Rigita Ušackaitė: ar ilgai būsiu smerkiama už tai, ko nedariau?

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos iš pašnekovės asmeninio albumo /

   Kiekviena istorija turi dvi medalio puses.  Todėl nutariau pasikviesti pokalbiui šiandien ypatingai pasmerktą ir vis dar smerkiamą šeimą. Beje, buvau įspėta, kad nesiimčiau šios temos. Neva viskas čia aišku. Tačiau tokia žiniasklaidos priedermė – išklausyti visas puses.

   Šiomis dienomis ant svarstyklių dėjome gyvūnų ir žmogaus gerovę. Visi per tiesiogines transliacijas matėme, kaip buvo žeminami šeimininkai, kurie įtariami gyvūnų nepriežiūra. Kaip viduramžiais, be teismo, bei specialistų nuteisėme, pasmerkėme, sutrypėme. Dar gerai, kad nesudeginome ant laužo.

   Žinoma, suprantu, pažeminti, sutrypti kur kas lengviau, negu ištiesti pagalbos ranką.

   Ne, aš jokiu būdu nepalaikau jokių skriaudėjų. Bet nieko be priežasties nebūna. Gal geriau šalinkime priežastis, o ne trypkime žmones? Ir neteiskime patys. Tam yra teismas.

***

  Prieš mane sėdi jauna, be galo sutrikusi mergina. Pajuodę paakiai išduoda nemiegotą naktį (gal net ne vieną). Balsas vis trūkčioja, o paklausta apie šunų paėmimą, mergina pravirksta. Pasak jos, trūko reikiamo skaičiaus šunų, tad buvo paimti ir du jos čipuoti, registruoti, nuolat skiepijami šunys. Jai neramu, kaip jie be jos? Ir kodėl ji verčiama atsakyti už kitus?

   Dar visai neseniai, mergina pati rėmė tą patį „Klajūną“ ir net neįtarė, kad vieną dieną ten ar pas jų kolegas pateks ne tik tėčio, bet ir jos šunys (mergina net nežino, kur jos šunys – jos nuosavybė). „Ar būčiau dvejus metus rėmusi, jei nemylėčiau gyvūnų?“ – klausia pati savęs Rigita.

   Šiandien ji sako: „Tiek daug visi kalba apie mus, žemina, tyčiojasi, grasina. Taip net su žmogžudžiais ar vaikų skriaudėjais nesielgiama. Bet niekam nerūpi, ką mes galvojame, kaip jaučiamės. Štai, tėtis juk ligoninėje. Jis turi negalią ir širdutė priminė apie save. Ačiū medikams, kad pavyko išgelbėti jo gyvybę, nors jau sulaukiau daug užuojautų iš savanorių. Ačiū Dievui, kad jis nematė, kokiais būdais imami iš teritorijos ir iš tikrųjų traumuojami šunys, būtų išprotėjęs“.

-Rigita, jūs kaip ir tėtis auginate šunis, dalyvaujate parodose.

– Šunis auginu namų sąlygomis, jau porą metų nedalyvauju parodose. Aš esu ne tik Lietuvos, bet ir Pabaltijo šalių čempionų savininkė.  Tik keista, jeigu mano šunys būtų buvę tokie „neprižiūreti“, ar būtų tiek pasiekę? Juk teisėjai mato kiekvieną plaukelį, dėmelę… Mano japonų akitos veislės dvi mergaitės buvo paimtos tik dėl skaičiaus, nesvarbu kad savininkė aš, o ne tėtis. Niekam nerūpėjo, kad man nėra surašyta jokių pažeidimų.

– Nuo ko viskas prasidėjo?

Šeštadienio naktį išgirdome kieme triukšmą. Buvo įlipta per tvorą ir paimti trys šunys. Tiesa veisles, kuriuos paimti, išsirinko pagal savo skonį. Vienas iš šunų nubrozdinta galvyte, bet ne kirstine žaizda kaip teigia savanorės. Tai veterinaro išvada, ir ne mūsų – Širvintų, o Vilniaus. Žaizda užpurkšta tokiu pat vaistu kaip ir tėtis purkšdavo tik kodėl jiems tai kainavo 120 eurų, kai purškalo kaina 15 eurų.

-Rigita, dabar skirtingi šaltiniai pateikia skirtingus skaičius, kiek iš jūsų  tėčio paimta šunų.  Gal žinote, kiek jų paėmė?

– Man jokių perdavimo dokumentų niekas nedavė pasirašyti. Aš tikrai nežinau. Tik mačiau, kaip ėmė šunis, leido per rankas, fotografavosi, švietė jiems į akis, mačiau, kaip tempė ir grūdo per prievartą į narvelius, neatitinkančius šunų dydžio. Jūs įsivaizduojat, kokį siaubą tuo metu jie turėjo išgyventi?  Ačiū Dievui, išsikovojau, kad į kiemą būtų įleista keletas mano draugų, be jų nebūčiau tiek ištvėrus.

Savanoriams kieme buvo uždegta žalia šviesa – kiek norėjo, tiek įeidavo ir išeidavo. Niekas neprieštaravo, kad vaikščiojo specialistai, bet savanoriai nėra įstatymiškai atsakingi ir kompetetingi. Jie neturėjo teisės vaikščioti po svetimą teritoriją. Jei jiems tikrai rūpi šunų gerovė, kodėl juos taip gąsdino, kodėl fotografavosi? Ar gailestis tik nuotraukai? (pravirksta-aut.past.)

O kaip tuos šunis dabar talpina? Juk gyvūnų globos įstaigos nuolat skundžiasi, jog netelpa gyvūnai, paršo nuolat paramos. O dabar tiek šunų per savaitę paimta. Kur juos deda? Suprantu,

 atimtus laikyti apsimoka – savivaldybės jų išlaikymą apmoka.

-Kiek man žinoma, už kiekvieno šuns vienos dienos globą savivaldybė prieglaudai mokės 10 eurų. Todėl labai svarbu žinoti tikrą skaičių.

– Taip, girdėjau, kad tokia sutartis.

Dėl skaičiaus negaliu patikslinti, bet nurodyta daug didesnis šunų skaičius, nei išties buvo.

Niekaip nesuprantu, kodėl facebook įvairiose gyvūnų mylėtojų grupėse pasirodė skelbimai su prašymais skirti maisto, vaistų, pinigų Širvintose paimtiems šunims? Juk pagal sutartį viską apmoka savivaldybė. Gal tai naujas pelnymosi būdas?

-Sutikite, žinia, kad kieme rado negyvus šuniukus maiše – šokiruoja.

-Sekmadienį ir veterinarinė tarnyba, ir policija, ir merė su administracijos direktore vaikščiojo po kiemą, kuris yra Valstybės teritorija (net ne mūsų nuosava teritorija)  ir tų šuniukų maišuose nei matė, nei rado. Kaip jie atsirado kieme kitą dieną? Mano vaizduotė neleidžia man įsivaizduoti, nes naktį ir dieną ištisai buvo budima. Lygiai to paties galiu paklausti tų, kurie sako, kad šunis mes paslėpėme. Kaip tai padaryti, jei net iš kiemo ramiai išeiti negalime?

Grįžusi iš tėčio ligoninėje vos patekau į namus, nuo manęs buvo plėšiami drabužiai, buvau stumdoma, nors policijos pareigūnai garantavo už mano saugumą, deja nepavyko ir jiems susitvarkyti su „savanoriais“. Žodį „savanoriai“ prašau rašyti kabutėse, nes tie žmonės tik teršia šio švento žodžio prasmę.

Budintys savanoriai tikrai neliūdėjo, jie puikiai leido laiką prie mūsų namų ir drumstė visos gyvenvietės žmonių ramybę: kepė šašlykus, vartojo alkoholinius gėrimus… gaila, kad tokie „išsilavinę“ ir gamtą mylintys žmonės  pamiršo šiukšles susirinkti.

Ir išvis, kuo dėta aš? Kodėl esu teisiama? Pavydas, kerštas, nuoskaudos? Žinokit tik vieną, manęs nepavyks sutrypti, aš turiu nuostabius draugus, kurie supa mane ir nepalieka vienos, nors kaip savanoriai vaikai teigia jie “mafijozai”.

Taip pat noriu pasakyti, kad dėl pažeistų mano teisių, dėl mano asmens duomenų paviešinimo, dėl mano turto (gyvūnų) konfiskavimo ir dėl persekiojimo yra kreiptasi į teisėsaugą.

Nueinu šerti gyvūnų. Net asiliukas žiūri klausiančiom akimis: o kur mano šeimininkas?

Rigita, ačiū Jums už pokalbį. Tenugali teisingumas.

Krašto žinių replika. Tiek Savivaldybė, tiek Veterinarinė tarnyba atsisakė įvardinti tikslius paimtų gyvūnų skaičius, veisles, čipuoti jie ar ne.

71 thoughts on “Rigita Ušackaitė: ar ilgai būsiu smerkiama už tai, ko nedariau?

  • 2020-09-23 at 10:29
    Permalink

    Todėl gina ne gyvūnus, o vietinius kankintojus

  • 2020-09-17 at 17:04
    Permalink

    Dažnai žiüriu tv pagalbą. Ten atveža taip baisiai apleistų gyvūnų. Žaizdotų, su didžiuliais augliais. Jiems juk skauda. Bet to nelaiko kankinimu. Kodėl? Išoperuoja ir atoduoda. Kodėl taip skirtingai reaguojama į tą pačią problemą?

  • 2020-09-16 at 20:44
    Permalink

    Ir ji, matyt, neabejinga ponų ušackų šeimai. Bent kažkokius jausmus turi

  • 2020-09-16 at 12:53
    Permalink

    Kam fotografuotis ir dėti i straipsni ar feisbuka nuotrauka, su laukiniu gyvūnu, kuriam tikrai neturės galimybių parūpinti tinkamų salygų. Jis turi gyventi gamtoje, o panelės noras pasimaivyti, tikrai gėdingas

  • 2020-09-16 at 12:25
    Permalink

    Ir jo princesę ant žirnio, nesvarbu ka jie padarė. Konfiskavo sakot 8, o jų gyvybės nesvarbios??? Kaip galite miegoti ramiai, kai kažkas šalia marinamas badu ar serga, tai žiauru, mums nepavyksta. O nuorodo, ginančiu savus, rasite daug ir konfiskavo todėl mažai, nes savo kaimo pono negalima skriausti. Gėfa, kad yra kankintojus palaikančių ir toliau užsakomus straipsnius kepančių

  • 2020-09-16 at 08:59
    Permalink

    Ne šeimininkui reikia turto,o turtui reikia šeimininko.Jei nesugebi susutvarkyt,vadinasi negali turėt.

  • 2020-09-16 at 08:57
    Permalink

    O tamsta pats skaitėte straipsnį? Dauguma pažeidimų biurokratiniai. Ten šunys prižiūrėti ir valgyti gauna.
    Be to pas juos iškeliavo berods tik 8 šunys. Kiti į kitas prieglaudas.

  • 2020-09-15 at 22:37
    Permalink

    Draugiškas patarimas. Ponai gelbėtojai, kai lėksit į kitą vietą ko nors gelbėti, tai pasiimkit bent jau švaraus vandens, indelių, maistelio, tai gal ir bus panašu į gelbėjimą. Nes savo transliacijose, be prakeiksmų, necenzūrinių žodžių ir piktinimosi visais, nedarote nieko, kad nedelsiant pagerintumėt , jūsų nuomone blogą, gyvūnų būklę. Galima diskutuoti kiek kartų per dieną reiktų šerti šuniukus ir ar indai turi būti pilni maisto, bet pirmiausia, jūsų gyvūnų globos įstaigos turi būti pavyzdinės. O pasidomėjus pasirodė, kad ten irgi ne viskas atitinka reikalavimus, o ir voljerai nedaug kuo skiriasi nuo Ušacko. Kažkokie dvigubi standartai. Taigi, jums, ištaisius klaidas, veiklą tęsti leista, o štai kitiems esat negailestingi, jau nekalbant apie tai, kad prakeikti kitus nedera žmonėms, skatinantiems mylėti gyvūnus. Mylėti reikia visus, ne tik gyvūnus, bet ir žmones, o svarbiausia, mokėti atleisti ir padėti. Sėkmes tikrai gelbėjant, o ne darant balaganą.

  • 2020-09-15 at 20:34
    Permalink

    Žinoma, tie, kurie užjaučiame šeimą, neturime širdies. Užtat jūs, ‘širdingieji” kaltintojai, jau nuteisėt, iškoneveikėt, išplūdot pačiais ‘širdingiausiais” keismažodžiais, prilinkėjote baisiausių dalykų. Iš iš kur jūs, tokie teisuoliai, atsiradote? Švarūs, baltučiai, pūkuoti, be menkiausios nuodėmėlės…Esu tikra, sutrypę šią merginą, jos tėtį, bet kokį kitą nepatikusį žmogų, miegate ramiai, kaip kūdikiai.

  • 2020-09-15 at 20:17
    Permalink

    Neįsivaizduoju, kaip galima ramiai niegoti, kai šalia badauja gyvūnai, kai jie serga ir negauna pagalbos, kai jie kegiami dėl pinigų, kaip galima juos ginti? Žmonės ar jūs turite sirdį?

  • 2020-09-15 at 18:41
    Permalink

    Nekalbekite netiesos. Kame tas objektyvumas??

  • 2020-09-15 at 17:23
    Permalink

    Rigita, būtinai skųskite komentarus. Tegu ponai įžeidinėtojai susimoka. Pagal IP galima juos atsekti. O IP turi matyti portalo administratorius

  • 2020-09-15 at 15:03
    Permalink

    O tokiem žmonėm negalima vaikų turėti, užauga be širdies ir nežino, kad ten skylė

  • 2020-09-15 at 15:00
    Permalink

    O nr mergaitė ji. Ksnkino gyvūnus ir nė nemirksi. O jie uždaryti, neturi kur dėtis. Su kupranugariu padirodyt norėjo, o maitinti ne, o jis ne daiktas. Lonkiu jiems, kaip ir visiems, kas kankina gyvūnus ar tokiu kankintojus gina, kad su jais ir jų artimaisiais atsitiktų tas, kas ir su šoais gyvūnais, nei daugiau, nei mažiau

  • 2020-09-15 at 12:30
    Permalink

    Pati kalta. Suaugusi moteris, o nemato kas darosi. Sakyčiau lengvi pinigai aptemdė akis

  • 2020-09-15 at 11:58
    Permalink

    Na ir žiaurūs žmonės. Lyginate nesulyginamus dalykus. Rigita, tikiuosi tau viskas gerai. Yra teisėsauga ir tegu nustato vienos ar kitos pusės pažeidimus, prie ko čia ta mergaitė. Ne visada aplinkybės ir finansai leidžia daryti tai, ką norėtum daryti. Kaip sakoma, pridėkit ranką prie širdies ir pagalvokite apie save…O įžeidinėdami kitus žeminate ir save.

  • 2020-09-15 at 09:32
    Permalink

    Rigita,
    tikiuosi komentarų neskaitai. Bet jei skaitai mes t.p. palaikom jūsų šeima. Na, suprantam, kad pažeidimų būta. Tačiau niekaip nepritariam “raganų medžioklei”. Laikykis.
    Neringa, tai geriaisia, ką gali padaryti žurnalistas – būti objektyvus. Ačiū Tau.

  • 2020-09-15 at 08:58
    Permalink

    O turėjai, pamaitinti gyvūnus, gydyfi, rūpintis jais, beširdė šeimynėlė, sadistai

  • 2020-09-15 at 08:53
    Permalink

    Matyt kaimo poas ir jo palikuonė nehali būt kalti, o ten kelios dešimtys mirštančių šuniuku, išsekęs kupranugaris (tiesa, kam jiems kupranugaris), tai nesvarbu, čia tik gyvūnai, nes pupa uoga mylili… Kazkuri viena, veislinį, o kiti tik gyvūnai, ziauru

  • 2020-09-15 at 08:47
    Permalink

    Kelis ji, matot myli, o kitus pamiršo pašerti, prižiųrėti, taip marina… Panašu i nupirkta rašinėlį

  • 2020-09-14 at 22:32
    Permalink

    Puiku, kad atsirado galimybė išklausyti ir kitą pusę. Taip, matėme gyvūnų gelbėtojų transliacijas. Jausmas labai dvejopas. Norėtųsi gyvūnėliams geresnių gyvenimo sąlygų, tačiau šiurpino pačių gelbėtojų elgesys, jų necenzūrinė leksika, pyktis, prakeiksmai, tiek Širvintose, tiek kitur. Komentarai po šiuo straipsniu analogiški. Transliacijos metu mačiau, kaip tariami gynėjai susirašinėjo ir domėjosi tik tam tikrų veislių šuneliais. Keista, ar ne? Mieli žmonės, negalima pasiekti teisingumo, patiems elgiantis neteisingai, kaltinant be įrodymų, vien todėl, kad kažkas turi kitokią nuomonę, išvadinti sadiste Nr,2. Gal pabandykit kalbėtis, leiskit žmonėms pasitvarkyti, o svarbiausia, patys laikykitės įstatymų. Jei manot, kad Lietuvoje galima gyvūnus laikyti netinkamomis sąlygomis, keiskit įstatymus, tada turėsit tinkamus įrankius savo, tikiuosi, geriems tikslams pasiekti. Ir būtų labai miela, kad mes visi nepamirštume, kokia yra šuns prigimtis. Jei jis galėtų rinktis, tikrai pasirinktų ne gyvenimą ankštame kambaryje, o erdvų voljerą, ne konservuotą, o natūralų maistą, o svarbiausia, nenorėtų būti žmonių žaislu. Jie juk medžiotojai, aviganiai, pėdsekiai, sargai, leiskim jiems būti savimi. Dabar jie tapo mados, prabangos, viso su šunimis susijusio verslo varikliu, todėl taip apsimoka juos veisti. Tik tai suvokę galim tikėtis pokyčių.

  • 2020-09-14 at 22:32
    Permalink

    Kyla klausimas kiek galimai nubyrėjo merei atkato.? Nedurni paskaiciuot kiek savivaldybė neva mokės. Kodel nieks benamiu šunų negaudo? O vis sakoma nėra lėšų. Neblogai prasisuko ir reklama ir galimai atkatai?

  • 2020-09-14 at 22:15
    Permalink

    Siaubas, moterie, ką tu kalbi? Skaitau, aprašymas kaip aukos. O kad tavo tėvas degradas, taip beširdiškai elgėsi. Obelis nuo obels….tokia ir tamsta

  • 2020-09-14 at 20:50
    Permalink

    Gal kaikurie šunys ir prastai atrodė bet kam pasiimti gerai atrodančius, ir dar labiau ne nuobaudas gaunanciam asmeniui priklausančius? Nesuprantu aš tokių “savanorių” kuriems iš burnos velnias žino kas pilasi, o kad žmonės aplinkiniai ir pats šeimininkas terorizuojami buvo tai tikrai.

  • 2020-09-14 at 20:14
    Permalink

    tėvui infarktas? Po savanorių išvykimo, vazinejo i lentpjūvės gatve kaip niekur nieko. Nu aisku as ne gydytoja, gal po infarkto 1-2 dienas gali laisvai judėti

  • 2020-09-14 at 20:10
    Permalink

    Foto ir video matėsi kokie yra sunys. Aisku vieni geriau kiti blogiau atrodė. Bet jei yra nuosprendis vadinasi, ne savanoriai tai nusprendė. Savanorių nebutu butu vwl viskas gerai

  • 2020-09-14 at 19:38
    Permalink

    Nu ir išsireiškimai tokių tipo “gyvūnų mylėtojų”. Apgailėtina…

  • 2020-09-14 at 19:25
    Permalink

    Melagė… pati pardavinėjo šunis kelis metus nelegaliai

  • 2020-09-14 at 18:30
    Permalink

    Iš komentarų leksikos matyti, kad čia susirinko nemažai patvorio “savanorių”, iš “meilės” gyvūnams besispjaudančių “padugnėm”, “urodais”, “antžmogiais”, “sadistais”, “geriau būtumėt negimę”, “geriau butu kad nebutu atsigaves”… Ar tokie sutvėrimai apskritai gali ką nors mylėti? Tai, ką mačiau prie Ušacko namų, ką girdėjau – visiška savivalė, Linčo teismas (nuo kada iš visos Lietuvos sulėkusi šutvė vykdo teisingumą?) Čia reikėtų klausti, kam tai naudinga ir kas juos finansuoja, nes suvažiavę mandriausiais automobiliais, darbo dieną (pirmadienį), dauguma tokio amžiaus, kad patys gal dar nė bandelei nėra užsidirbą. Nesiimu spręsti, kiek apleisti tie šuniukai buvo (tą patį dalyką galima parodyti ir labai gražiai, ir labai baisiai), bet kad buvo pamintos ŽMOGAUS TEISĖS – akivaizdu. Ir ne tik Ušacko, o ir kaimynų, kurie kelias paras sunkiai begalėjo prasibrauti iki savo namų ir ramiai išsimiegoti.

  • 2020-09-14 at 17:56
    Permalink

    jau toks tuskevicienes surasytas sedevras, kad boze boze. Paskaiciau pradzia ir pagalvojau, kad cia gal kokia kita tuskeviceine rasineja, ir teisinga, ir gyneja, ir netrypianti, ir pagalbos ranka tiesianti, lyg kas nors nezinotu, kaip yra is tikro.

  • 2020-09-14 at 17:43
    Permalink

    Turime smerkti ir teisti prostitutės vaikus. Dar žmogžudžio ir vagies. Ei. Ir sodinkim juos. Nu pagal čia komentuojančių logiką taip gaunasi. Dar kai padarysit avariją, nuteisim ir jūsų vaikus. Gerai supratau jūsų poziciją? O kai motina naujagimį išmeta, tai ir jį teiskim, tegu atsako už jos amoralumą

  • 2020-09-14 at 17:40
    Permalink

    Net ir Daktaro mamytė ir žmonelė visiems įrodinėjo Daktaro nekaltybę.Nieko nuostabaus kad nei žudikai,nei živadiorai savęs kaltais nelaikys ir juo labiau gailėsis.
    O pinigai apakino ,o ką jai pavyktų kažkaip laimėti tai ir liga neprošal.Taktika žinoma iki skausmo,pas visus be sąžinės , nedorus žmones ta pati.Nieko naujo panelė nepasakė,puolimas geriausia gynyba.
    Tegu Dievas visai jūsų šeimai bus teisėjas.
    Nors jums Dievas neegzistuoja jūs beždžionės palikuonys,tada bent gentainių pagailėkit.
    Linkiu jums nusiplauti tėvų gėdą ,nekalta kad tokioj šeimoj gimei,bet gynimas ar artimo ar svetimo susitepusio žmogaus jūsų geresnia ir gražesnia nepadarys.

  • 2020-09-14 at 17:34
    Permalink

    Deja esu pirkęs iš Rigitos šunį, galiu tai įrodyti ir pateikti susirašinėjimus, bei jos siųstas nuotraukas. Šunys be dokumentų, vados vedamos pastoviai, taip šunys yra kankinami. Šio straipsnio žurnalistė yra moralinė padugnė.

  • 2020-09-14 at 17:30
    Permalink

    Kažkuri bobelinė ten rašė, kad lojam kaip šunys ant vargšelės. Tai jei ką galimai toks vargšelės nuostabaus tėvelio šūnų stygos nukirptos. Ir ne čia ne gitaros stygą nukirpti, čia reik lįst į gerklę ir pjaut viską lauk, o skauda, o velniškai skauda… bet rėkt negali.
    Neginkit jūs sadistų, aš pati širvintiškė, bet to iš mūsų nesitikėjau. Seniai girdėjau nelabų dalykų apie padugnę Ušacką, teta dar galvojo geras jis žmogus, kol neapsilankė ir nepamatė taip nukankintų šunelių. Ištremti jį ir jo šutvę, gal Baltarusija norės…

  • 2020-09-14 at 17:20
    Permalink

    Gyvūnų gynėjai greičiausiai ėjo su konkrečiu tikslu. Jie pravažiavo apšepusias, apsilaupiusias, apšutusias avis prie kelio. Bet jų negynė. Klausimas. Kodėl? Ar tom apleistom avim mažiau skauda? Tiesa, vėliau jos dingo. Nežinau, kam jos priklauso, bet matyt neveltui buvo paslėptos.

  • 2020-09-14 at 17:15
    Permalink

    Atleisk jiems, Viešpatie. Save vadinantys gyvūnų gynėjais nežino ką daro. Pamynė žmogišką orumą.

  • 2020-09-14 at 17:10
    Permalink

    Neapsimetinekit auka. Ten jusu visa gimine itraukta i ta klana….ir galimai ne tik gimine bet ir veterinarai ir policija…Nes akivaizdziai Usatskas su veterinare vardais vadinasi kaip seni draugai..Yra net video facebooke kaip Usatskas puole ant berniuko ir net ji patampe,o policininkas Usatskui svelniai uz rankos paeme…sako baik…Akivaizdu jue tdn visi draugai. Kas liecia sunis,tai kalytes dar pienuko turi nuo buvusiu vaikiuku,dar maitinancios o jau vel nescios…vadinasi galimai buvo pompuojamos hormonais kad pastoviai rujotu….islinkusiais nuo nestumu stuburais vaiksto…Gyvunais naudojosi ir kankino…ir nekalbekit kad visa seima nezinojo….Vargsas tetis vos atsigavo ligoninej…Geriau butu kad nebutu atsigaves…monstrams ne vieta zemeje…..

  • 2020-09-14 at 16:22
    Permalink

    AČIŪ ”MEREI” kad sutvarkė šį gyvatyną
    buvo tai baisu

  • 2020-09-14 at 16:16
    Permalink

    Štai ir sujudo veikėjai – „savanoriai“. Dauguma jų pasisako facebook įvairiausiomis temomis, mokina, kritikuoja ir smerkia kitus, daugeliu atveju rašo apie tai ko patys nesupranta.

  • 2020-09-14 at 16:03
    Permalink

    Laikykis Rigita, visi kurie loja daugiau nei šunis patiems atsilieps ar jų pačių vaikam. Nei jie matė kaip augo nei ką, atėjo ” delavakai” kurie norėjo nemokamų veislinių šunų ir tiek. Viskas bus gerai, susigrąžinsit šuniukus ir vėl šypsosis saulė tiek tau tiek tėčiui. O savanoriai tai tikrai neišmanantys pareigų, tegu savo kaimų žiūri, savo tėvų ir artimųjų, pusės iš ju kaimuose blogiau auginami šunys, o atėjo čia pasirodyt kad tokie yra iš vis..

  • 2020-09-14 at 16:00
    Permalink

    Taip Rigita, būtent dėl to ir būsit ilgą laiką smerkiama, nes žinodama, jog tėtis serga, jam sunku, Jūs nieko nedarėt….. Ir keista, kad Jums Neringa nekilo toks klausimas…. Tikrai neginu savanorių elgesio ir taip kaip buvo imami gyvūnai, bet deja, taip kaip jie atrodė, iki kokio lygio jie buvo apleisti, tai tikrai nėra normalu….

  • 2020-09-14 at 15:48
    Permalink

    Omg autorė kokia nevykėlė irgi. Tik kalbos apie pinigus jau svaidosi kodeksu. Blogos dienos jums nusimato ir bemiegės naktys.

  • 2020-09-14 at 15:43
    Permalink

    Rigitėle kenčiate, bet tikrai žinote už ką, neabesigaus apsimesti šlanga. Labai tikiuosi, jog visa tai.dar ne pabaiga. Kas belieka kai esi tiek prisidirbus, tik auka apsimesti.

  • 2020-09-14 at 15:37
    Permalink

    Žinot, matyti tuos vargšus nukankintus šunis, buvo vienas dalykas, bet po to skaityti straipsnį, apie tai koks vargšas Ušackas ir jo ‘nekaltoji’ dukrelė. Man šlykštu, bet ko tikėtis iš sadistų šeimos? Bet iš žurnalistų aš tikiuosi daugiau. Gėda.

  • 2020-09-14 at 15:32
    Permalink

    Visiems “facebukiniams”,instagraminiams” live streameriams-Dekoju.Tik jusu deka,galime perziureti,nustatyti ir patraukti kai kuriuos “savanorius”atsakomyben pagal C.K. ir B.K..Elgetes kaip banda avinu,be normalios organizacijos.Jei tokie gyvunu myletojai este,atsakykite,kuo vista nuo suns skiriasi?Jei sutiksite,kad ir vista yra gyvunas,tada,kodel nevaziuojate i fermas, vistu atimineti?Vienas zodis-Juokdariai!

  • 2020-09-14 at 15:01
    Permalink

    Savanoriai šašlykus kepė?? Turbūt ir pareigūnai budėję keliomis pamainomis su savanoriais – smagūriavo… 😀

  • 2020-09-14 at 14:56
    Permalink

    Cirkas! Rašytoja, ar matėte visus video, transliuojamus iš Širvintų??? Matyt esate Ušackų draugė, nes kitaip tokio melagingo straipsnio nebūtumėte parašiusi. GĖDA!!!

  • 2020-09-14 at 14:55
    Permalink

    Nu tai dabar prisipažinkite greitai, kurie čia tuos šašlus kepė ir manęs nepasikvietė į naktinę puotą? :DD

  • 2020-09-14 at 14:54
    Permalink

    “Ir išvis, kuo dėta aš? Kodėl esu teisiama? Pavydas, kerštas, nuoskaudos? Žinokit tik vieną, manęs nepavyks sutrypti, aš turiu nuostabius draugus, kurie supa mane ir nepalieka vienos, nors kaip savanoriai vaikai teigia jie “mafijozai”.”
    Šitas geriausias, čia tie draugai, kur žmogui koją pervažiavo, kur persekiojo ir grąsino susidorojimu.
    Visai nieko draugai.
    Kaip sakoma, parodyk savo draugus- pasakysiu kas tu 🙂

  • 2020-09-14 at 14:52
    Permalink

    LABAI PAPRASTAI IR AIŠKIAI.
    Straipsnis Neringos Tuškevičienės, VšĮ “Širvintų spauda” direktorės.
    Gera ušackienės draugė. Straipsnis užsakytas.

    Ranka ranką plauna. Kyšių kraštas.

  • 2020-09-14 at 14:47
    Permalink

    Kokie jūs antžmogiai, jos tėvas sadistas. Ji nieko nedarė, kad tai pakeistų, dar juokėsi iš savanorių, kad jie pergyvena dėl šuniukų.
    Kas ten per padugnė siūlė kreiptis susigrąžinti šuniukų, sadistė nr 2. Pasidomėk prieš rašydama, nes akivaizdžiai nematei kaip padugnė ušaskas papirkinėjo merę arba aiškino kaip perpjoves guzą šuniui pūlius nuleidinėjo…
    O dukrelė tai gera, įdomu iš kur tie pinigėliai pramogoms, ar tik ne iš tėvelio, kuris vogė šunis, juos sadistiškai kergė ir pardavinėjo ligoniukus, o netinkamus naikino. Taigi aišku ne prie ko, visiems kurie mano, kad čia nieko tokio, labai nuoširdžiai linkiu, kad jus ar jūsų vaikus taip uždarytų… Jūs antžmogiai prakeikti.
    Geriau būtumėt negimę, žemelė būtų gražesnė…

  • 2020-09-14 at 14:33
    Permalink

    Su nuslinkusiu, zaizdotu kailiu, blusuoti, verkianciomis akimis,vos paeinantys sunys. Yra ikelta vaizdo irasai is gyvunu globos draugiju, kaip tvarkomi tie sunys. Vaizdai kalba patys uz save, kokie jie buvo apleisti ir isnaudoti.

  • 2020-09-14 at 14:32
    Permalink

    Gudriai reitingus renkat. Geras ėjimas. Užskaitau

  • 2020-09-14 at 14:31
    Permalink

    Linkėjimai grįžta bumerangu. Neužmirškit to

  • 2020-09-14 at 14:27
    Permalink

    Karma egzistuoja. Jeigu ne jums, tai jūsų vaikams atsilieps. Dar turite laiko atsakyti pati ir sumažinti bumerango smūgį. Šitoks šmeižtas. Šitokios istorijos. Parašykite geriau scenarijų filmams su tokia fantazija.

  • 2020-09-14 at 14:22
    Permalink

    Kokia geriete “neziniuke”… geda… jau tik sedekit siknas surauke… per pora metu, kai parodose nebedalyvaujat suniukai galejo stipriai pasikeisti 🙂 o kam dalyvaut ir pinigus ant sunu leist, jei juos ir taip noriai perka ir be parodu, ir be dokumentu…

  • 2020-09-14 at 14:22
    Permalink

    Už tai ko nedariau…
    Tai gal vis dėl to galėjot daryti. Jai matėt kad tėvui sunku ir jis fiziškai negali prižiūrėti gyvūnų, tai gal galėjot jam padėti ar galų gale nusisamdyti kokį žmogų..

  • 2020-09-14 at 14:09
    Permalink

    O dievai koks cirkas.. kiek suplojot uz straipsni?
    Kaip Jums negeda.. gyvenot kartu ir nematet gyvunu lavonu, zaizdu, issekimo? Apie ka Jus cia dar kalbate. Vienintelis dalykas kas jums lieka tai sikna sublausus tyliai tunoti.
    Atsakysit uz savo darbelius

  • 2020-09-14 at 14:08
    Permalink

    Ponas Kęstuti, turite įrodymų? Nemanau. Tad atsiprašykite, kitu atveju viešas kaltinimas tampa šmeižtu. Nebent sprendžiate pagal save.

  • 2020-09-14 at 14:06
    Permalink

    Paskaičius straipsnį pasidarė koktu ir gėda!!! Pripažink, kad gyvūnai buvo apgailėtinos būklės, kaip ponas Ušackas pylė vandenį į murzinus bliūdus, net neišpildamas seno.. Ar tai normalu? “širdutės” nebuvo tada. Bet po visko”širdutė”priminė apie save. Pripažinkit, kad gyvūnus laikėt apgailėtinos sąlygom, jokios meilės jiems aš ten nemačiau. Nes jei mylį gyvūną tu juo besąlygiškai rūpiniesi. Priešingai matysuose video ten net prigimtiniai poreikiai jų nebuvo patenkinami, ką jau kalbėti apie meilę. Gėda, gėda, gėda! Bent jau tokių straipsnių neužsakinėkite, nes paskaičius dar labiau apima svetima gėda… Gaila šitoje situacijoje labiausiai nuskroauatų gyvūnų…

  • 2020-09-14 at 13:58
    Permalink

    Neringa Tuškevičienė, paviešinkite, kiek sumokėjo jums už šį palankų tekstą? Jokių tiesmukų klausimų, negyvi šuniukai “savaime atsirado”, ir kitą bullshit nei vienas normalus žurnalistas nebūtų palikęs be konkrečių klausimų, bet ne jūs, kur jau.. GĖDA už tokią “žurnalistę”.

  • 2020-09-14 at 13:38
    Permalink

    Linkiu kuo greičiau atgauti savo šuniukus ir sulaukti atsiprašymo iš savanorių už tokius poelgius

  • 2020-09-14 at 13:37
    Permalink

    Gaila, kad nukentėjo Rigitos šunys.Bet, jos tėvo visiškai negaila:gerai,kad tokių šlykščių žmonių,pasaulyje yra reta.

  • 2020-09-14 at 13:22
    Permalink

    Suaugęs žmogus gyvena kartu ir nemato kas vyksta? Užmuškit, netikiu.
    Joks normalus veislynas nelaiko pusšimtčio šunų.

    Ir dar. Viena boba sakė, kad galimai panelė naktį skambinėjo ir prašė pažįstamų priglausti šunis.

    O Ušacko visai negaila.

  • 2020-09-14 at 13:22
    Permalink

    Rigita, kreipkitės į prokuratūrą dėl savo šunų atsiėmimo. Ir duokite į teismą tuos neišmanėlius.

  • 2020-09-14 at 13:13
    Permalink

    Drąsus laikraščio žingsnis. Ačiū

  • 2020-09-14 at 12:26
    Permalink

    po kiekvienos tokios atrakcijos- kitaip neina pavadinti- tie patys “klajūnai” “nuarai” ir visos “letenėlės” gauna ar tikrai gaus ES pinigų. Prašymas aukoti Širvintų šuniukam irgi kažkoks be logikos, jei savivaldybė moka po 10 eu kiekvienam šuniukui dienai. tiek jie tikrai nesuvalgo per dieną, vadinasi su tais pinigais visam skaičiui šunų galima išsisukti ir su vaistais bei priežiūra.
    apie savanorius- buvau geresnės nuomonės, kol jie nepradėjo perženginėt ribų.
    apie pinigus vienam šuniui dienai- pasidomėkit kiek pinigų skiriama globojamų vaikų maistui, senelių maistui senelynuoųse…
    pasidomėkit, kam naudingi tokie puldinėjimai ir gelbėjimo akcijos. kas po tuo slepiasi? negi vis dar tikite kad Ušacko gyviai patys apleisčiausi???
    Čipavimas- subliuško privalomas jau seniai. Kokio velnio kaltinti nečipavimu?
    Niekas absoliučiai niekas nenusipelno tokio teroro, smurto, persekiojimo…

Comments are closed.