, išlipti pro langą leidžianti anga. Šį klausimą puikiai išsprendžia specialus į vidų varstomas langas su judančiu statramsčiu. Toks langas leis turėti dvigubai didesnį plotą prireikus skubiai išlipti. Tokio tipo lange, atidarius varčias, nebus fiksuoto vertikalaus dalinančio skersinio, tad langas suteiks daugiau saugumo atsitikus pavojui.

Langų priežiūra

   Ypač svarbu pasirinkti minimalios priežiūros reikalaujančius produktus. Tačiau kaip tai padaryti? Langų ir durų priežiūros klausimą puikiai išsprendžia dekoratyvinės profilių dangos. Šias dangas sudaro permatomas apsauginio akrilinio stiklo PMMA sluoksnis, drauge su apsaugos nuo saulės technologija. Tokia plėvele padengtas langas atsparesnis įbrėžimams, jį paprasta prižiūrėti. Dekoratyvine plėvele laminuoti profiliai lengvai nusivalys paprasčiausiu buitiniu indų plovikliu, vandeniu ir kempinėle. Tai yra viskas, ko reikia tam, kad plastiko ar kompozito langas atrodytų nepriekaištingai iki pat savo tarnavimo pabaigos.

  Langų stiklų valymas – tai dar vienas lauko reikalaujantis procesas. Išvengti varginančio ir ilgai trunkančio langų valymo padės speciali, savaime nusivalanti stiklų danga „Bioclean“. Tai langų ir durų priežiūrą lengvinantis, savaiminio nusiplovimo funkcija pasižymintis stiklas. Specialia, nematoma danga padengtas stiklas savaime nusiplauna veikiant dienos šviesai ir lietui. Dėl šios dangos stiklo paviršius greičiau džiūsta, ant jo mažiau matomi lietaus lašų ir purvo pėdsakai.

Ar įmanoma susiprojektuoti langus pačiam?

  Sutaupyti brangų laiką padės ir patogus langų užsakymas internetu, tiesiog patogiai sėdint namuose. Savarankiškai susiprojektuoti ir užsisakyti langus gali kiekvienas. Tam paprasčiausiai reikalinga patogi ir funkcionali e. parduotuvė. Užsisakant produktus šioje svetainėje, jums nereikės gaišti laiko siunčiant užklausas gamintojams ir laukti jų paskaičiavimų. Suvedę reikalingą informaciją, produktų kainą matysite iškart. Čia galėsite keisti langų ir durų spalvas, parametrus ir palyginti, kiek kainuos vienokio ar kitokio tipo produktai. Tai leis planuoti ne tik laiką, bet ir biudžetą.

Užsakymas ŠS Nr. 24-07