Rajono biudžeto svarstymas: ar skatinamas smulkus ir vidutinis verslas? Ar pakankamas ambulatorinis chirurginis gydymas?

Anna Kuznecovienė

/ ANNA KUZNECOVIENĖ, LSDP frakcijos Širvintų rajono savivaldybės taryboje narė, Širvintų socialdemokratė /

Prasideda Širvintų rajono 2024 metų biudžeto svarstymas. Širvintų socialdemokratų nuomone biudžetas, švelniai tariant, turi trūkumų, todėl skelbiame straipsnių ciklą šia tema.

Straipsnyje „Rajono biudžeto svarstymas: ar galimai mokėsime už vienos politinės jėgos reklamą ir agitaciją?“ galėjote perskaityti kaip siūlome sutaupyti 158 tūkstančius eurų rajono biudžeto pinigų. Dabar pateiksime pasiūlymą kur juos panaudoti.

Ar pakankamai skatinamas smulkus ir vidutinis verslas?

Mes, Širvintų socialdemokratai Širvintų rajono savivaldybės taryboje, esame įsitikinę, kad mūsų rajone reikia skatinti verslumą, naujų darbo vietų kūrimą.

Todėl siūlome padidinti 03 programos (Infrastruktūros ir verslo aplinkos tobulinimo programa) 4.1.1.1. (funkcinės klasifikacijos kodas) Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo išlaidas nuo dabar siūlomų 5 tūkst. eurų iki 50 tūkst. eurų.

Prašomos padidinti lėšos galėtų būti panaudojamos naujų įmonių ar filialų steigimui, darbo vietų kūrimui, verslo kūrimui ar plėtrai reikalingos techninės dokumentacijos parengimui, vietinių užimtumo iniciatyvų daliniam kompensavimui, verslo idėjoms.

Atkreipiame dėmesį, kad pernai šiai programai tebuvo numatyta… 500 eurų. Galimos diskusijos, kad tiek tebuvo numatyta pinigų, nes galimai niekas nesikreipė paramos ar pan. yra beprasmės. Ką verslininkas gali padaryti su 500 eurų? Kur investuoti?

Logiška, kad pamačius kokia suma tėra numatyta neverta net pradėti. O verslo, naujų darbo vietų rajone tikrai labai reikia.

Šiais metais numatyta suma yra dešimteriopai didesnė, tik ar ji pakankama? Gal jau laikas ne tik gražiais žodžiais, padėkomis, dovanėlėmis, bet ir realiais darbais bei pinigais dabartinei valdžiai prisidėti prie tikro ir konkretaus smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo?

Ar pakankamas ambulatorinis chirurginis gydymas?

Rajono biudžeto projekte numatoma šiai programai skiriamas lėšas mažinti nuo 88 tūkstančių eurų iki 50 tūkstančių eurų.

Esu įsitikinusi, kad tai yra socialiai neatsakinga ir, kad būtina užtikrinti rajono gyventojams pilnavertę paslaugą.

Todėl mes siūlome padidinti 04 programos (Sveikatingumo programa) 7.4.1.2. (funkcinės klasifikacijos kodas) Ambulatorinių chirurginių paslaugų teikimo išlaidas nuo dabar siūlomų 50 tūkst. eurų iki 100 tūkst. eurų.

Žinoma, jei skaičiuojate, turėjote pastebėti, kad šiame straipsnyje „išleidome“ 95 tūkstančius eurų iš mūsų „sutaupytų“ 158 tūkstančiai eurų mūsų visų pinigų. Kur siūlome panaudoti likusius 63 tūkstančius eurų skaitykite sekančiame mūsų straipsnyje: Rajono biudžeto svarstymas: ar ir toliau nuodysime rajono žemes ir žmones asbestu?

Visą LSDP frakcijos Širvintų rajono savivaldybės taryboje pasiūlymą galite perskaityti paspaudę šią nuorodą: https://sirvintos.lsdp.lt/?p=3243

Taip pat atkreipiame rajono gyventojų dėmesį, kad remiantis Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento 235 ir 236 punktais, rajono gyventojai gali teikti savo pastabas ir pasiūlymus. Kviečiame nelikti abejingais ir aktyviai dalyvauti.

Ištrauka iš Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento:

  • Savivaldybės meras sudaro sąlygas patikslintą biudžeto projektą svarstyti Savivaldybės gyventojams paskelbiant patikslinto biudžeto projektą Savivaldybės interneto svetainėje ir informaciją apie parengtą projektą vietinėje spaudoje nurodant, kur ir kaip jie gali susipažinti su projektu. Susipažinimui ir siūlymų ar pastabų teikimui skiriama ne mažiau kaip 7 kalendorinės dienos nuo viešo paskelbimo nurodytais būdais. Savivaldybės gyventojai šiuo laikotarpiu gali teikti pastabas ir pasiūlymus dėl patikslinto biudžeto projekto Savivaldybės merui raštu, elektroniniu paštu savivaldybe@sirvintos.lt arba Savivaldybės interneto svetainėje.
  • Savivaldybės tarybos komitetai svarsto patikslintą biudžeto projektą, atsižvelgdami į Savivaldybės mero pranešimą su apibendrintais Savivaldybės gyventojų pasiūlymais (pastabomis), Savivaldybės tarybos komitetų pasiūlymus bei išvadas, ir priima sprendimą dėl biudžeto projekto teikimo Savivaldybės tarybai tvirtinti.

One thought on “Rajono biudžeto svarstymas: ar skatinamas smulkus ir vidutinis verslas? Ar pakankamas ambulatorinis chirurginis gydymas?

  • 2024-01-26 at 08:29
    Permalink

    Iki kurios datos galima teikti pasiūlymus? Jūsų siūlomi pasiūlymai yra geri, suprantami. Čia jau daugiau dėmesio kreipiama į žmogų ir norisi tikėti, kad nėra melo.
    Mielieji Tarybos nariai, kodėl neužkertat kelią pinigų švaistymui savireklamai.
    Liek galima gaminti puodukų, užrašų knygelių, rašyklių ir pan. su užrašu merė Živilė Pinkuvienė arba vicemerė sveikina žmogų su švente ir aiškina, kad dovaną perdavė merė Živilė Pinskuvienė. Kalendoriai 2024 m. su 70 vnt. Živilės nuotraukų. Ne paslaptis, kad daugelis šių kalendorių žmonės paprasčiausiai sudegino. O dar sėdėjimas televizijoje, socialinių tinklų priežiūra. O gal ji vietoje biudžeto susikūrė savo fondą.
    Reikia patikrinti, kiek išlaidų jinai išleido savireklamai ir tegul sugrąžina pinigus.
    Medicinai nupirkta vandens lova ir dar pirkta į skolą. Ką gali išgydyti vandens lova. Reikia specialistų, reikia įrangos, reikia protingo darbo.
    Kam perkami šokoladukai be galiojimo termino ir toks gamintojas, kuris nurodytas ant pakuotės, iš Širvintų savivaldybės užsakymų nėra gavęs.

Comments are closed.