Tarybos posėdyje svarstyti 42 klausimai (garso įrašas)

A.Skeberienės nuotrauka

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Jau antrą kartą Širvintų rajono svaivaldybės posėdis vyksta karantino metu. O tai reiškia, kad sąlygos dalyviams sugriežtintos: padidinti atstumai tarp Tarybos narių, visi privalomai dėvi kaukes ir pirštines.

  Šiame Tarybos posėdyje dalyvavo dvidešimt Tarybos narių, nedalyvavo D.Puzinienė. Tiesa, posėdžiui įpusėjus pasišalino M.Gudonienė.

 

V.Mateikos nuotrauka

Tarybai pateikti nagrinėti 42 klausimai (40 pagrindinės darbotvarkės ir du papildomi).

      Svarstyta ir pritarta švietimo ir sveikatos įstaigų ataskaitoms. Nagrinėti ir kiti klausimai. Kai kuriuos jų apžvelgsime atskirai.

     Šį kartą skaitytojus kviečiame pasiklausyti garso įrašo, už kurį dėkojame Tarybos nariui Virginijui Sarpauskui. Už nuotraukas dėkojame Alytei Skeberienei ir Vidmantui Mateikai.

Informacijos nėra

    Jau informavome skaitytojus, kad gavome merės prašymą nedalyvauti Tarybos posėdyje. Tačiau akivaizdu, kad posėdžiui nebuvo tinkamai pasiruošta. Sprendimų projektai nepaskelbti viešai, kaip to reikalauja įstatymai. Nagrinėta 42 klausimai, o paskelbta vos 19 projektų. Iš įrašų nėra aišku, kokie sprendimai priimami.

 

V.Mateikos nuotrauka

   Posėdžio metu nesimato visų Tarybos narių. Tad nėra aišku, kas dalyvauja, kaip balsuoja ir kas pasisako. Praėjus šešioms dienoms po posėdžio dar nepaskelbta, kaip koks Tarybos narys balsavo. Įgarsinimas itin prastas – sudėtinga atrinkti kas kalba ir ką sako (ypač kai kalba opozicija). Tiesa, merė įgarsinta puikiai. Gaila, kad nepasitelkti Kultūros centro įgarsintojai ir jų įranga.

Žingsnis į priekį

    Atskirą dėmesį derėtų skirti švietimo įstaigų, medicinos įstaigų, socialinių paslaugų centro, Širvintų vandenų, Širvintų šilumos ir priešgaisrinės tarnybos vadovams. Puiku, kad jie jau įvaldė bendravimą nuotoliniu būdu. Tiesa, trikdžių būta, bet tai svarbus žingsnis į priekį ir tikėkimės, kad ši patirtis bus naudojama ateityje. Tikėkimės, kad iki karantino pabaigos viskas bus išmokta ir suderinta.

 

 

 

2 thoughts on “Tarybos posėdyje svarstyti 42 klausimai (garso įrašas)

  • 2020-05-05 at 12:16
    Permalink

    Marija turbūt kaprizan išskubėjo? O būtų kitas o ne mama palikus posėdį, dėtų prakalbą

  • 2020-05-05 at 11:08
    Permalink

    Nu kam jum tie projektai? Nubalsavo ir gerai

Comments are closed.