Kaip tinkamai pasiruošti pavasariui?

    Atšilę orai skatina nebeužsidaryti namuose ir kur kas daugiau laiko pabūti lauke – tai ypač vertina tie, kurie turi net ir nedidelę terasą ar erdvesnį kiemą. Visgi, tuomet tenka pasirūpinti ir papildomais pasiruošimo darbais, kurie leis dar labiau pasimėgauti pavasariu. Pateikiame svarbiausių šiltojo sezono užduočių sąrašą – pasitikrinkite, ar visas iš jų jau spėjote atlikti!

Pasirūpinkite patogiais lauko baldais

   Tikriausiai sutiksite, kad pavasario malonumais smagiausia mėgautis jaukiai įsitaisius savo kieme – būtent dėl to lauko baldams reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Jei turite nuo praėjusio sezono užsilikusį jų komplektą, jį kruopščiai nuvalykite ir paruoškite naujam gyvenimui.

    Visgi, reikėtų kritiškai įvertinti senųjų baldų būklę: jie ženkliai prisideda prie bendros eksterjero išvaizdos, todėl „pasibuvusius“ gaminius reikėtų arba restauruoti, arba pakeisti naujais. Kartais jų atnaujinimui gali pakakti vos kelių detalių – pakeiskite pagalvėles, perdažykite nusidėvėjusias detales ir seni lauko baldai ir vėl atrodys tarsi ką tik įsigyti. Tam neprireiks didelių pastangų, tačiau rezultatas bus akivaizdus.

Pagalvokite, kaip ir kur leisite laisvalaikį

   Nors kieme laisvą laiką leisti iš tiesų yra smagu, labai tikėtina, kad šiltuoju sezonu bent keletą kartų nuspręsite peržengti namų slenkstį. Didesnes išvykas reikėtų pradėti planuoti kuo anksčiau – ypač tuomet, jei ruošiatės apsistoti ne viešbutyje, o pavyzdžiui, išbandyti stovyklavimą gamtoje. Tikėtina, kad atsižvelgiant į dabartinę situaciją, toks laisvalaikio praleidimo būdas šiemet bus ypatingai populiarus. Tiesa, jam tikrai reikės pasiruošti. Stovyklavimui prireiks atitinkamo inventoriaus, todėl pradėję planuoti anksčiau, galėsite ramiai apsirūpinti ir palapine, ir kitais svarbiausiais atributais. Tikėtina, kad tai pavyks padaryti ir pigiau.

Apžiūrėkite ir atnaujinkite sodo įrankius

   Nors atšilus orams daugiausiai laiko norisi skirti pramogoms, laikas pagalvoti ir apie būsimus darbus – jei turite gėlyną ar daržą, jų tikrai netrūks. Pirmiausia apžiūrėkite ir patikrinkite visus sode naudojamus įrankius ir įrenginius: nuvalykite susikaupusias dulkes, nušveiskite kitus nešvarumus ir įsitikinkite, ar visi iš jų vis dar yra tinkami naudoti. Jei šiuos pasiruošimo darbus atliksite iš anksto, nusprendę padirbėti, pavyzdžiui, nupjauti žolę ar išravėti gėlyną, nesugaišite papildomo laiko ir iš karto galėsite pradėti – tai reiškia, kad ir baigti galėsite gerokai greičiau.

Apsvarstykite galimybę įsigyti naują, nemaloniausius darbus lengvinančią techniką

   Pavasario pradžioje verta prisiminti praėjusio sezono darbus ir pagalvoti, kurie iš jų reikalavo daugiausiai laiko ir pastangų. Jei norite, kad poilsiui ir pramogoms jo liktų daugiau, verta pagalvoti apie papildomos įrangos įsigijimą: tuomet naujasis sezonas atneš kur kas mažiau rūpesčių. Daugelis vis dažniau išbando langų valymo ar žolės pjovimo robotus, o taip pat dažnai pagalvoja ir apie malkų skaldyklės įsigijimą. Ši sodo technika bus naudinga tuomet, jei iki šiol kirviu bandydavote sukapoti didelius malkų kiekius. Spauskite čia, jei norite iš arčiau apžiūrėti jų asortimentą.

Pasirūpinkite naujomis sodo ar kiemo puošmenomis

   Pagalvojus apie sodo techniką, galima sugrįžti ir prie kiemo eksterjero – jei ketinate čia praleisti nemažai laiko, reikėtų pasirūpinti, kad aplinka būtų kuo jaukesnė ir malonesnė. Priklausomai nuo turimos vietos, ant medžių galima pakabinti žavias girliandas, ar pasirūpinti keliomis įdomiau atrodančiomis sodo gyvūnų dekoracijomis. Jei nestokojate fantazijos, įdomių sprendimų sugalvosite ir daugiau. Verta apsvarstyti ir fontano idėją – tokią sodo puošmeną sukurti padės specialiai jiems pritaikyti vandens siurbliai. Gausų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę šią nuorodą: https://pigu.lt/lt/vandens-siurbliai.

Atraskite vietos naujoms lauko pramogoms

   Didesniame kieme verta pagalvoti ir apie naujų pramogų galimybes, kurios ne tik leis smagiau praleisti laiką, bet ir, tikėtina, padės dažniau į kiemą išvilioti vaikus. Tai ypač aktualu tiems, kurie augina prie kompiuterio daug laiko praleidžiančius paauglius. Baseinai, lauko sūpynės ar batutai – tai tik keli daugiausiai dėmesio susilaukiantys variantai. Pagalvokite, kaip laiką mėgstate leisti labiausiai, pasitarkite su namiškiais ir pasirūpinkite, kad šis sezonas būtų kitoks, nei visi – tuomet rudenį pasitiksite su platesne šypsena.

   Apgalvoję visus šiuos aspektus, būsite visapusiškai pasiruošę pasitikti pavasarį ir visus jo teikiamus privalumus. Jei viską kruopščiai planuosite, laiko užteks ne tik būtiniausiems darbams, bet ir smagioms pramogoms!

Užsakymas ŠS Nr. 20-32