O kas gins žmogų? Arba – išklausytos turi būti abi pusės

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Šiomis dienomis ant svarstyklių dėjome gyvūnų ir žmogaus gerovę. Visi per tiesiogines transliacijas matėme, kaip buvo žeminami šeimininkai, kurie įtariami gyvūnų nepriežiūra. Kaip viduramžiais, be teismo, bei specialistų nuteisėme, pasmerkėme, sutrypėme. Dar gerai, kad nesudeginome ant laužo.

   Labiausiai nustebino tai, kad tie patys gyvūnų globėjai vėliau skundėsi, jog buvo užgauliojami, gąsdinami, jautė spaudimą. Taip išeitų, kad vieniems galima, kitiems ne?

   Žinote, žiūrint tuos reportažus atėjo mintis. Kai šeima tinkamai nesirūpina vaikais, jie įspėjami, vėliau vaikai atimami, šeimai padedama susitvarkyti ir vaikai grąžinami. Kurį laiką šeima lankoma, jai padedama patarimais, priemonėmis. Niekaip nesuprantu, kodėl to negalėtume padaryti su gyvūnų augintojais?

   Žinoma, suprantu, pažeminti, sutrypti kur kas lengviau, negu ištiesti pagalbos ranką.

   Ne, aš nepalaikau jokių skriaudėjų. Bet nieko be priežasties nebūna. Gal geriau šalinkime priežastis, o ne trypkime žmones?

   Todėl labai apsidžiaugiau išgirdusi kelias protingas frazes, kurias bandysiu atkartoti.

   Ukmergės gyvūnų globos namų KLAJŪNAS vadovė: geriau būtų, jei pas įtariamą gyvūnų nepriežiūra eitų specialistai: policija, veterinarinė tarnyba, gyvūnų globos organizacijos darbuotojai. Nelipkime per tvoras, nelįskime į privačias teritorijas savavališkai.

   Merė Ž.Pinskuvienė: Nepulkime vaikų. Jie neatsako už tėvų elgesį.

   Per tv kalbėjusi veterinarijos specialistė (teatleidžia man – pavardės neįsidėmėjau): nelegaliems veisėjams turime sudaryti tokias sąlygas, kaip buvo dėl nelegalių ginklų. Sudarykime sąlygas per tam tikrą laiką be pasekmių legalizuoti veiklą. Taip apsaugosime gyvūnus ir į biudžetą atplauks lėšos.

   Merė minėjo, kad mūsų miestelis mažas, vieni kitus pažįsta. Šiuo metu sklando gandai, kad savininkas yra ligoninėje. Tiesa tai ar melas – negaliu žinoti.

***

    Tie, kas mane gerai pažįsta, žino, kad visada suklusiu, kodėl puolamas vienas. Gal ir nebūsiu jo pusėje, bet būtinai paklausiu. To reikalauja ir visuomenės informavimo etikos kodeksas.

   Kadangi esu čia atitekėjusi, daugelio žmonių nepažįstu. Bet kreipiuosi į miestelio senbuvius.

   Jei kas nors asmeniškai pažįsta A.Ušacką ar bent vieną jo šeimos narį, perduokite jiems, kad „Krašto žinios“ nori išgirsti ir jų versiją. Išvadų mes nedarysime, tą padarys patys skaitytojai.

    Laukiu skambučio numeriu 8-645 07043. Tebūnie išklausytos abi pusės.

   Net šuo su kate gali sutarti, o mes juk žmonės.

2 thoughts on “O kas gins žmogų? Arba – išklausytos turi būti abi pusės

  • 2020-09-16 at 14:02
    Permalink

    Vien juos bandantys išteisinti straipsniai, keoa kaip blynus, o nuo ju gausos bus dar blogiau jiems patiems. Po kiek laiko zmonės primirš, suves ušackaitės pavardę, o čia… Iš interneto niekas nedingsta

  • 2020-09-09 at 12:41
    Permalink

    Jūsų nr perdaviau jo dukrai. Bet nemanau, kad kreipsis.

Comments are closed.