Pasirašytas pagalbos priemonių paketas

/ Pagal LR Prezidento kanceliarijos pranešimą /

    LR Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė įstatymą dėl vienkartinių išmokų pensininkams ir socialiai remtiniems žmonėms. Šalies vadovas pasirašė Seimo patvirtintą 200 eurų išmokų pensininkams ir kitiems menkas pajamas gaunantiems asmenims paketą, kuriuo siekiama krizės akivaizdoje pagerinti šių visuomenės grupių padėtį ir suteikti papildomą stimulą ekonomikai.

   Kaip informuoja Prezidentūra , šalies vadovas siūlys Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį  būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

   Prezidentas taip pat teiks įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą nuo 20 proc. iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio (4000 eurų bruto).

   Siekdamas papildomai padidinti mažiausiai uždirbančiųjų pajamas, šalies vadovas taip pat siūlys ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

    Seime patvirtintas beveik 931,7 mln. eurų pagalbos priemonių paketas verslui, darbuotojams, nepasiturintiems asmenims ir pensininkams.