Žaislai vaikams, kurie lavina arba ką dovanoti gimimo dienos proga?

  Šiais laikais vaikai turi sočiai žaislų. Jų kainos krenta, galimybės įsigyti atsiveria, tad mažieji dažniausiai turi daugiau pramogų namuose nei jiems reikia. 

  Natūralu, kad artėjant gimtadieniui nesinori pirkti dar vienos mašinos arba lėlės, kuri jau po dienos nebus vaikui įdomi. Verti dėmesio yra lavinamieji žaislai, kurie ne tik tarnauja ilgiau, tačiau ir padeda išmokti naujų dalykų.

 Kamuoliukų baseinas

  Vaikučiams nuo pusės metų amžiaus arba kiek vėliau, kai jie jau sėdi, tobula dovana yra kamuoliukų baseinas. Tėveliai juokauja, kad patinka ne tik vaikams, tačiau ir tėveliams, kadangi baseinai tampa skoninga interjero puošmena.

   Kamuoliukų baseinai – tobulas sprendimas, kai norisi apjungti mokymąsi kartu su žaidimu. Vaikas imdamas kamuoliuką į rankas – lavina savo motoriką, rankytės gebėjimus. Mesdamas per baseino kraštą – atlieka fizinius pratimus. Vėliau, kai vaikas jau yra didesnis, tokie baseinai su kamuoliukais gali būti naudojami norint išmokti skaičiuoti. Kiek kamuoliukų yra baseine, o kiek už jo ribų? O kai kamuoliukai yra skirtingi, galbūt verta domėtis jų spalvomis? Kuris raudonas? O kuris mėlynas?

   Kamuoliukų baseiną įsigykite www.funnybubbles.lt. Tai yra puiki dovana mažyliui. Svarbiausia, kad tarnaus ne vienerius metus.

 Montessori bokštelis

   Vaikams, kurie jau stovi, dažniausiai nuo vienerių metų amžiaus, tobula dovana yra Montessori bokštelis. Tai yra baldas, kuris suteikia vaikui kur kas daugiau savarankiškumo. Mažylis galės kartu su tėveliais gaminti, atlikti kitus namų ruošos darbus. Nuostabus baldas įtraukia vaiką į kasdienines rutinas. Mažyliui tai dažniausiai yra labai įdomu, o svarbiausia, kad jis įgauna daug naudingų gebėjimų.

 Lavinamasis kilimėlis

  Kūdikiams, kurie mažai guli ant pilvuko, siūlome padovanoti lavinamuosius kilimėlius. Ypač tokius, kurie puošti nuotaikingais paveiksliukais, pagal poreikius išsilanksto bei susilanksto, tad juos yra labai patogu transportuoti. Tokie kilimėliai tarnauja ne tik kūdikiams, tačiau ir vaikams. Dažnai kilimėliai tarsi brėžia vaiko žaidimų zonas. Tuomet kur kas paprasčiau palaikyti tvarką kambaryje.

 Veiklos lentos

  Vaikams, kurie jau domisi pasauliu, dažniausiai nuo pusės metų iki metų – tobulas pasirinkimas yra veiklos lentos. Svarbiausia, kad jose būtų kuo daugiau skirtingų veiklų, kurios moko atlikti vaiką labai įvairius darbelius. Nuo rankenėlių sukimo iki užtrauktuko segimo, rankenos lenkimo… Visa tai  – svarbu vaiko ugdyme.

 Piešimo lenta

  Vaikams nuo metų amžiaus tobula dovana yra piešimo lentos. Jos skatina išbandyti savo rankų miklumą ir tuo pačiu fantazijos plotmes. Žinoma, kad galima piešti ir ant popieriaus. Tačiau dažniausiai piešimas ant lentos yra kur kas švaresnis ir patogesnis. Piešti galima kreida arba markeriu. Tokia pat markeriu piešti skirta lenta dažniausiai tinka ir magnetukų klijavimui.

Profesijų žaislai 

  Geri žaislai, kurie suteikia galimybę vaikui įsikūnyti į kitą gyvenimą. Tobulas pasirinkimas yra profesijoms skirti daiktai. Tai gali būti mini virtuvėlė, kuri leis išbandyti save kaip kulinarijos šefą, arba policininko kostiumas, kuris paskatins prižiūrėti tvarką namuose.

  Kai gerai pažįstate vaiką, kuriam bus skirta dovana, rasti tobulą žaislą nėra sunku. Visgi, prioritetas turėtų būti tokie, kurie ugdo ir lavina.

Užsakymas ŠS Nr. 24-27

Parašykite komentarą

*

code