Širvintų rajone registruota 90 covid-19 susirgimų

 / pagal SAM informaciją /
  Pagal šios dienos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenis, Širvintų rajone registruota devyniasdešimt covid-19 susirgimų.
    Atkreipiame dėmesį, kad susirgę asmenys nuo šiol patys privalo informuoti asmenis, su kuriais pastaruoju metu bendravo, apie galimą riziką.
    Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja apie tai, kad epidemiologinis tyrimas bus atliekamas tik naujai nustatytais atvejais.

  Šią savaitę, nuo lapkričio 2 iki lapkričio 8 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principu, raudonajai zonai priskiriamos dar trylika šalies savivaldybių: Prienų rajono, Rietavo, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Kauno rajono, Mažeikių rajono, Molėtų rajono, Palangos ir Panevėžio rajono savivaldybės.

  Siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) plitimą, į raudoną zoną patekusiose savivaldybėse privaloma ne tik laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų, bet ir gali būti sprendžiama dėl lokalaus karantino paskelbimo.

   SAM informuoja, kad sprendimai dėl karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse yra priimami trečiadieniais Vyriausybės posėdyje. Taigi, ar šiose savivaldybėse bus įvestas karantinas bus sprendžiama kitą savaitę.

    Šiuo metu į raudonąją zoną įtrauktos 34 šalies savivaldybės, geltonąją – 21, žaliąją – 5.

3 thoughts on “Širvintų rajone registruota 90 covid-19 susirgimų

  • 2020-11-02 at 17:43
    Permalink

    Ir įkyrumas gi tamstos nesvietiškas! Viskas gi buvo daroma vardan švento tikslo – dėl švento žmogaus patekimo į Seimą. Koks skirtumas, kiek ir kam tą virusą padalino? Nors girdėjau, kad molėtiškiai nelabai patenkinti tomis ‘dovanėlėmis”, bet jie tiesiog nesupranta, kad tai ne bausmė, o garbė susirgti už … Ir policijos, manau, nekvies, nes “komanda’ aukščiau kažkokios medikės.

  • 2020-11-02 at 16:09
    Permalink

    Jeigu ne respublikinė spauda, tai ir nežinotume, kur rajone didžiausias COVID-19 židinys

  • 2020-11-02 at 15:22
    Permalink

    Jau girdėti, kaip kai kurie komandos nariai serga. Man, kaip rinkėjui rūpi: 1. Ar visa agitacinė komanda karantinuojasi? 2. Kokia pagrindinių raj vadovių sveikata? 3. Ar informuoti molėtiškiai, pas kuriuos vykdė agitaciją? 4. Kada susirgusiems bus kviečiamos policijos ir GMP, kaip tai buvo padaryta pavasarį širvintiškei-medikei?

Comments are closed.