KOKIE RENGINIAI LIETUVOJE SULAUKIA DAUG DĖMESIO?

  Renginiai Lietuvoje, kurie metai iš metų išlieka populiarumo viršūnėse, yra šie – tai Kaziuko, Knygų ir Tautų mugės Vilniuje, mugė „Stilius ir Skonis“ Panevėžyje. O vienas seniausių prekybinių renginių Lietuvoje yra „Skouda boužės juomarks“, kuris rengiamas jau daugiau kaip šimtą metų.

Kodėl verta apsilankyti Vilniaus Kaziuko mugėje?

  Kaziuko mugė rengiama kasmet per artimiausią savaitgalį iki Šv. Kazimiero dienos, kuri minima kovo 4 d. Šioje mugėje didžiausias dėmesys skiriamas tradicijos ir autentiškumui. Joje yra visko – tradicinių verbų – paklausiausios mugės prekės, įvairių gardėsių, rankų darbo gaminių ir meno kūrinių. Mugė yra turtinga ne tik prekėmis, bet ir teatralizuotomis eitynėmis, muzikiniais numeriais.

  Šioje mugėje verta apsilankyti dėl to, kad joje įmanoma rasti visko, pradedant širdžiai mielais niekučiais ir baigiant solidžiais meno kūriniais. Čia taip pat galima paskanauti pačių įvairiausių lietuviškų duonos, mėsos ir pieno gaminių, paragauti lietuviško naminio alaus, įvairių žolelių arbatos ir pan.

Kuo yra ypatinga Panevėžyje vykstanti mugė „Stilius ir Skonis“?

  2024 metų vasario 18 dieną panevėžiečiai ir visi Aukštaitijos sostinės svečiai kviečiami nepasididžiuoti ir užsukti į Kalnapilio areną, kur vyks mugė „Stilius ir Skonis“. Jos lankytojus stebins ryškūs stilių akcentai, namų dekoro elementai, sveikatinimosi priemonės, dangiški skoniai ir kt.

  Čia bus galima įsigyti pačių įvairiausių kosmetikos, grožio, kūno priežiūros priemonių. Taip pat netrūks rankų darbo drabužių, aksesuarų, įspūdingų papuošalų. Bus galima paragauti Lietuvos aludarių produkcijos, medaus ir jo gaminių. Stipraus maisto mėgėjai galės apsirūpinti gardžia namine duona, vytintos ir rūkytos mėsos gardumynais, sūriais.

Ką rasite rudens pradžioje atvykę į „Skouda boužės juomarka“?

  Skuodas yra laikomas žemaitiškiausiu rajonu Žemaitijoje, žemaitiškesniu ir už sostinę Telšius. Tad ir tradicinis jomarkas yra kupinas smagių žemaitiškų pokštų, smagios muzikos. Specialiai pritaikytoje aikštėje yra išstatyti šio rajono seniūnijų paviljonai, kurie prekiauja tik joms būdingomis prekėmis. Čia galima paragauti žemaitiškos „patėikmenės“, vaistų nuo visų ligų ir pan.

  Jomarke taip pat noriai dalyvauja svečiai atvykęs iš Mažosios Lietuvos, kaimyninės Latvijos. Visą dieną skamba nuotaikinga muzika, koncertuoja vietos ir kviestiniai meno saviveiklos bei profesionalūs kolektyvai. Šis jomarkas vyksta rugsėjo antroje pusėje arba spalio pradžioje.

Užsakymas ŠS Nr. 24-22

Parašykite komentarą

*

code