Ar pasinaudosime galimybe spręsti dėl mokymo būdų?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

      Jau antrą savaitę Širvintų rajono vyresnieji mokiniai mokosi nuotoliniu būdu. Pradinukai ir priešmokyklinukai eina į mokymo įstaigas ir mokosi klasėse. Šią savaitę net ir pamokų metu jie dėvi kaukes.

    Nuo šios savaitės vyresnieji mokiniai mokosi mišriu būdu: tiek nuotoliniu, tiek kontaktiniu.

   Tėvai vis drąsiau klausia, ar nesunku vaikams visą pusdienį dėvėti kaukes? Ar mokykloje nėra pavojaus užsikrėsti baisiuoju covid-19? Apie tai diskutuojama viešai socialiniuose tinkluose,  net išdrįstama viešai pareikšti, kad vaikai nelankys mokyklos ir panašiai.

   Labai gražiai šią problemą išsprendė Molėtų rajono Alantos gimnazija. Kreipęsi į administracijos direktorių pasiekė visus tenkinančio sprendimo. “Savivaldybės administracijos direktorius išleido įsakymą, kuriuo, nurodė Molėtų r. Alantos gimnazijoje nuo 2020 m. lapkričio 9 d. iki 2020 m. lapkričio 13 d. (įskaitytinai) taikyti infekcijų plitimą ribojantį režimą – ugdymo procesą priešmokyklinio ugdymo klasėje ir 1-4 klasėse organizuoti nuotoliniu būdu.” – teigiama Molėtų rajono savivaldybės pranešime spaudai.

    Gražus sprendimas. Svarbiausia, kad įsiklausyta į  tėvų ir pedagogų pageidavimą. Juo labiau, kad apie tai kalbėjo tiek Švietimo ir mokslo ministras, tiek Sveikatos apsaugos ministras – bendruomenės turi teisę pasirinkti jiems priimtiniausią ugdymo proceso būdą.

     Žinoma, niekas neneigia, kad kontaktinės pamokos yra naudingiausios, produktyviausios. Tačiau šiandien, kai virusas kesinasi peržengti namų slenkstį, reikia apgalvoti ir pasirūpinti, kad jo plitimas būtų užkirstas. O jį užkirsime tik gerokai sumažinę kontaktus.

     Ar Širvintų rajono vadovai ir švietimo įstaigų bendruomenės ras bendrą kalbą – pamatysime ateityje.

O šiandien klausiame mokinukų ir darželinukų tėvelių, ką manote Jūs? Koks ugdymo būdas būtų priimtiniausias Jums?

 

10 thoughts on “Ar pasinaudosime galimybe spręsti dėl mokymo būdų?

  • 2020-11-11 at 20:54
    Permalink

    Dar Maxima…

  • 2020-11-11 at 11:07
    Permalink

    Galimai paštas, savivaldybė, darbo birža…

  • 2020-11-11 at 10:28
    Permalink

    Kodėl nepranešama, kur yra rajone židiniai? O jie yra. kas čia per paslaptys? Tai turi būti pranešama nuolat. Žmonėms to reikia ne dėl smalsumo, o dėl apsisaugojimo. Nesuprantama. tAIP BŪTI NEGALI.

  • 2020-11-11 at 10:23
    Permalink

    Taip, rinkimai brangiai Lietuvai kainavo….Mokyklose protrūkiai bus neišvengiami. Bent jau per karantiną būt padarę nuotolinį, bet gi pas mus viskas OK…..

  • 2020-11-10 at 23:07
    Permalink

    Tik už nuotolinį. Situacija rajone apskritai nėra žinoma, nei kur židiniai, nei kiek sergančių. Savivaldybėj jokios info neįmanoma gaut. Turbūt dėl to kad savivalybės klerkai ir pasistengė kad butumėm 2oj vietoj pagal sergančiųjų skaičių

  • 2020-11-10 at 18:14
    Permalink

    Taip tik už mokyklą. Rašė kad mūsų rajone padėtis kontroliuojama , viskas gerai einam į mokyklą .

  • 2020-11-10 at 14:19
    Permalink

    Tik už nuotolinį, kad sumažėtų sergamumas

  • 2020-11-10 at 08:40
    Permalink

    Tik už mokyklą. Aš nedirbsiu už mokytoją. Ir man pailsėt reikia

  • 2020-11-10 at 08:38
    Permalink

    Baikit dusinti vaikus po kaukėm

  • 2020-11-10 at 07:57
    Permalink

    Pavasarį tėvai verkė, kad vaikai prisijungt nemokės. Nu nejuokinkit. Dar ant šikpuodžio nesiprašę ir raidžių nepažįstantys vaikai moka rast savo filmuką. Tai mokinukui dar paprasčiau

Comments are closed.