TARYBOS NARĖS ALYTĖS SKEBERIENĖS VEIKLOS ATASKAITA

             ŠIRVINTŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARĖS

 ALYTĖS SKEBERIENĖS

VEIKLOS ATASKAITA

UŽ LAIKOTARPĮ NUO 2019 M. BALANDŽIO 15 D. IKI 2020 M. KOVO 15 D.

2020 m. kovo 15 d.

   Nesu jokios politinės partijos narė. 2019 m. vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvavau kartu su Valstiečių ir žaliųjų partijos sąraše įrašytais kandidatais. Darbą savivaldybės taryboje pradėjau 2019 m. balandžio 15 d. duodama priesaiką pirmajame naujai suformuotos tarybos posėdyje. Priklausau opozicijai ir esu frakcijos „Už Širvintas, turinčias ateitį“ narė.

   LR Vietos savivaldos įstatymo 23 str. įtvirtintos tarybos nario pareigos, numatyta pareiga būti bent vieno komiteto nariu, dalyvauti šio komiteto ir savivaldybės tarybos posėdžiuose bei bendrauti su rinkėjais ir ne rečiau kaip kartą metuose jiems atsiskaityti reglamente nustatyta tvarka.

DALYVAVIMO POSĖDŽIUOSE ATASKAITA

   Analizuojant įstatymą paraidžiui, tarybos nario veiklos ataskaita galėtų apsiriboti veiklos ataskaitos dalimi, kurioje nurodoma, kiek ir kokiuose posėdžiuose tarybos nariai dalyvavo. Per ataskaitinį laikotarpį buvo sušaukta 14 tarybos posėdžių, kuriuose buvo priiminėjami tarybos kompetencijai priklausantys sprendimai. Kaip tarybos narė visuose juose taip pat ir komitetų posėdžiuose dalyvavau.

   Esu Socialinės, sveikatos apsaugos ir šeimos komiteto narė, kontrolės komiteto narė. Dalyvavimas tiek komitetų, tiek tarybos posėdžiuose reikalauja išsamaus susipažinimo su medžiaga ir informacija. Tai ir darau. Medžiagos nagrinėjimas pasitarnauja posėdžių metu teikiant pasiūlymus, diskutuojant, priimant atitinkamus sprendimus. Nepritariau ir ateityje nepritarsiu tiems sprendimams, kurie, mano manymu, buvo neteisingi, neracionalūs, politizuoti bei tenkinantys ne visuomenės, o tik individualius poreikius ar verslo grupių interesus.

DARBO UŽMOKESČIO ATASKAITA

   Tuose pačiuose, anksčiau minėtuose teisės aktuose numatyta ir galimybė tarybos narių veiklos apmokėjimui. Manau, kad turiu atsiskaityti rinkėjams ir už šią sritį. Pagal šiuo metu galiojančią Širvintų miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento redakciją, faktiškai dirbtas laikas – tai laikas, praleistas posėdžiuose, taigi, nėra mokamas atlygis nei už pasirengimą posėdžiams, nei už bet kokią kitą veiklą, skirtą spręsti širvintiškių problemoms. Dalyvaujant visuose posėdžiuose už ataskaitinį laikotarpį man buvo išmokėta 98.76 EUR. Vidutiniškai 8.23 EUR per mėnesį.

PAPILDOMA TARYBOS NARIO VEIKLA

    Neapsiriboju tik formaliu dalyvavimu posėdžiuose, bet reaguoju į savarankiškai pastebėtas ir gyventojų siunčiamas problemas. Per ataskaitinį laikotarpį buvo reaguota į gyventojų kreipimąsi tiek raštu, tiek telefono skambučiais. Taip pat aktyviai dalyvauju rajone vykstančiuose renginiuose, susitinku ir kalbuosi su rinkėjais, rajono gyventojais.

   Socialinių tinklų bei žiniasklaidos pagalba nuolat viešinu savo veiklą, išsakau savo nuomonę priimamų sprendimų klausimais, stengiuosi pagrįsti savo balsavimų rezultatus

IŠVADOS

   Manau, kad šio ataskaitinio laikotarpio tarybos darbas galėjo būti rezultatyvesnis ir efektyvesnis, jei valdančioji dauguma bent pabandytų įsiklausyti į oponuojančios pusės argumentus, siūlymus, pastabas. Per įvairias programas ir fondus gaunamas lėšas galima būtų panaudoti efektyviau, racionaliau, viešiau, naudingiau rajonui ir jo žmonėms. Būtina užtikrinti platesnį gyventojų, kaip savivaldos dalyvių įsitraukimą į klausimų sprendimą, įsiklausyti į jų keliamas iniciatyvas, problemas ir kartu ieškoti kuo racionalesnių sprendimų.