Sveiki sulaukę džiaugsmo ir vilties!

  Šiam laikotarpiui ypatingai tinka senolių išminties perlas: nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

   Jau seniai dauguma mūsų skundėsi gyvenimo tempu, tuo, kad nelieka laiko atostogoms, pabūti su artimaisiais, pasimėgauti savo hobiu, net peržiūrėti ir susidėlioti savo nuotraukas. Štai – ant dailios sidabrinės lėkštutės mums padėta ši neįkainojama galimybė – laikas sau. Galime ilgiau pasivartyti lovoje, paskaityti mėgiamą ir ilgai savo eilės laukusią knygą, galime su vaikais nulipdyti sniego senį (kad tik to sniego būtų), galime savo antrąją pusę pakviesti į pasimatymą ir kartu stebėti žvaigždes, galime išsikepti vaikystę primenantį pyragą ar paprasčiausių blynų ir pakeliauti po tuos laikus, kai visas pasaulis atrodė nuostabus. Galų gale – galime pabūti tyloje su savimi. Darykime viską, apie ką tik svajojome lėkdami beprotiškoje tėkmėje.

   Taip, šios Kūčios bus netradicinės ir tuo, kad dauguma mūsų, dar visai neseniai nuolat vaikams primindavę padėti telefonus į šalį, šį kartą prie stalo jungsime ir išmaniąsias technologijas. Nes tik taip galėsime bendrauti su artimaisiais. Bet juk tai nuostabu! Tai galimybė susitikti ir matyti vieniems kitus. Pagalvokime, mūsų tėvai ir seneliai tokių galimybių neturėjo ir nesančių šalia nematė!

   O po to… po to ant mūsų nusileis nuostabiausia dovanų ir netikėtumų naktis. Labai noriu palinkėti, kad visi jos sulauktume sveiki ir nusiteikę viltingai. Lai mažieji džiaugiasi nuostabiomis dovanomis, lai jaunimas svajoja ir siekia savo tikslų, lai širdys glaudžiasi viena prie kitos, lai namuose krykštauja vaikystė, lai senoliai didžiuojasi savo vaikais ir mėgaujasi buvimu su anūkais. Lai kiekvienam jo namai bus tvirtove, kur gera ir jauku, kur visada esi laukiamas ir mylimas, kur visada būsi išklausytas ir suprastas.

  Neliūdėkime per šventes ir savo kasdienybėje. Imkime iš jų tai, ką duoda ir paverskime stebuklais. Juk kiekvienas iš mūsų tai galime. Ir niekada neužmirškime pastebėti artimą, kaimyną, liūdintį ar besiilgintį. Tik būdami kartu, na ir kas kad per atstumą, esame stiprūs.

   Tad sveiki sulaukę šventų Kalėdų! Sveiki sulaukę džiaugsmo ir vilties!

Su Jumis ir dėl Jūsų!

Neringa ir Krašto žinios

2 thoughts on “Sveiki sulaukę džiaugsmo ir vilties!

  • 2020-12-25 at 15:33
    Permalink

    Dėkui, Neringa, už nuoširdžius ir labai teisingus žodžius. Ir Tau bei Tavo šeimai linkiu jaukių. ramių . sveikų šv. Kalėdų…

  • 2020-12-24 at 12:15
    Permalink

    Originalus Jūsų požiūris į karantiną. Ačiū. Palengvėjo

Comments are closed.