Nemalonumai versle ir kasdienybėje: kaip susigrąžinti skolas?

  Daugelis bent kartą gyvenime daugiau ar mažiau yra susidūręs su skolomis. Tai aktualu ne tik kasdieniniame gyvenime, bet ir versle. Kalbant būtent apie verslą, tikriausiai tai yra viena tų sričių, kurioje skolų išvengti praktiškai neįmanoma. Sąžiningumo stokojantys ir nemokūs klientai neaplenkia netgi populiarių ir ilgai veikiančių įmonių. Visgi skolos – nemalonus ir rūpesčių keliantis procesas tiek tam, kuris nori jas susigrąžinti, tiek pačiam skolininkui. Ką daryti ir kur kreiptis pagalbos, kad skolų išieškojimas būtų kuo efektyvesnis?

Pirmas žingsnis skolų susigrąžinimo link – raginimai ir priminimai

   Ką reikėtų daryti siekiant kiek įmanoma sumažinti įsiskolinimų skaičių? Atsakymas paprastas – nurodyti aiškias taisykles ir atsiskaitymo terminus. Paprastai įmonės, negavusios mokėjimų numatytu laiku, siunčia priminimus apie galimai pamirštą pavedimą. Jeigu tai neveiksminga, pereinama prie kitų žingsnių: pretenzijų, raginimų, perspėjimų grąžinti skolas laiku, antraip bus imtasi kitų priemonių. Svarbiausia aiškiai ir tiksliai nurodyti savo požiūrį ir galimus veiksmus. Privalu klientams paaiškinti įmonės vidaus politiką, taisykles, pareigas ir kt. 

Užtikrinta pagalba – skolų valdymo centrai 

   Jei manote, kad susigrąžinti pinigus patiems pernelyg sudėtinga, verta pasidairyti aplink ir kreiptis į atitinkamas įmones, kurios patirtimi bei žiniomis geba išspręsti klientų nemokumo ir skolos išieškojimo problemas. Išties, kokybiškas skolų išieškojimas reikalauja ne tik papildomo laiko, bet ir tam tikrų specifinių žinių, tad patiems su tuo susitvarkyti gana sudėtinga. Tokiais atvejais puikiais pagalbininkais galima laikyti skolų valdymo centrus. Čia dirbantys asmenys geriausiai žino, kaip pasiekti skolininkus ir kokia veiksmų seka veiksmingiausia, kad laiku susigrąžintumėte jums priklausančius pinigus. Daugiau apie skolų valdymo centrų paslaugas sužinokite planaschuliganas.lt .

   Besirenkant skolų išieškojimo įmonę, pirmiausia reikia įvertinti savo situaciją, aptarti ją su specialistais. Svarbu atkreipti dėmesį ir įmonės patikimumą, darbuotojų patirtį bei atsiliepimus. O kad skolų susigrąžinimas vyktų greitai ir veiksmingai, reikia ne tik laiku kreiptis į specialistus, bet ir rinkti pasirašytas sąskaitas, dokumentus ar kitus įrodymus apie susikaupusias skolas, kurie proceso metu bus labai reikšmingi. Svarbu atminti, kad sėkmingiausių rezultatų pasieksite tik sąžiningai bendradarbiaujant. 

Užsakymas ŠS Nr. 21-11-02