Garbės ambasadoriaus vardas už neįvardintus nuopelnus

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ / Krašto naujienos /

Rytojaus posėdyje Širvintų rajono tarybai bus siūloma balsuoti už garbės ambasadoriaus vardo suteikimą. Sprendimo projekte rašoma: “atsižvelgdama į Širvintų rajono savivaldybės mero 2019 m. liepos 25 d. potvarkį Nr. 6-25 „Dėl asmens teikimo Širvintų rajono garbės ambasadoriaus vardui suteikti“,

Širvintų rajono savivaldybės taryba n u s p r e n d ž i a:

 1. Suteikti Širvintų rajono garbės ambasadorės vardą Daivai Zuehlke, gyvenančiai Petershagen Eggersdorfo mieste, Vokietijoje.” (Visą projektą rasite po straipsniu)

* * * * * *

Daiva Zuehlke. Kas ji? Sutikite, smalsu sužinoti, kas ir už ką gauna tokį garbingą vardą. Nei vardas, nei pavardė nieko nesako. Na, bet juk aš atvykėlė į šį rajoną – galiu ir nežinoti. Tad bandau ieškoti.

Aiškinamajame rašte rašoma: “Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2018 m. liepos 23 d. sprendimu Nr. 1-173 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento patvirtinimo“, 153.43 papunkčiu nustatyta, kad išimtinė Savivaldybės tarybos kompetencija – siūlymų nustatyta tvarka tvirtinti Savivaldybės gyvenamųjų vietovių herbus teikimas, kitų Savivaldybės simbolių ir jų naudojimo tvarkos tvirtinimas, teisė nustatyta tvarka už nuopelnus suteikti Savivaldybės (jos centro ar kitos gyvenamosios vietovės) garbės piliečio vardą.”

Atsiverčiu kandidatės anketą. Labai jau smalsu, kokie jos nuopelnai. Deja, anketoje nuopelnai nėra įvardinti. Nebent “Mano širdis plaka Širvintų miestui”. Tačiau nė žodžio apie suburtus širvintiškius užsienyje, nė žodžio apie kitus darbus, kurie vienaip ar kitaip būtų naudingi Širvintoms nebūtinai materialiai, pakaktų ir moraliai. Tad už kokius nuopelnus suteikiamas vardas – nėra aišku. Na, moters mamos tėviškė yra Širvintos, na, ji turi masažų kabinetą, na, vyras užėmė diplomatinius postus. Bet kur asmeniniai kandidatės nuopelnai Širvintoms? Galų gale, kas teikė kandidatūrą? Kas rekomendavo? Nejau ir vėl vienasmeniškai?

Kiekviena nežinia gimdo abejones ir nepasitikėjimą. Gal jas galite išsklaidyti?

Gerbiami širvintiškiai, jei žinote daugiau apie šią kandidatę, pasidalinkite informacija komentaruose. Taip ir Tarybos nariams bus lengviau apsispręsti, kaip balsuoti, o ir mes visi sužinosime apie kandidatę į garbės ambasadorius.