Pledai: į ką atsižvelgti renkantis?

 Ko gero, pledai dar niekada nesudarė tokios didelės įvairovės, kokią matome šiandien. Taigi, natūraliai kyla klausimas – o kaip joje nepasiklysti? Kaip išsirinkti tą, apie kurį vėliau sakytumėte – jis vertas kiekvieno euro cento? Turime keletą patarimų.

Atkreipkite dėmesį, iš ko pagaminta

   Šiandien pledai gamini iš itin įvairių žaliavų – galite rinktis merino vilnos, kašmyro, vilnonius, nailono, medvilnės, akrilo pledus (arba pagamintus iš šių žaliavų kompozicijų). Tačiau taip pat svarbu nepamiršti, kad kiekviena žaliava pasižymi vis kitomis savybėmis (vienos labiau šildo, kitos – šiek tiek mažiau; vienos labiau praleidžia orą, kitos pasižymi žemesniu jo pralaidumu). Taigi, prieš pasirenkant pledą, pirmiausia reikėtų sužinoti, kokiomis savybėmis pasižymi žaliavos ir rinktis tai, kas labiausiai aktualu. Na, o, kai sprendimas bus priimtas, teliks užsukti į
https://www.nostra.lt/lt/katalogas/miegamojo-prekes/pledai/. Čia rasite iš ypač įvairių žaliavų pagamintų pledų.

Įvertinkite matmenis

   Ar žinote, kokią klaidą itin dažnai daro perkantieji pledą? Pirmiausia įvertina jo išvaizdą – jei patinka spalva, raštai, ornamentai ar kiti elementai, įsigyja pledą, pamiršdami kitą, kur kas svarbesnį rodiklį. Tai – pledo matmenys. Taigi, pirmiausia įvertinkite, koks turėtų būti pledo ilgis bei plotis, jog būtų pateisintų jūsų lūkesčiai, o tik po vertinkite išvaizdą.

Priežiūros ypatumai

   Jei norėsite, kad pledas tarnautų ne vienerius metus, ilgai išlaikytų puikią pirminę savo išvaizdą bei geriausias savybes, teks jį tinkamai prižiūrėti. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad priežiūros ypatumai priklauso nuo to, iš ko yra pagamintas pledas. Taigi, rinkdamiesi būtinai pasidomėkite, kokios priežiūros reikalaus iš vienos ar kitos žaliavos pagamintas pledas ir pirmenybę teikite tam, kurio priežiūra jums atrodo paprasčiausia.
Taigi, apibendrinant galima daryti išvadą, kad egzistuoja trys pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis pledą. Tai – žaliava, iš kurios jis yra pagamintas; matmenys bei priežiūros ypatumai. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad tikrai neverta apsiriboti vos vieno pledo įsigijimu – įsigykite jų bent daugiau: miegojimo, svečių kambariams bei svetainei; o taip pat ir keletą, kuriuos galėtumėte naudoti leisdami laiką terasoje ar pasiimti su savimi į iškylą.

Užsakymas ŠS Nr. 20-104