Policija perspėja: Nieko švento – vagys įsisuka ir į kapines!

    Artėjant Visų Šventųjų ir Vėlinių dienai daugelis žmonių vyksta lankyti artimųjų kapų. Policija, atsižvelgdama į tai ir kartu siekdama tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, eismo dalyvių saugumą, teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų prevenciją, savaitgalį policijos pareigūnų pajėgos suaktyvins patruliavimą keliuose ir kapinių prieigose. Siekiant perteikti pagrindinę informaciją apie saugumą, prevencinę akciją šalia kapinių vykdo bendruomenės pareigūnai. Priemonės metu lankytasi prie parduotuvių, kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse. Pokalbių su pardavėjomis bei sutiktais gyventojais metu įspėta, jog šventinėmis dienomis padažnėja vagysčių, todėl išvykstant ilgesniam laikui iš namų reikėtų nepamiršti pasirūpinti savo turto saugumu. Taip pat priminta, kokių apsaugos priemonių reikėtų imtis prie kapinių paliekant automobilį ir jame esančius daiktus. Prie kapinių esančiuose stenduose bei miestelių ir kaimų stenduose iškabinti plakatai, įspėjantys nepalikti vertingų daiktų automobilyje.
POLICIJA PRIMENA:
*Palikdami automobilį nors ir trumpam, visada patikrinkite, ar įjungta, ar patikimai veikia apsaugos sistema. Niekada nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių, matomoje vietoje – rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų, kitų vertingų daiktų. *Rankines, dokumentus pasiimkite su savimi, nepalikite jų transporto priemonėje.
*Išvykdami iš namų, nepalikite atidarytų langų, užrakinkite duris, įjunkite apsaugos sistemos priemones, paprašykite kaimynų, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu).
*Svarbiausia, vairuotojai, prie vairo sėskite būdami blaivūs. Įvertinkite važiavimo sąlygas ir važiuokite tik saugiu greičiu, laikykitės saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės, praleiskite pėsčiuosius. Tiek vairuotojai, tiek keleiviai, užsisekite saugos diržus.
*Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui naudokite saugos priemones (ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, atšvaitus, pasišvieskite kelią žibintuvėliu). Juk šios priemonės kainuoja gerokai mažiau nei žmogaus sveikata ar gyvybė.
      Atsitikus nelaimei, pastebėjus įtartinus asmenis, skambinkite skubiosios pagalbos telefono numeriu 112.
    Pagerbkime mirusiuosius, saugokime vienas kitą ir jauskime atsakomybę už gyvuosius. Nepamirškime apsauginių veido kaukių bei venkime artimo kontakto su giminaičiais!
Širvintų rajono policijos bendruomenės pareigūnai