Visuotinė koronizacija

   VBS agentūra (Viena boba sakė) praneša, kad pelkėje skelbiama visuotinė koronizacija. Kaip praneša varnalėšos lapas, pelkėje vyks koronizacijos aktas.

   Kai visa pelkė dangstosi vantos lapais burnas vietoj to, ką anksčiau dangstėsi, pelkės Vienintelė bando dievų išmelsti koronuotųjų giminės plėtimo.

   Į pelkę atvežamas didžiausias šių metų derliaus moliūgas, kuris po 12 pavirs karieta. Visi norintys koronuotis, bus įleidžiami vidun. Svarbu, auksinių nepagailėti. Tad varguoliai nesitaikykit.

   Iki užtarnausit titulą, teks pasivažinėti. Per buvusio moliūgo angas jums parodys iš baimės šviečiančius pelkių medžius, iš Trakų pelkės penkis metus temptas roges, iš Rotušės klampynės pasiskolintus trejų metų senumo kaspinus, kūdokus rogių nepatempiančius elnius. Žinokit, pelkiečiai nerimauja, kad keturkojų mylėtojai jų neatimtų, tad patys šeria jonvabalių mišiniu.

   Tuomet šviečiančiu taku būsite palydėti į savęs valdymo baltuosius rūmus. Čia jus pasitiks ledo karalienių išpuoselėta koronacijos salė. Tik nesėskit į kėdes – gali per greitai ištirpti ir krisit ant minkštosios.

   Tačiau visi pavėžintieji, iki pirmo vienintelės uodegos kaukštelėjimo, spėję išlipti iš moliūgo jau bus koronizuoti ir šiuo titulu galės dalintis su visais pelkiečiais. Iš tų kitų pelkės gyventojų jau ir auksinių neprašys.

   Ir vėl pelkė švies ryškiausiom spalvom, ir vėl ji bus pirmoji visų pelkių sandraugoje, o koronizuotųjų šleifas drieksis po visą sandraugą ir už jos ribų, dalindamiesi savo gėriu.

NEKORONIZUOTASIS

P.S. Visi veikėjai yra išgalvoti. Jei pasakojime atpažinote save – greičiausiai padauginote koronizacijos ar karūnozavimo dozę.

3 thoughts on “Visuotinė koronizacija

  • 2020-12-11 at 23:17
    Permalink

    Nevarykit dievo į medį. Geri tie elniai. Va palei Širvintas besiganančios avys tai baisios. Apsilupusios, susivėlusios. Kas per avela jas kankina?

  • 2020-12-11 at 09:11
    Permalink

    Ačiū gerai merei, kad rūpinasi mūsų pramogomis ir miestelį puošia. O kartu smulkų verslą remia. Ačiū

  • 2020-12-11 at 08:49
    Permalink

    Autobusiuku pasivažinėję visi bus apdovanoti

Comments are closed.