Teisinis procesas inicijuojamas, siekiant įbauginti visuomenininkus?

   Asociacija ,,Kraštovaizdis“ gavo iš Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešimą su UAB ,,Evecon“ ieškiniu atsakovams asociacijai ,,Kraštovaizdis“ ir Teisučiui Budai, trečiasis asmuo UAB ,,Žalia žemė“, kuriuo ieškovė (UAB ,,Evecon“) prašo pripažinti, kad asociacijos ,,Kraštovaizdis“ raštuose Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijai, AB Lietuvos paštui, Lietuvos Respublikos Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkei nurodyti tam tikri teiginiai neatitinka tikrovės ir pažeidžia ieškovės UAB ,,Evecon“ (kaip Evecon grupės įmonės) dalykinę reputaciją, kad atsakovo Teisučio Budos asociacijos ,,Kraštovaizdis“ 2023-06-16 susitikimo metu išsakyti tam tikri teiginiai neatitinka tikrovės ir žemina ieškovės dalykinę reputaciją, įpareigoti atsakovus be komentarų paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją pagal ieškovės suformuluotą paneigimą, priteisti 50 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą ir bylinėjimosi išlaidas.

  1. Asociacija ,,Kraštovaizdis“ pažymi, kad ieškovė UAB ,,Evecon“ niekada nesikreipė į asociaciją dėl jokios informacijos paneigimo.
  2. Kaip reikėtų vertinti tai, kad ieškinio teismui pateikimo laikas sutampa su laikotarpiu, kai suinteresuota visuomenė, įskaitant asociacijos ,,Kraštovaizdis“ atstovaujamus asmenis, turi ribotą laiką (iki 2024 m. kovo 13 d. 17.30 val. numatyto viešo svarstymo) susipažinti ir teikti pasiūlymus dėl parengtos UAB ,,Žalia žemė“ planuojamų iki 72 vėjo elektrinių parko Alionių, Širvintų ir Zibalų sen. Širvintų r. sav. Vilniaus apskr. teritorijose statybos ir veiklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos? Pažymėtina, kad informacija apie asociacijos ,,Kraštovaizdis“ veiklą, įskaitant ir raštus, dėl kurių kreiptasi į teismą, skelbiama viešai asociacijos interneto svetainėje ir buvo prieinama jau seniai…
  3. Asociacijos ,,Kraštovaizdis“ nuomone, tokia situacija labai panaši į atvejus, kuomet teisiniai procesai inicijuojami siekiant įbauginti visuomenininkus ar žurnalistus, sumenkinti visuomenės pasitikėjimą jais ir pan., aprašytus šiame straipsnyje: https://www.delfi.lt/uzsakomasis-turinys/premium/kas-apgins-zurnalistus-ir-visuomenininkus-nuo-piktybisku-ieskiniu-juos-nutildyti-94201479 .

   Informuojame, kad šiuo metu yra rengiamas atsiliepimas į ieškinį, kuris asociacijos ,,Kraštovaizdis“ nuomone, yra visiškai nepagrįstas.

Asociacijos “Kraštovaizdis” informacija

One thought on “Teisinis procesas inicijuojamas, siekiant įbauginti visuomenininkus?

  • 2024-03-13 at 20:08
    Permalink

    Mes juk gyvename Širvintų rajone. O Širvintų rajonas jau seniai Lietuvoje pasižymėjęs, kaip vieno asmens valdomas. Kiti visi gali slėptis po pernykščiais lapais, nes būsite sugrėbti ir pašalinti.
    Gražu viskas yra tik socialiniuose tinkluose; puokštės, šypsena, bučiniai, šokiai ir pan. Tikrovėje viso šito nėra.

Parašykite komentarą

*

code