Pavojingos pramogos žiemą

  Kur pažvelgsi, visur balta, tad nenuostabu, kad baltoji žiemos „karalienė“ sukvietė į lauką daugybę žmonių – suaugusiųjų ir vaikų. Vieni tik vaikštinėja, kiti – slidinėja ar vežioja rogutėmis mažylius. Nuostabi žiema, atnešanti daug gerų emocijų, tačiau neatsakingos pramogos gali ir bėdą prišaukti…
   Ypač pavojinga automobiliu tempti rogutėse sėdintį žmogų (suaugusį ar vaiką). Juk taip kvėpuojama ne tik išmetamosiomis automobilio dujomis, bet ir netikėtoje situacijoje gali atsitrenkti į automobilį, medį ar dar kitaip susižaloti, tai tiesus kelias į nelaimę.
   Ledo pavojai! Didžiausias pavojus kyla poledinės žūklės mėgėjams ir vaikams, kurie rizikuodami gyvybe pirmieji išbando jo storį ir tvirtumą. Išlaikyti žmogų gali daugiau kaip 7 cm storio ledas, o grupę žmonių – ne mažesnis kaip 12 cm storio ledas.     Patariame labai saugotis!!!
  Kviečiantis pagalbą telefonu 112 labai svarbu trumpai, bet tiksliai nusakyti: kas atsitiko ir kur esate, kiek yra nukentėjusiųjų, kokios pagalbos reikia. Jeigu tiksliai nežinote buvimo vietos, tuomet praneškite ką aplinkui matote.
   Būkite labai atsargūs! NEPAMIRŠKITE laikytis karantino reikalavimų: nesibūriuokite, laikykitės saugaus atstumo, tinkamai dėvėkite apsaugines veido kaukes!
Širvintų PK bendruomenės pareigūnai
Nuotr.iš google